X

Zarurile au fost aruncate: Arhiepiscopul Ieronim al Greciei a slujit cu “mitropolitul” schismatic al Ucrainei, Epifanie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vecernia mare la prăznuirea Sfinților Apostoli Bartolomeu și Barnaba a fost sărbătorit cu pompă și fast, luni seara, 10 iunie, la mănăstirea din Balikli, Turcia.

Patriarhul ecumenist Bartolomeu, care își sărbătorește azi numele său, a slujit la Vecernie, alături de Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și a toată Grecia și Mitropolitul Epifanie al Bisericii “Autocefale” din Ucraina.

În cuvântul său, Patriarhul și-a exprimat bucuria prezenței Arhiepiscopului Ieronim la Vecernia din ziua numelui său și i-a mulțumit personal, precum și delegației sale.

Primatul Ortodoxiei a mulțumit și Mitropolitului Epifanie pentru prezența sa, subliniind că “suntem în centrul muncii, deciziilor, schimbărilor, o nouă structură a lucrurilor în Ortodoxie, dar și a disputelor, atacurilor, calomniilor, unei mari denaturări a adevărului și a realității. Răspundem: Știm adevărul și adevărul ne va elibera”.

“Prea Sfințite al Kievului și al întregii Ucraine, Epifanie, v-am acordat Autocefalie de la Biserica-mamă, Patriarhia Ecumenică; a fost dreptul vostru să cereți acest lucru și dreptul nostru exclusiv de a vă acorda acest lucru”, a adăugat Patriarhul Ecumenic.

În încheiere, Patriarhul Bartolomeu, entuziasmat în mod clar, a subliniat: “Deși vântul dinspre Est și Vest a suflat pentru a șterge Fanarul, acesta a strălucit împreună cu speranța. Fanarul este întotdeauna o sursă de lumină și speranță și nu poate fi stins de vânturile care suflă din Est și din Vest, nici de vânturile suflate astăzi din stepele Nordului. În schimb, rămâne luminos și nemișcat și rezistă…”

După finalizarea Vecerniei, Mitropolitul Epifanie a oferit Arhiepiscopului Ieronim un engolpion comemorativ de la întronizarea sa.

Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine, luând cuvântul pentru a-l felicita pe Patriarhul Ecumenic, a subliniat că dorește să-și exprime din nou:

“recunoștința Bisericii Ortodoxe a Ucrainei și personal pentru mine pentru toate acțiunile benefice ale Cuvântului Tău pentru poporul pios ucrainean. Fără acțiunile voastre și dragostea voastră mare, am trăi în continuare divizați.

Am venit cu însoțitorii mei în Constantinopol pentru a fi rebotezați în rugăciune comună cu Primatul Ortodoxiei, binefăcătorul poporului ucrainean, Patriarhul Ecumenic, care celebrează în această seară amintirea sfântului său patron, Sf. Bartolomeu. Aveți un adevărat curaj, vă luptați pentru neprihănirea Marii Biserici a lui Hristos. Și acest zel este un model și un exemplu strălucitor pentru noi toți noi în Biserică”.

d16df
o fotografie cât o mie de cuvinte

Apoi, adresându-se Arhiepiscopului Atenei și întregii Grecii, Mitropolitul de la Kiev a spus în greacă:

“Preafericirea voastră, am fost încântat să știu că veți fi aici în această seară și m-am așteptat să vin în Constantinopol în seara aceasta pentru a vă întâlni persoana venerabilă. Păstorul din Atena, Ierarhul care iubește și respectă instituția Patriarhiei Ecumenice și care este pilonul neprihănirii sale. În fața voastră, salut toată ierarhia Bisericii Ortodoxe din Grecia și aștept cu nerăbdare onoarea și bucuria de a consluji în viitor”.

Arhiepiscopul Ieronimos din Atena și toată Grecia a plecat spre Atena, imediat după Vecernie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Stie cineva cine l-a hirotonit pe Epifanie? Este tinerel iar daca face parte din gasca lui Filaret sunt sanse mari sa fie inrudit duhovniceste cu el, adica schismatic cu acte in regula.

    In aceste conditii cred ca s-a-mplinit prorocia conform careia Moscova va fi a treia Roma.

    Dumnezeu cu mila

    ps – spunea cineva pe aici f bine ca Legea Harului a fost inlocuita de Legea Serviciilor cu trimitere la faptul ca intrarea in Biserica nu s-a mai facut cu ajutorul harului Sf Duh ci printr-o hartie semnata la comanda unor servicii secrete

    1. Alte profetii, din Grecia:
      “Avem nevoie de o operatie chirurgicala profunda. Si asta se va intampla odata cu al treilea razboi mondial in care toti se vor infricosa. […]Ganditi-va ce va fi daca vor arunca cu bombe nucleare rusii in Turcia – si o vor face.”
      “Copiii mei, va veti bea cafeaua si veti auzi ca evreii au lovit programul nuclear al Iranului. Atunci vor incepe marile evenimente. Si, in aceeasi perioada, sau putin inainte, va cadea Erdogan. Astea vor fi semnele pe care le veti avea ca sa intelegeti ca incep marile evenimente.”
      http://www.cuvantul-ortodox.ro/profetiile-stirile-zilei-mitropolitul-neofit-cipru-al-treilea-razboi-mondial-nevoia-de-pocainta-catastrofele-naturale-legalizarea-pacatelor-impotriva-firii-semnele-vremurilor-israel-bombardeaza-iranul/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button