X

Patriarhii Serbiei și Antiohiei cer organizarea unui sinod panortodox pentru rezolvarea problemei din Ucraina

antioxeia serbias

Vizita oficială a Patriarhului Irineu al Serbiei la Patriarhia Antiohiei a fost finalizată, în urma unei invitații a Patriarhului Ioan, în octombrie, în timpul vizitei sale în Serbia.

În timpul vizitei lor, Primatul Bisericii din Serbia alături de cei care îl însoțiseră, au avut ocazia să se vadă situația actuală a Bisericii Antiohiei din Siria și Liban.

Cei doi patriarhi, într-un anunț comun, apelează la comunitatea internațională și la toate guvernele pentru a aborda adevărata problemă a terorismului și presiunea exercitată asupra oamenilor care trăiesc în Est, inclusiv a creștinilor.

În plus, cele două biserici au subliniat importanța cooperării pentru unitatea Ortodoxiei, chemând Bisericile Ortodoxe Autocefale să organizeze un sinod, ca singura cale de ieșire din criză.

Ambii patriarhi au subliniat importanța respectării granițelor istorice și geografice dintre Bisericile locale ca temelie de bază în păstrarea unității Bisericilor Ortodoxe.

De asemenea, aceștia au făcut un apel pentru eliberarea mitropoliților Paul de Alep și Ioannis Ibrahim, răpiți din aprilie 2013.

Cei doi patriarhi, de asemenea, îndeamnă Comunitatea internațională pentru conservarea Sanctuarelor din Kosovo și Metohia și consideră orice schimbare a statutului Kosovo inacceptabilă.

În cele din urmă, ei cer rugăciunile tuturor pentru pace și stabilitate în toate țările, în special în Siria și Liban, în beneficiul întregii omeniri.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

4 comentarii

  1. Nu cred ca va mai avea loc nici un sinod.Nu ca as fi pesimist,dar ma incred mai mult in cuvantul lui Dumnezeu(sfanta scriptura si proorociile sfintilor parinti)decat in cuvintele oamenilor.De ecumenism nu imi mai este asa de frica,deoarece m-am ingradit.Ramane lagarul electronic.Aici sa ne concentam fortele uniti!

    1. Sinodul din Creta nu se poate numi Sinod panortodox(adica ecumenic)
      . A fost o conferinta a intastatatorilor anumitor Bisericii autocefale avand pretentia de Sinod panortodox dar esuand sub toate formele.

  2. Numai atat ? Ar fi o ocazie buna si sa fie destituiti din functii toti cretanii ecumenisti care azi urla: „Sfant sfant sinodul cretan si sfantul parinte Papa” !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button