X

Ce spun părinții copiilor ce se cred trans-sexuali

În propriile lor cuvinte: Părinții copiilor ce cred că sunt transexuali vorbesc deschis

“Părinții aflați în situația noastră trebuie să rămână în anonimat pentru a proteja confidențialitatea copiilor noștri, și deoarece ne putem confrunta cu repercusiuni legale dacă numele noastre sunt dezvăluite. Părinții ce nu sprijină identitatea de gen a copiilor riscă să fie raportați la Serviciile de Protecție a Copilului și să piardă custodia asupra copiilor lor.

Atunci când un copil zice că e transgender, așteptările în zilele noastre sunt să acceptăm și să sărbătorim anunțul.

Dar mulți părinți nu sărbatoresc. Ei suferă în tăcere. Ei știu că copiii lor nu s-au născut în corpurile greșite și că hormonii și operațiile nu sunt răspunsurile la discomfortul și confuzia lor.

Poveștile lor sunt sfâșietoare. Acestea sunt, în cuvintele lor.

~ ~ ~

Am fost șocat atunci când fiica mea de 13 ani mi-a spus că de fapt ea era fiul meu transgender. Nu avea deloc interese masculine și detesta toate sporturile. Dar ca o adolescentă inteligentă și ciudată aflată pe spectrul autismului, avea o istorie îndelungată de a nu se acomoda cu celelalte fete.

De unde a venit ideea că e transgender? De la o prezentare școlară – într-o școală unde peste 5% dintre elevi se considerau transgender sau non-binari, unde unii dintre ei deja își administrau hormoni iar o elevă a recurs la o mastectomie la vârsta de 16 ani. În lumea fiicei mele – în viața reală și online – identitățile transgender sunt răspândite iar hormonii și operațiile nu reprezintă mare lucru.

Am dus-o la un psihiatru aștepându-mă la îndrumări din partea lui. În schimb, el i-a acceptat noua identitate și mi-a spus că trebuie să fac referire la fiica mea cu pronume masculine, să mă adresez ei cu un nume masculiin, și să-i cumpăr un corset pentru a-i aplatiza sânii. Nu a recomandat nici un fel de terapie, și nu a luat în considerare în nici un fel factorii sociali ce i-au influențat modul de gândire. Mi s-a spus că trebuie să ia medicamente de blocare a pubertății. Mi s-au dat asigurări false că aceste medicamente sunt bine studiate, și că ele conferă o cale pe cât se poate de stabilă pentru a-și “explora genul”. Mi s-a mai spus că dacă nu mă conformez, ea va fi la un risc crescut de sinucidere.

Nu aveam unde să mă îndrept pentru un ajutor adecvat. Terapeuții sunt instruiți și presați social să nu pună la îndoială aceste identități tot mai răspândite. În Washington, DC, și multe alte state cu interdicții împotriva așa-numitelor terapii de conversie, a contesta convingerea unui copil că e de sex opus este împotriva legii.

Am trăit acest coșmar de peste patru ani. Și în profida tuturor eforturilor mele, fiica mea plănuiește să recurgă la o tranziție medicală atunci când împlinește vârsta de 18 ani în acest an.

Părinții aflați în situația noastră trebuie să rămână în anonimat pentru a proteja confidențialitatea copiilor noștri, și deoarece ne putem confrunta cu repercusiuni legale dacă numele noastre sunt dezvăluite. Părinții ce nu sprijină identitatea de gen a copiilor riscă să fie raportați la Serviciile de Protecție a Copilului și să piardă custodia asupra copiilor lor. În New Jersey, Departamentul Educației încurajează oficial școlile să raporteze astfel de părinți.

Totodată, media idealizează și celebrează copiii ce se identifică ca transexuali în timp ce ignoră poveștile asemănătoare cu a mea. Am scris către peste 100 de jurnaliști, implorându-i să scrie despre ceea ce se petrece cu copiii noștri. Am scris către reprezentantul și senatorii mei, dar am fost ignorat de către personalul lor. Postările mele online despre povestea fiicei mele au fost șterse și am fost blocat permanent de pe un forum online. Fiind un Democrat toată viața, sunt indignat de fostul meu partid și mi se pare ironic că numai surse conservatoare mi-au publicat povestea fără prejudecăți sau cenzură.

Noi părinții suntem ignorați și defăimați în timp ce copiii noștri suferă în numele incluziunii și acceptării. Sper că unii legislatori Democrați cu o minte deschisă vor realiza faptul că se fac complici la vătămarea copiilor vulnerabili. Sper că își vor pune întrebarea: De ce doctorii medicalizează copiii în numele unei identități de gen maleabile, nedovedite? Și de ce legislatorii consacră “identitatea de gen” în legislația statală și federală?

~ ~ ~

Fiica mea, în vârstă de 14 ani, a decis spontan că este de fapt băiat. După ce a suferit multiple evenimente traumatice în viața sa și petrecând mult timp pe internet, a anunțat că este “trans”. Personalitatea sa s-a schimbat aproape peste noapte, trecând de la o fată dulce și iubitoare la un “bărbat pansexual” obscen și plin de ură. La început am crezut că trecea numai printr-o fază. Dar cu cât încercam mai mult să o înduplec, cu atât se împotrivea mai mult. În acest timp, a fost diagnosticată cu ADHD, depresie și anxietate. Dar psihiatrii păreau mai mult interesați s-o ajute să-și proceseze noua sa identitate și să mă convingă să accept noțiunea că fiica mea este de fapt fiul meu.

La vârsta de 16 ani, fiica mea a fugit de acasă și a raportat către Departamentul de Servicii ale Copilului că nu se simte în siguranță să locuiască cu mine deoarece refuz să fac referire la ea cu pronume masculine sau cu numele masculin ales de ea. Deși Departamentul a investigat și a constatat că era îngrijită corespunzător, m-au forțat să mă întâlnesc cu o persoană ce se identifică ca transexual pentru a mă educa asupra acestor chestiuni. Apoi, fără știrea mea, un endocrinolog pediatru a instruit-o pe fiica mea minoră cum să-și injecteze testosteron. Fiica mea a fugit apoi în Oregon unde legislația statală îi permite la vârsta de 17 să-și schimbe legal numele și genul, și să fie supusă la o dublă mastectomie și o histerectomie radicală fără acordul meu.

Fiica mea odată frumoasă are acum 19 ani, trăiește fără adăpost într-o stare de sărăcie extremă, e sterilizată, are barbă, nu beneficiază de servicii de sănătate mintală, este bolnavă mintal și plănuiește o faloplastie radicală (o operație prin care i s-ar tăia o parte din antebraț pentru a i se construi un penis fals)

Nivelul de suferință și furie pe care-l simt ca mamă este de neconceput. De ce legislația din Oregon le permite copiilor să ia decizii medicale ce le pot schimba viața? Ca societate suntem pe bună dreptate indignați de “circumcizia feminină”. De ce doctorilor, ce au depus un jurământ să nu facă rău, li se permite să sterilizeze și să mutileze chirurgical copiii bolnavi mintal?

~ ~ ~

În august 2017, fiica noastră de clasa a VII-a a venit acasă de la tabără considerându-se baiat. Avea un nou vocubalar și dorința puternică de a-și schimba numele și pronumele. Nu am anticipat niciodată că vom fi nevoite să întrebăm dacă a stat în cabină cu fete ce se tranziționau social să trăiască ca băieți.

Suspectăm că fiica noastră a presupus că din moment ce eu și soția mea suntem lesbiene și liberale din punct de vedere politic i-am sprijini noua sa identitate. Om fi lesbiene, dar nu suntem confuze în ceea ce privește biologia. A încercat să ne convingă cu o explicație scriptată că dintotdeauna s-a “simțit” băiat. Dar nu am văzut sau auzit niciodată astfel de indicii din partea ei. Am ascultat-o, i-am oferit spațiu să-și discute sentimentele, și am încercat din răsputeri să nu-i transmitem senzația că eram îngrozite de această revelație.

Pe măsură ce am început să găsim informații pentru a înțelege ce se întâmplă, am găsit dovezi a unei contaminări sociale pe tot internetul. YouTube, Instagram, Twitter, și Reddit ofereă ghiduri și manuale de tranziție, pe lângă starurile transexuale precum Jazz Jennings și Riley J. Dennis cu mii de fani.

Pericolul n-a trecut. Unii părinți ce se confruntă cu această problemă ne consideră norocoae pentru că are o vârstă atât de fragedă, acordându-ne timp să trecem peste asta. Poate o vom face, dar ne confruntăm cu această furtună în continuă creștere de contaminare socială fără nici un ajutor de la media mainstream sau neglijenta FDA, ca să nu mai vorbim de capitularea penibilă a medicilor.

~ ~ ~

Fiica mea și-a petrecut copilăria fericită implicându-se în ceea ce am putea numi activități tipice feminine, fără încurajări stereotipice de gen din partea noastră. Totul s-a schimbat când a plecat la colegiu.

Mediul noului său oraș și universitatea sa celebrau identitățile transgender. A început să ne spună la telefon că e “non-binară”, ceea ce am crezut naiv că înseamnă ceva ca bisexuală. Apoi a fost copleșită de depresie și anxietate. A renunțat și s-a mutat înapoi în orașul nostru, unde ș-a reluat tratamentul psihiatric pentru problemele de sănătate mintală preexistente.

Înfățișarea sa, dintotdeauna feminină, s-a schimbat dramatic. Capul ras, hainele bărbătești și nefericirea evidentă o separau de restul lumii. A trecut de la a se considera non-binară la a pretinde că e de fapt băiat.

A repetat sfaturi online: “Am știut dintotdeauna că ceva era în neregulă cu mine dar n-aveam cuvinte să exprim asta până când am început să urmăresc clipuri video pe Tumblr și YouTube. Când eram mică, mi-era teamă să vă spun că nu mă simțeam în regulă.”

Narațiunea nu se potrivea deloc cu trecutul ei – dar încă eram naivă. Deoarece psihiatrul ei nu o considera ca fiind transgender, am presupus că nu va putea obține o trimitere pentru prescripția de testosteron pe care o urmărea.

M-am înselat. Cu o singură vizită și o analiză de sânge, Planned Parenthood le permite tinerelor femei și bărbați să-și exploreze sinele “autentice” cu hormoni sexuali. Este nevoie doar de câțiva dolari și semnarea unui formular admițând că riscurile au fost comunicate și înțelese.

Aceasta este ruta pe care a luat-o fiica mea la vârsta de 20 de ani, ocolindu-și psihiatrul.

Soțul meu a scris către Planned Parenthood, explicând istoricul ei de sănătate mintală și specificând numele doctorului ei și numărul lui de telefon. Avocatul Planned Parenthood a răspuns că oricine cu vârsta de peste 18 ani e capabil să-și acorde consimțământul.

Indiferent de ce credeți în legătură cu celelalte servicii ale Planned Parenthood, faptul că prescriu instant hormoni puternici cu mult efecte pe termen lung – în special persoanelor cu probleme de sănătate mintală aferente – ar trebui să vă tulbure conștiința. Oamenii trebuie să știe despre noile afaceri ale Planned Parenthood.

~ ~ ~

La vârsta de 17 ani, după imersiunea în Tumblr și după ce două dintre prietenele sale de liceu s-au declarat transgender, fiica noastră ne-a spus că e “de fapt un tip”. Psihiatrul ei a diagnosticat-o cu funcționare înaltă pe spectrul autist. A fost de asemnea categoric că “vom pierde controlul asupra medicalizării ei” atunci când împlinește vârsta de 18 ani.

Ca angajat federal, nu am putut găsi o asigurare de sănătate ce nu acoperă hormoni pentru disforia de gen auto-declarată.

Fiica mea are acum 20 de ani, ia testosteron de un an, și și-a făcut o programare pentru un consult pentru o dublă mastectomie – toate acestea deși nu-și poate cumpăra legal o băutură alcoolică. Nu pot primi răspunsuri de la doctori la întrebările mele în privința riscurilor acestor “tratamente”. Nu primesc răspunsuri în legătură cu ce face acest tratament să fie corespunzător … ori felul în care diferă fiica mea fața de acele tinere ce “nu mai sunt trans” și au detranziționat, uneori după ce au luat hormoni timp de ani. Fiind nevoit să asist la felul în care acești adulți le permit fiicei mele să facă asta fără sprijinul științei medicale este un scenariu pe care nu am visat că vreun părinte va trebui să-i facă față, cel puțin nu în Statele Unite. Dar aceasta este realitatea noastă acum – o realitate pe care media mainstream nu o va aborda.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Transgender
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

  1. NU vrem o țară ca afară! Jos cu „rezistenții” ordinari care vor să ne distrugă sufletele!
    Dacă cei din PSD care au furat trebuie închiși, atunci neomarxiștii din USR ce merită?
    Soluția în zilele noastre este să nu facem sex, deci nici copii! Pentru că se întâmplă…
    Nu trebuie nici să ne dăm copiii la școală! Trebuie să evităm învățământul de stat!
    Pentru a vedea adevărul din Finlanda, pomul lăudat, urmăriți Camelia Smicală pe FB!

  2. „Suspectăm că fiica noastră a presupus că din moment ce eu și soția mea suntem lesbiene și liberale din punct de vedere politic i-am sprijini noua sa identitate. Om fi lesbiene, dar nu suntem confuze în ceea ce privește biologia.” – fara cuvinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.