X

Kelemen Hunor toarnă gaz pe foc: “România și-a arătat fața adevărată!” Ce-ar fi să mergem până la capăt și să fie eliminat UDMR din viața politică?

Image result for hunor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Incidentele de joi de la cimitirul din Valea Uzului au reprezentat un act de vandalism şi de barbarie, iar UDMR va sesiza forurile internaţionale, a declarat la RFI preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor. 

Kelemen Hunor spune că ceea ce s-a întâmplat joi la Cimitirul Miliar din Valea Uzului ”a fost un act de vandalism, de barbarie”.

”Să intri în cimitir, să-i ataci pe cei care se roagă acolo, să rupi gardul, să rupi poarta, să rupi crucile din pământ, să arunci cu piatră, spunând că tu vii să comemorezi eroi, care la 10-12 kilometri, într-un alt cimitir în Poiana Uzului sunt într-adevăr îngropaţi, un cimitir uitat. A fost o provocare pusă la cale de câteva organizaţii nonguvernamentale, plus câţiva preoţi, plus foşti militari în rezervă, inclusiv generalul Chelaru, foşti europarlamentari, care au fost acolo, s-a văzut că era o coordonare foarte-foarte precisă de a ataca oamenii care au format un lanţ. E inacceptabil ceea ce s-a întâmplat. România ieri a arătat faţa adevărată, modelul european de protecţie a minorităţilor, asta este faţa adevărată a României în 2019”, a declarat Kelemen Hunor, la RFI.

Liderul UDMR precizează că se va adresa instituțiilor internaționale:

”Nu ne vom opri aici, nu se poate să rămână această pată pe obrazul societăţii. Vom face toate demersurile politice legale în justiţie, la forurile internaţionale, vom arăta toate pozele, toate înregistrările, exact cum s-a întâmplat, ca să vadă lumea cum se comportă o majoritate într-un moment extrem de delicat cu o minoritate. De la Uniunea Europeană, până la toţi partenerii României”.

Atenţionat că la incidentele de joi de la cimitirul din Valea Uzului au participat reprezentanţi ai unor organizaţii naţionaliste, cu tentă extremistă şi nu simpli cetăţeni români, Kelemen Hunor a răspuns:

”Sigur, eu nu voi generaliza, dar în acest moment, acest lucru se vede, acest lucru este transmis către exterior, pentru că nu au intervenit şi ar fi trebuit să intervină mult mai ferm jandarmii, Guvernul şi toate instituţiile abilitate în acest sens”.

Mai mulţi maghiari au format, joi, un lanţ uman pentru a nu permite românilor să intre în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, pentru a participa la sărbătoarea de Ziua Eroilor. Un grup de români a forţat intrarea, la faţa locului intervenind şi jandarmii pentru ca situaţia să nu escaladeze.

Încă de joi seară, UDMR a transmis că solicită demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, şi a prefectului judeţului Harghita.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

29 comentarii

  1. Exista un cimitir militar international la Sinaia. UNDE NU EXISTA O MAJORITATE MAGHIARA !
    Acolo, NICIODATA NU AU EXISTAT ASEMENEA PROBLEME !

  2. Românii nu au bătut pe nimeni și nu au distrus nicio cruce.Pe toate crucile de lemn erau cocarde cu drapelul maghiar.Nimeni nu a dat jos vreo cocardă să pună cu tricolorul.Mulți unguri erau printre noi ca să filmeze.Nu le-a zis nimeni nimic.Doar poarta a fost forțată pt.că cineva o legase cu un lanț mare.Kelemen să răspundă dece au încercat să oprească cetățenii să intre în cimitir ?

  3. Provocarea UDMR va avea probabil sustinere din partea unei parti importante a mediei occidentale, care ca in 1990 la Tg Mures va prezenta exclusiv minciunile maghiare; eventual trucate. Vor fi mediatizate probabil vrajmasii traditionali ai Romaniei: Germania, Austria, Olanda, Danemarca…

    1. Daca UDMR va produce niste falsuri. FAKE-urile sunt azi la moda; ACCEPTATE DE OCCIDENTALI !
      Armele de distrugere in masa ale lui Sadam, armele chimice ale lui Assad,…

  4. Guvernul Ungariei i-a trimis lui Dancila o nota de protest. UDMR se va adresa institutiilor internationale
    Levente Magyar considera ca este inacceptabil faptul ca Romania tolereaza asemenea atrocitati, care “in barbarismul lor” evoca cea mai dura provocare a maghiarilor.
    Acesta sustine ca daca Romania nu a putut opri evenimentele, macar sa ofere explicatii “celor cateva sute de mii de cetateni maghiari jigniti in identitatea lor”.
    http://www.ziare.com/udmr/hunor-kelemen/scandalul-de-la-valea-uzului-guvernul-ungariei-i-a-trimis-lui-dancila-o-nota-de-protest-udmr-se-va-adresa-institutiilor-internationale-1564584

    Astia vor neaparat sa ne ascutim coasele si topoarele!

    1. Astazi batalia se da in fata camerelor de luat vederi !
      SE DORESTE VIOLENTA IN FATSA CAMERELOR !
      TOCMAI ASTA TREBUIE EVITATA CU ORICE PRET !

  5. Rusia este in spatele Ungariei si a altor tari vesteuropene care intorc spatele SUA!

    Ultima declaratie a ministrului de externe ungar: “Ce vedem acum este ca tari mari vesteuropene isi intensifica cooperarea economica, comerciala si investitiile cu Rusia”.
    http://hungarymatters.hu/2019/06/06/szijjarto-trade-with-russia-intensifying/

    Azi dimineata, in Marea Chinei de Est, o nava militara americana s-a apropiat periculos de una ruseasca, obligand-o sa manevreze pentru a evita coliziunea
    https://www.mirror.co.uk/news/world-news/breaking-russia-accuses-dangerous-manoeuvres-16460957

  6. Sperăm că politicienii noștri măcar de data asta, când este evident că noi avem dreptate, vor avea prezență de spirit pentru a înfrunta minciunile maghiarilor. Sperăm că nu se vor lăsa intimidați de vrăjmașii țării. Să-și arate acum demnitatea. Dumnezeu să-i ajute.

  7. Haideti sa nu ne lasam manipulati atat de usor. Problemele la Valea Uzului au inceput in 1994 cand ungurii au amenajat cimitirul fara autorizatie. Au facut ce au vrut ei intr-un cimitir international. A fost scandal si atunci dar nimeni nu a luat masuri ca sa puna lucrurile in ordine.

    Categoric ca cei din servicii stiau ca este un punct sensibil dar l-au lasat asa in loc sa recomande/insiste pentru masurile care ar fi asezat lucrurile in matca lor fara echivoc de vreo parte.

    Da, a faost infiintat ca cimitir de front de catre armata maghiara si din acest motiv majoritatea soldatilor sunt unguri dar sunt si de alte nationalitati dupa cum este bine documentat (ex. doar nu erau sa lase soldatii de alte nationalitati morti in partea lor de front sau prizonierii decedati neingropati plus ca s-au mai adaugat morminte si in al doilea razboi mondial).

    Insa ce s-a intamplat acum mi se pare cusut cu ata alba. Cum de s-au apucat romanii sa amenajeze asa-zisa parte romaneasca a cimitirului? Si pana la urma de ce n-au facut-o legal? De ce nu s-a apelat la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor dupa cum spune legea? In acest fel n-ar mai fi profanat cateva morminte care sunt documentate a fi maghiare (ca de fapt asta este motivul pentru care ungurii s-au inflamat pe buna dreptate). Poate ca stiau de ele sau poate ca nu. Cred ca mai degraba stiau pentru ca erau marcate. Iar daca stiau de ce le-au nesocotit? Prostia nu este deloc exclusa pentru ca Dorel loveste acolo unde nu te astepti. Probabil ca acele morminte ii impiedicau sa obtina o buna simetrie pentru partea ramaneasca si atunci au zis ca oricum ungurii au destule si doar nu s-or supara acum pentru cateva morminte mai putin.

    Ar fi bine sa fie asa pentru ca niste oameni cu cap ar putea-o deslusi mai repede si s-ar linisti apele. Si babuini sa fi fost acolo si n-ar fi trebit sa se apuce sa schimbe crucile. Asadar este clar un abuz al romanilor. Insa eu nu m-as opri aici pentru ca dupa cum au evoluat lucrurile cineva mult mai de sus si-a bagat coada. Sigur ca ar putea fi si unul negru cu coarne insa eu cred ca mai degraba este cu epoleti.

    Stim asadar ca cineva acolo in umbra stia de conflictul mocnit inceput inca din 1994. A asteptat 25 de ani si ce-a zis: hai sa mai rascolim un pic problema sa mai facem putina zazanie. Iar daca n-ar fi asa cum explicati ca ungurii si-au adus cu putin timp in urma niste trupe paramilitare la granita cu Romania fara un motiv clar? Este evident ca au facut-o pentru ca au anticipat tulburari importante in Romania la fel cum au facut-o, cu armata atunci, la lovitura de stat si partial revolutia din 1989. Se asteapta desigur la ceva mai mare.

    Mergand pe acest fir ar trebui cautat bine initiatorul acestei prostii care risca sa inflameze relatiile interetnice si asa destul de tensionate. Sigur ca-i pot da de cap destul de repede pentru ca cei care au avut initiativa si au implementat-o sunt niste romani care pot fi intrebati / cercetati pentru a se afla cine a stat in spatele intregii operatiuni. Cu siguranta sunt niste servicii insa cel mai dureros ar fi sa aflam ca au fost serviciile romane care numai romaneste nu mai gandesc / actioneaza.

    In rest numai de bine. Sper ca luciditatea si intelepciunea sa prevaleze de toate partile si sa se ajunga rapid la o intelegere.

      1. Liderul UDMR Kelemen Hunor, un apropiat al Guvernului Viktor Orban, a sărit în apărarea universității finanțate de George Soros din țara vecină. Preşedintele UDMR a apreciat la RFI că închiderea Universității Central Europene din Budapesta, finanțată de Soros, ar fi o pierdere pentru lumea academică.
        În opinia liderului UDMR, “dacă s-ar ajunge la închiderea universităţii respective, ar fi o pierdere uriaşă şi pentru Ungaria şi pentru toată Europa Centrală şi de Est, ar fi o pierdere pentru lumea academică, pentru ştiinţele umaniste şi sociale (…). Sunt convins că până la urmă se va ajunge la o înţelegere între Guvernul Ungariei şi autorităţile din SUA sau autorităţile din statul New York”.
        https://www.cotidianul.ro/politicienii-romani-care-sar-in-sprijinul-universitatii-lui-soros/

        Din biografia lui Eduard Hellvig:
        – în 1995, la doar 21 de ani, fiind student la Cluj, Eduard Hellvig primeşte o bursă de la „Fundaţia Soros pentru o societate deschisă”, pentru proiectul „Cine guvernează sau cine deține puterea în România?”
        – în 1996 este numit director de programe al „Fundaţiei Soros pentru o societate deschisă”
        – în 1999 a participat la Şcoala de Vară organizată de Centrul de Studii Post-Comuniste, Universitatea Maryland College Park şi Centrul de Studii Post – Comuniste şi „Fundaţia Soros pentru o societate deschisă”.
        Odată cu numirea lui Eduard Hellvig la conducerea SRI, aceste ONG-uri finanţate de George Soros au fost implicate în toate acţiunile de protest împotriva adversarilor lui Klaus Iohannis, devenind chiar partenerul preşedintelui în deciziile luate de acesta, aşa cum s-a întîmplat după „Colectiv”, la numirea Guvernului Cioloş!
        https://www.cotidianul.ro/eduard-hellwig-omul-inventat-de-soros-joaca-acum-rolul-vietii-sale/

      2. Poate fi mana lui Hellllvig sau a multor altor servicii dar ar putea fi si a maghiarilor carora le sta in gat centenarul Trianonului de anul viitor.

        1. Acum se finalizeaza intelegerea de cedare a Transilvaniei in schimbul participarii Ungariei la rasturnarea lui Ceausescu si a permite germanilor din DDR sa tranziteze Ungaria pentru a ajunge in RFG.

          ANTOLOGIA RUŞINII. Declaraţia de la Budapesta din 16 iunie 1989.
          Diaspora românească a reacţionat prompt şi categoric împotriva DECLARAŢIEI DE LA BUDAPESTA, pe care a considerat-o un precedent periculos, care a făcut un mare deserviciu istoriei şi chiar viitorului poporului român.
          ION RAŢIU: „E prima dată când un grup de români a recunoscut implicit că Transilvania nu e pământ românesc“
          https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2012/10/06/antologia-rusinii-declaratia-de-la-budapesta-din-16-iunie-1989/

  8. Tov preș al Academiei Române (?!), mare istoric, mare om, mare caracter … ne poate prezenta realitatea exactă, nemistificată ?. Dacă poate și are voie de la stapânitorii acestei țări !

  9. Kelemen Hunor…ce fata de jigodie!Oare nu mai scapam de udmr-ul asta odata?!Sa fie Mihai Viteazul sa vedeti ve udmr ar fi atunci…A,era sa uit:Mihai Viteazul nu e “corect politic”deoarece e nationalist.Si ortodox(nu ecumenist)!

  10. rapănului ăsta nenorocit, agreat și promovat de toți, asemeni lui, care s-au perindat la guvernare după 1989, ar trebui să i se retragă cetățenia română și expulzat din țară.

  11. ar trebui ca minoritatea maghiară să aibă doar un reprezentant în parlament. de asemenea ar trebui ca să nu fie permise partidele și o.n.g.-urile de tip segregaționist.

  12. ce-au ajuns ungurii sa faca la noi in tara, sa vina spurcatul de Kelemen sa faca legea in cateva judete din tara noastra castigata cu sange de catre romani, nu de iudei ssau de unguri.
    Mi-o si imaginez pe Dancila gandindu-se la cum sa-l impace pe Viktor Orban si forurile internationale; dar, ce sa faca, daca anunta maine un referendum pt Transilvania nu stiu cine vine, multi romani sunt pasionati de statul de drept… + 150.000 de restarteri sunt gata sa protesteze impotriva a orice benefic pt tara –in numele a etc–, plus servicii secretge complete vandute si obediente zionistilor.
    Totusi, si noi populatia suntem de vina, n-avem noi timp de Transilvania, noi avem timp de romanii au talent, x factor etc

  13. Ei ca si cetateni maghiari au drepturi , fite , figuri chiar si partid in parlament. Eu cer doar sa se echilibreze situatia…vreau partid roman in ungaria si in unele orase sa se vorbeasca limba romana iar drapelul Romanesc sa fie afisat la orice ceremonie

  14. Bine de stiut: https://www.dcnews.ro/ce-a-vazut-catalin-ivan-la-valea-uzului-acesta-este-un-semn_661835.html

    Cătălin Ivan a relatat, în cadrul unui interviu pentru DC News, care a fost semnul de mare civilizație, de la evenimentele româno-maghiare, petrecute ieri la Cimitirul Internațional al Eroilor, de la Valea Uzului, cu ocazia Zilei Eroilor.

    ”Am fost extrem de civilizați. Eu am ajuns la cimitir la ora 16. Cu o coroană de flori în mână, am stat de vorbă cu oamenii. Cei de la jandarmerie ne-au rugat să nu ne ducem către cimitir pentru că acolo erau mobilizați aproximativ 100-200 de etnici maghiari. Nu știu cine i-a adus, dar erau destul de bine organizați. Aveau materiale pregătite, aveau bannere. Să fim serioși! Ei au făcut un lanț uman în fața intrării în cimitir. Cei de la jandarmerie ne-au rugat să stăm la distanță până la ora 17 când aveam autorizație, pentru a evita incidentele. Oamenii aveau steaguri, au cântat, au pus muzică patriotică, dar nu s-au dus către cimitir. La ora 16 eram peste 1.000 de români, iar la ora 17 când ne-am dus către cimitir eram mult peste 2.000. Din cauză că maghiarii nu au dorit să se dea la o parte, unii au intrat prin spate și au deschis ușa cimitirului din interior. Un copil a fost primul care a fluturat steagul României din interior, dar asta pentru că era deja 17.30 de minute și nu am putut intra.” a spus Cătălin Ivan.

    Acesta este un semn de mare civilizație

    ”Nu au fost incidente. La un moment dat, chiar lângă jandarmi eram, nu mi-a fost teamă, dar mi-ar fi părut rău să se escaladeze toată tensiunea. Să nu lași oamenii să intre, să depună o coroană de flori, este clar că se creează o frustrare. Oamenii au fost extrem de civilizați, precum și calitatea oamenilor era foarte ridicată. Erau prezenți profesori, oameni îmbrăcați în costume populare. A fost emoționant. Erau unii mai agresivi, dar prea puțin ca să creeze o atmosferă violentă. Românii s-au purtat extrem de civilizat. Culmea, după ce au intrat in cimitir, maghiarii s-au retras și erau în mulțimea de români. Nimeni nu s-a luat de ei să îi agreseze. Eu când am plecat de la cimitir, maghiarii care făcuseră lanțul uman erau încă acolo, nu mai erau apărați de jandarmi, nu s-a luat nimeni de ei, deși erau aproximativ 2.000 de români. Acesta este un semn de mare civilizație, iar ei încearcă să facă un eveniment nefericit ceea ce nu e adevărat. La plecare, erau amestecați, maghiarii cu românii, probabil că mulți se și cunoșteau!” a spus Cătălin Ivan, într-un interviu pentru DC News.

  15. Dle Kelemen, iti scriu ca roman, sa fim bine intelesi,ca romani si prin aliante de casatorie, am rude si maghiari, si tigani, si olteni, si moldoveni si ce mai vrei domnia ta.Dar, iti amintesc urmatoarele ca sa fie bine inteles pentru toata lumea :
    1- sa nu mai faci referire la dl gen. Chelaru, care este un patriot si un istoric de seama, pe care eu personal il apreciez ff mult,
    2-NU mai baga zizanie intre familiile noastre, caci noi toti traim aici si avem salariile la fel si viata la fel de usoara sau grea,
    3-NU mai specula pe drepturile secuilor,maghiarilor, etc…ca sa iti faci tu sacul plin de bani , caci TOTI politicienii v-ati imboogatit pe spatele nostru, indiferent de grup etnic,
    4-din cele filmate si vazute, nu mi se pare corect ca cineva sa nu aiba dreptul sa intre in cimitir.Cine e de vina aici? Cine a interzis dreptul oamenilor sa intre in cimitir si sa depuna flori?
    si acum :
    5- sa imi zici dumneata in ce tara din UE exista partide de minoritati? Franta are partid de musulmani?Germani-partid de turci? SUA-partid de latino-americani? VOI ar trebui sa fiti interzisi ca partid astfel ca noi sa traim in pace si fara vrajba,
    6-sa ne rapunzi, in ce tara minoritatile au dreptyul la limba materna?exceptie Elvetia si Belgia, care sint tari aparute in alt context istoric,

    7-si acum sa iti zic ce mi-a zis un coleg, etnic chinez, cetatean malaysian, traieste,traieste in Malaysia
    , de citeva generatii. Cind I-am zis ca vretidreptul la limba materna, colegul mi-a raspuns: ” si nu I-ati dat afara din tara pina acuma?”. Uite ca noi v-am tolerat si nu vom da romanii-maghiari afara din tara, dar pe voi UDMR, cred ca o vom face curind, zic “voi”, liderilor UDMR care sinteti “dusmanii tarii asteia” in care traiti si ati facut bani prin furturi.
    Cu respect Petre

  16. Aici e România străbună. Teroriștii maghiari în Ungaria hortista. Oare românii pot face asemenea mizerii în Ungaria? Incitatorii din parlament pot pleca în Ungaria. Nu avem nevoie de asemenea figuri…

  17. Mihail Neamţu: “Kelemen Hunor este unul dintre cei mai corupți politicieni ai Europei — un individ impertinent, arogant și nesătul, răsfățat peste măsură și mufat ca lipitoarea la banii contribuabilului. Cum a comentat violențele inacceptabile și regretabile petrecute ieri la Valea Uzului? Spunînd că „asta este fața adevărată a României în 2019.”
    Nu, baroane! Majoritatea românilor sunt toleranți, însă dumneata ești fața ticăloasă a imposturii morale și marioneta revizionismului maghiar din Transilvania! România i-a îmbogățit pe grofii UDMR-ului așa cum nicio altă țară din vecinătatea Ungariei n-ar fi făcut-o. Ne-ați sfidat la Marele Centenar, ne-ați fentat la europarlamentare cu voturi luate din Teleorman și Tulcea.”
    https://www.stiripesurse.ro/mihail-neamtu-pnl-atac-violent-la-kelemen-hunor-dupa-scandalul-din-valea-uzului-unul-dintre-cei-mai-corup-i-politicieni-ai-europei_1357277.html

    1. Mihail Neamtu caruia i-am citit cartea “Bufnita din daramaturi” acum vreo 10 ani este un crestin de factura filosofica care are mult bun simt si care evalueaza cu mult discernamant situatiile acutale ale Romaniei. Ceea ce a spus despre acest vorbitor romnofob KH este adevarat, chiar daca ar fi mult mai multe de spus despre fatarnicia acestor tip de oameni.

  18. Daca vrei sa traiesti intr-o tara trebuie sa-i respecti : legile ,traditiile si incerci sa -i vorbesti limba!

  19. Minoritățile să-și vad de lungul nasului și sa se poarte ca atare. Sau cu ce drept au format minoritățile acel lanț si cine le dă dreptul sa interzică românilor, accesul pe pământ românesc?! Indiferent unde ar fi in România!!! In primul rand acel cimitir apartine orașului Dărmănești/Bacau și chiar dacă ar aparține comunei Sân Martin/Harghita, cum pretind ei, județul Harghita aparține României, nu Ungariei!!! Dacă nu le convine minorităților, să-și facă bagajul și să plece în Ungaria!!! Românii au dreptul să se afle unde vor ei, când vor ei, pe domeniul public din România!!!??????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button