X

Dovadă de civilizație maximă din partea românilor prezenți în Valea Uzului de Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cătălin Ivan a relatat, în cadrul unui interviu pentru DC News, care a fost semnul de mare civilizație, de la evenimentele româno-maghiare, petrecute ieri la Cimitirul Internațional al Eroilor, de la Valea Uzului, cu ocazia Zilei Eroilor.

”Am fost extrem de civilizați. Eu am ajuns la cimitir la ora 16. Cu o coroană de flori în mână, am stat de vorbă cu oamenii. Cei de la jandarmerie ne-au rugat să nu ne ducem către cimitir pentru că acolo erau mobilizați aproximativ 100-200 de etnici maghiari. Nu știu cine i-a adus, dar erau destul de bine organizați. Aveau materiale pregătite, aveau bannere. Să fim serioși! Ei au făcut un lanț uman în fața intrării în cimitir. Cei de la jandarmerie ne-au rugat să stăm la distanță până la ora 17 când aveam autorizație, pentru a evita incidentele. Oamenii aveau steaguri, au cântat, au pus muzică patriotică, dar nu s-au dus către cimitir. La ora 16 eram peste 1.000 de români, iar la ora 17 când ne-am dus către cimitir eram mult peste 2.000. Din cauză că maghiarii nu au dorit să se dea la o parte, unii au intrat prin spate și au deschis ușa cimitirului din interior. Un copil a fost primul care a fluturat steagul României din interior, dar asta pentru că era deja 17.30 de minute și nu am putut intra.” a spus Cătălin Ivan.

Acesta este un semn de mare civilizație

”Nu au fost incidente. La un moment dat, chiar lângă jandarmi eram, nu mi-a fost teamă, dar mi-ar fi părut rău să se escaladeze toată tensiunea. Să nu lași oamenii să intre, să depună o coroană de flori, este clar că se creează o frustrare. Oamenii au fost extrem de civilizați, precum și calitatea oamenilor era foarte ridicată. Erau prezenți profesori, oameni îmbrăcați în costume populare. A fost emoționant. Erau unii mai agresivi, dar prea puțin ca să creeze o atmosferă violentă. Românii s-au purtat extrem de civilizat. Culmea, după ce au intrat in cimitir, maghiarii s-au retras și erau în mulțimea de români. Nimeni nu s-a luat de ei să îi agreseze. Eu când am plecat de la cimitir, maghiarii care făcuseră lanțul uman erau încă acolo, nu mai erau apărați de jandarmi, nu s-a luat nimeni de ei, deși erau aproximativ 2.000 de români. Acesta este un semn de mare civilizație, iar ei încearcă să facă un eveniment nefericit ceea ce nu e adevărat. La plecare, erau amestecați, maghiarii cu românii, probabil că mulți se și cunoșteau!” a spus Cătălin Ivan, într-un interviu pentru DC News.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Hai să nu exagerăm….
    Dacă muizarea ungurilor (prin zbierături + semne obscene ostentative) si lovirea lor cu steagul in cap e dovadă de “civilizație maximă”… nu mai rămâne nimic de spus.

    1. Iar dacă tu ai ochi sa vezi doar ce ai descris, atunci ai zis totul despre tine. Pt 0,2% tu condamni restul de 3-4 mii de oameni care s-au comportat crestineste si civilizat. Macar ai citit ce scrie in articol?

    2. Victore, lasă că-i satură Dumnezeu pe toți că nu se mai satură ! care face rău și unul și altul, că-i român, că-i ungur, vor vedea.

  2. Nu a fost nici un român care să fie violent fizic sau verbal cu maghiarii. Au fost reproșuri la adresa jandarmilor, pentru că nu ne lăsau să ne apropiem de poarta cimitirului, iar lumea i-a huiduit și apoi le-a strigat maghiarilor să le fie rușine, că nu mai voiau să plece și să ne lase și pe noi. Maghiarii rânjeau, ne filmau cu telefoanele și unii cântau, iar alții ne înjurau. Jandarmii ne obligau să stăm în noroi, iar când le-am spus că este de datoria lor să elibereze poarta, căci de la ora 17 avem activitățile comemorative aprobate, jandarmii au tăcut, cu toate că era deja ora 17, 30. După ce au intrat prin spate câțiva tineri și au deschis poarta, în momentul intrării în cimitir unul dintre maghiari l-a făcut “țigan” pe unul dintre români, iar acesta a vrut să îi dea cu steagul în cap, numai că s-a controlat și nu a mai ripostat. Dacă voiau ai noștri să provoace violențe, nu se puteau opune 40 de jandarmi și 50 de maghiari celor peste 2500 de români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button