X

Ministrul agriculturii, Petre Daea, recunoaște că a oprit grindina pentru Papa Francisc

Petre Daea

Ministrul Agriculturii a vorbit marţi despre efectele produse de grindină în ultimele zile.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Suprafaţa agricolă afectată de inundaţii şi grindină este undeva la 10.000 de hectare la nivel naţional, dar culturile nu sunt compromise, ci doar se află în pericol temporar, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

“Avem informaţii despre culturile afectate de inundaţii, dar sunt relative, pentru că ceea ce este astăzi nu este mâine în sensul că anumite suprafeţe pe care acum bălteşte apa peste câteva ore sau o zi se retrag apele respective, dar cultura nu este decât în pericol temporar fără să fie compromisă. Vom avea în curând datele exacte. Este însă o suprafaţă mică, undeva la 10.000 de hectare la nivel naţional şi asta înseamnă diverse culturi afectate de băltiri sau de grindină, atât cu grâu cât şi cu rapiţă, orz dar şi cu culturi de primăvară, în speţă floarea soarelui, porumb şi anumite suprafeţe cu mazăre. Eu am o vorbă: e mai mult bine decât rău pentru agricultură”, a precizat Daea.

Întrebat cum funcţionează sistemul antigrindină în condiţiile în care se înregistrează fenomene meteo extreme, ministrul Agriculturii a precizat că până în prezent au fost lansate în jur de 1.000 de rachete, dar a susţinut că ne aflăm într-o situaţie extrem de delicată pentru că în anii trecuţi nu s-a înregistrat lansarea unui număr atât de mare de rachete – 75 într-o singură zi.

“Sistemul antigrindină a dat aproximativ 1.000 de rachete până la această dată. Stăm cu ochii pe aceste puncte de lansare. Este o situaţie extrem de delicată nu am avut în anii trecuţi o zi în care să lansăm 75 de rachete de la un punct de comandă. Sâmbătă am fost la Ploieşti la centrul de comanda unde specialiştii lansaseră 75 de rachete, pentru a face faţă situaţiei cu care s-au întâlnit în ziua respectivă. Lucrăm şi acţionăm ca să ţinem cât putem sub control aceste fenomene”, a subliniat şeful MADR.

Întrebat dacă el a oprit grindina pentru Papa Francisc, Daea a răspuns zâmbind: “Da. Da.”

Ministrul a mai spus că o parte din culturile distruse de inundaţii se vor reînsămânţa. “Dacă acum s-a distrus cultura de porumb, până la 15 iunie o reînsămânţează. Eu am discutat şi cu comisarul Hogan despre alocarea de bani europeni (pe despăgubiri n.r.), dar nu vreau să vă spun prea devreme despre ce perspective sunt, dar sunt bune. Putem obţine fonduri europene la timp. Avem o veste bună pentru oameni: obţinem fonduri europene la timp şi suntem mereu alături de oameni”, a adăugat Petre Daea.

România se află, de câteva săptămâni, sub Coduri galbene şi portocalii de averse torenţiale, vijelii şi grindină.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

 1. Petre Daea: “Nu pot să îmi demonstrez incompetenţa. Şi eu sunt autoritate”
  https://www.realitatea.net/petre-daea-nu-pot-sa-imi-demonstrez-incometenta-si-eu-sunt-autoritate_2161033.html

  Omul este modest, caci si-a demonstrat-o in repetate randuri:

  Pesta porcină africană: 364.044 de porci sacrificati, sute de joburi desființate
  https://observator.tv/economic/nou-bilant-pesta-porcina-africana-romania-278575.html

  Petre Daea, recunoaste ca si-a angajat fiica in institutia pe care o conduce.
  http://www.ziare.com/petre-daea/ministrul-agriculturii/ministrul-daea-si-a-angajat-propria-fiica-nu-stie-cu-ce-se-ocupa-la-munca-dar-a-ajutat-o-sa-si-gaseasca-un-rost-1481162

  Doamnei Daea îi place să i se spună ”doamna ministru”. Camelia Luchian Daea este nelipsită în toate deplasările din străinătate ale ministrului
  https://www.stiripesurse.ro/petre-daea-i-a-trecut-ministerul-agriculturii-pe-familie-cine-este-doamna-ministru-viitorul-ag_1356284.html

 2. Reinsaminteaza daca vrea Dumnezeu.
  Acesti ” eroi ” de carton care isi inchipuie ca pot manevra vremea cum vor – PRIMEJDIOS DE FALS! Ale Celui Prainalt , Facatorul a toate cite exista- inclusiv norii, vintul, ploaia etc sint si dupa cum voieste El.Asa scrie in Sfintele Scripturi.vremea rea se indeparteaza cu rugaciune.
  Cit pogoramint sa m-ai faca si cit sa mai rabde Dumnezeu?!
  Mi-e rusine si jale in suflet sa ma uit in ochii Mintuitorului din icoane si sa mai indraznesc sa mai cer iertare si mila pentru poporul roman…
  Cit de jos am cazut! Si nu prea se vede pocainta si intristarea .
  Intoarce – ne, Doamne , la bunatate, la rugaciune, la Ortodoxie si sa facem vois ta!

 3. curat ILEGAL. Dna sa vina sa-l ia! Nu exista asa ceva in fisa postului, a dat grindina pe culturi, ei sunt platiti din bani publici. Caz clasic de abuz in serviciu. Nu exista. Oare de ce pt asa ceva nu se intra in puscarie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button