X

La două zile după vizita în România, papa Francisc și-a exprimat frustarea

Image result for pope francis nervous

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Nunțiul apostolic din Ucraina, arhiepiscopul Claudio Gugerotti, a avut o întâlnire cu Papa Francisc la Vatican.

Potrivit informațiilor, în timpul întâlnirii Papei cu Nunțiul Apostolic, a fost discutată situația ecleziastică și politică actuală din Ucraina.

Pontiful a arătat un mare interes și l-a rugat pe arhiepiscopul Claudio să-i transmită urări noului președinte al Ucrainei, V. Zelensky, pentru restaurarea păcii și a creșterii economice.

În ceea ce privește situația ecleziastică din Ucraina, Papa Francisc și-a exprimat totuși frustrarea privind înghețarea dialogului dintre Patriarhii Moscovei și Constantinopol.

NOTĂ OrtodoxINFO

Viclenia papei se arată din nou, căci planul său de subminare a Ortodoxiei din Ucraina, prin unealta sa fidelă Barty de Istanbul, a cam reușit și de fapt se bucură pentru toată zâzania din sânul Bisericii Ortodoxe.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Tocmai asta e:daniel,barty,chiril,isi vor da seama ca sunt tradati de papa,dar va fi pres tarziu…

  2. Si pe papa ce-l intereseaza ce fac patriarhii ortodocsi in materie de ortodoxie? Pe loc repaus, papa!

  3. Scrisoarea către Papa Francis a foştilor musulmani convertiţi la catolicism in legătură cu atitudinile sale pro-islamice

    Nu vă place să pierdeţi timpul cu lungi introduceri, şi nici nouă, aşa că permiteţi-ne să vă spunem direct că nu vă înţelegem comentariile despre Islam, aşa cum sunt ele formulate în paragrafele 252 şi 253 din Evanghelia Gaudi, pentru că nicăieri nu este menţionat faptul că Islamul a apărut DUPĂ Hristos, aşa cum şi este, astfel încât nu poate fi decât un Antihrist (vezi 1 Ioan 2.22), şi una dintre cele mai periculoase doctrine antihristice, pentru că se prezintă ca fiind împlinirea Revelaţiei (Iisus fiind doar unul dintre profeţi).
    *|*

    Dacă islamul este o religie aşa de bună precum spuneţi, de ce oare noi am devenit Catolici? Oare scrierea voastră pune la îndoială fermitatea acestei alegeri făcute cu riscul propriei noastre vieţi? Ştiaţi că Islamul recomandă pedeapsa cu moartea a celor care sunt apostaţi (Coran Sura: 4. 89, şi 8. 7-1)? Cum este posibil să comparaţi violenta Musulmană cu aşa-zisa „violenta Creştină”? “Ce legătură este între Cristos şi Satan? Ce împărtăşire are lumina cu întunericul? Şi ce învoire este între Cristos şi Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?” (2 Corinteni 6: 14-17). În conformitate cu învăţăturile Lui Iisus (Luca 14:26), “noi îl preferăm pe El, pe Hristos, propriei noastre vieţi“.

    Oare nu avem suficientă autoritate pentru a vă vorbi despre Islam?

    De fapt, atâta timp cât Islamul ne declară inamicii săi, aşa vom rămâne, iar toate încercările noastre de prietenie nu vor putea schimba nimic. Ca un adevărat Antihrist, Islamul există doar ca un duşman al tuturor: “Duşmănia şi vrajba s-au ivit între noi pentru totdeauna, pânã când voi veţi crede numai în Allah!” (Coran 60.4). Pentru Coran, Creştinii sunt doar “o murdărie” (Coran 9.28), “cei mai rei dintre toate făpturile” (Coran 98.6), toţi condamnaţi la Iad (Coran 4.48), aşa că Allah trebuie să îi extermine (Coran 98.30).
    *|*

    Nu trebuie să ne lăsăm înşelaţi de pasajele din Coran ce pare tolerante, pentru că ele toate au fost anulate de paragraful Sabiei (principiul abrogării – ultima revelaţie este cea valabilă – n.a) (Coran 9.5). Acolo unde Sfintele Scripturi anunţă vestea cea bună a morţii şi învierii Lui Iisus, pentru salvarea noastră, a tuturor, şi împlinirea înţelegerii făcute cu evreii, Allah nu are nimic de oferit decât război şi omorârea “infidelilor”, în schimb pentru paradisul sau: “şi astfel ei luptă pe calea lui Allah, omorând şi fiind omorâţi” (Coran 9:111). Noi nu confundăm Islamul cu Musulmanii, dar dacă pentru dumneavoastră “dialogul” înseamnă vocea păcii, pentru Islam este doar altă scuză pentru a face război.

    De asemenea, aşa cum s-a întâmplat in legatura cu Nazismul şi Comunismul, o viziune naivă asupra Islamului este echivalentă cu sinuciderea şi este foarte periculoasă. Cum puteţi să vorbiţi despre pace şi să daţi impresia că susţineţi islamul, aşa cum rezultă din ceea ce pare că aţi spus la Roma, în cuvântarea din 20 Ianuarie 2014: “Să îndepărtăm din inimile noaste boala care ne-a afectat vieţile (…) Să îi lăsăm pe cei care sunt creştini să facă lucrul acesta folosind Biblia, iar pe cei care sunt Musulmani folosind Coranul.” Când Papa Francisc pare a sugera că şi Coranul este o cale spre Salvare, oare nu este un motiv să ne îngrijorăm? Ar trebui să ne întoarcem la Islam?

    https://razboiulinformational.ro/site/2019/05/papa-francis/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button