X

În Italia papa nu este atât de lingușit precum au făcut-o masiv ziariștii români. Este făcut zob de presa italiană

Papa Francisc a fost luat în vizor de Vittorio Feltri, un celebru jurnalist, director de-a lungul timpului la mai multe publicaţii italiene, eseist şi scriitor.  Oricum, în Italia Suveranul Pontif nu este chiar atât de aprobat şi iubit precum s-ar crede, iar jurnalistul îi aduce critici extrem de dure printre care şi faptul că vrea sa primească africanii pe banii italienilor. Şi-l întreabă: de ce nu deschide şi portile Vaticanului pentru ei, de ce nu se deschid palatele celor bogaţi ca să-i îngrijească, să le dea mâncare?
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Păi, da, să deschidem larg porturile, aceste binecuvântate sau nenorocite porturi, să ne supunem ordinelor Papei şi ale progresiştilor favorabili primirii şi găzduirii, scrie editorialistul. “Curaj, prieteni africani, veniţi în Italia că s-a terminat povestea asta a lui Salvini cu respingerea srtrăinilor. Haideţi toţi în Italia, frumoşi sau urâţi. În acest fel, peste puţin timp vom găzdui 5-6 milioane de străini”.

A găzdui e un verb care ne implică

De fapt nu vom reuşi să găsim cazare masei de imigranţi care vor invada peninsula şi atunci datorită ”generozităţii” catolice vom arunca pe nou-sosiţii în stradă unde va trebui să se descurce, să doarmă pe iarbă, în gările feroviare, să urineze pe trunchiurile arborilor sau pe trotuare.

Unde vor mânca şi ce anume?

N-are importanţă, acestea sunt detalii. Se vor hrăni cu frunze, gunoaiele aruncate în pubele şi gropile de gunoi. Cei mai norocoşi vor fi recrutaţi de cei care caută sclavi şi puşi să recolteze roşii cu 2 euro pe oră, cui îi pasă!? Important e să nu se refuze cuiva intrarea pe teritoriul nostru, trăiască negrii care reprezintă resursele naţiunii care nu mai face copii şi are nevoie de popoare care sosesc aici să se scarpine pe burtă sau să facă pe servitorii în casele domneşti în schimbul unei retribuţii de mizerie.

Şă-i primească la Vatican, în palatele celor bogaţi

Să deschidem porţile şi la Vatican, care însă rămân închise până la punctul încât pentru a ajunge în regatul lui Bergoglio (numele Papei Francisc), e nevoie să ai recomandarea episcopului sau cel puţin a preotului paroh, altfel nu poţi pune piciorul. Evident, pisica blândă zgârie rău. Înaintaţi, sărmanii lui Hristos, ocupaţi periferiile, cartierele mărginaşe, dar staţi departe de canoane şi de Sfântul Scaun, de palatele celor bogaţi ai căror propietari sunt buni dar în acelaşi timp nu vor să fie deranjaţi în luxoasele lor aşezări. Extracomunitarii să fie bineveniţi însă să stea departe de reşedinţele bogaţilor care au de toate, dar nu şi răbdare.

Dragă Papa, transformă frumoasa ta Capelă Sixtină într-un dormitor de senegalezi, după care ai tot dreptul să ne faci nouă morală.

Dar în acelaşi timp să ne explici ce se va întâmpla peste 5 ani când imigranţii vor fi mai numeroşi decît noi…Vom continua să lăsăm porturile deschise sau te vom sfătui pe tine să pleci? E uşor de zis ”alergaţi spre noi, dragi negri”, fiindcă apoi va fi nevoie să-i menţii. Cu banii italienilor? Dar, duceţi-vă la mânăstire şi Dumnezeu să vă dea gândul cel bun, fiindcă avem destule la ce să ne gândim…a scris Vittorio Feltri.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

18 comentarii

  1. Nu vor mai veni imigranti deoarece UE se prabuseste chiar in aceste zile!

    Guvernul lui Merkel, în prag de colaps
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/guvernul-lui-merkel-in-prag-de-colaps-social-democratii-ar-putea-iesi-de-la-guvernare-1141705

    Coalitia pro-UE se prabuseste dupa victoria de ieri a euroscepticilor din Polonia
    https://www.youtube.com/watch?v=pvTnHC1MKhQ

    58% dintre francezi, italieni, polonezi si romani prevad dezintegrarea UE
    https://www.stiripesurse.ro/sondaj-negru-dezintegrarea-ue-scenariu-plauzibil-in-11-ari-europene_1350529.html

    UE e in risc acut de colaps si dezintegrare
    http://www.ziare.com/europa/uniunea-europeana/ue-e-in-risc-acut-de-colaps-si-dezintegrare-1541963

      1. „Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor!”
        UE ar putea fi înlocuită de ceva mai rău!
        La fel cum PSD va fi înlocuit de USR!

  2. Musiu Vittorio Feltri citeşte cum vor muşchii săi fraza Papei Francisc. Din niciun cuvânt al său nu reiese că ar îngădui invadarea Italiei ori a Europei unite de către africani şi europeni în dificultate. Manifestul Papei nu cere subordonarea politicilor UE la o migrare care atinge cotele unei năvăliri, afectând cotidianul firesc. Dimpotrivă, aşa cum o inimă se sufocă fiind suprasolicitată şi are nevoie de destindere, tot aşa şi Italia şi Noua Europă au nevoie de filtrele normalităţii creştine. Si pentru asta nu e deloc productivă critica negativă a iubirii creştine pentru semeni.

    1. Hai, canta la alta masa. Pe cine vrei sa prostesti?

      Este de notorietate pozitia papei vis-a-vis de primirea imigrantilor.

  3. Cristina,nu generalizați;încă există oameni gata pentru sacrificiu,dovadă fiind acest portal,maicile și preoții ce nu acceptă ecumenismul;dacă nu ar mai exista,nu s ar mai face propaganda asta diabolică;dar ei știu că aici încă există credință sinceră care le împiedică lor planurile malefice.

    1. In decembrie 1989, tinerii stateau in genunchi pe strazi , se inchinau si spuneau Tatal Nostru. Dupa 30 de ani de la Revolutie, in asa zisa libertate castigata, au aparut tinerii tefelisti, care nu numai ca nu stiu Tatal Nostru, dar mai mult dau cu barda in Dumnezeu. Reeducarea a inceput de la Revolutie incoace prin intermediul mass-media. Inainte, acest proces se facea cu bata, acum se face soft, mai ales prin tehnica video, dar si prin platformele electronice de socializare . Si atunci, cand a fost mai rau, atunci sau acum?

  4. Fratii mei,
    Am fost f. dezamagit cu cata caldura si admiratie a fost intampinat papa de poporul roman. Eu cred ca e prima tara ortodocsa unde a fost primit asa de bine. Voi ce parere aveti? Am auzit ca in Bulgaria a fost lasat singur de patriarh in catedrala incat i s-a facut frica , in timp ce noi l-am plimbat proslavindu-l prin toata Romania si lingandu-i papucii. Nu mi-a placut cum au reactionat romanii vis-a-vis de papa, noi ori ca popor suntem prea tolerant, ori prea ignorant, in sensul ca nu ne cunoastem bine religia si mi se pare ca in acest intuneric le place sa ne tina si capii bisericii noastre, ca sa poata ei in continuare sa tradeze( fara multe obstacole din partea populatiei) pe un pumn de arginti ortodoxia noastra. Cred ca comunismul dupa atatia ani si-a atins scopul, de prostire si confuzare a poporului roman. Continuati sa instruiti oamenii si incercati sa va diversificati mijloacele ca sa ajunga la un mai mare segment de populatie, ca se vede ca e insuficient. Voi ,ceilalti ,ce parere aveti?

    1. În 1415, când Jan Hus a fost ars pe rug, o bătrânică momită de făgăduiala fericirii viitoare s-a apropiat cu un braţ de vreascuri şi le-a îngrămădit pe foc, convinsă de justețea gestului. „O, sancta simplicitas!“ a exclamat Hus, compătimind cu un ultim oftat ignoranţa şi naivitatea femeii. De atunci, expresia a ajuns să evoce credulitatea şi candoarea gata să vireze dintr-o clipă în alta spre prostie.

    2. Mie mi s-au parut putini care l-au primit si aplaudat, la Catedrala Neamului erau cateva sute afara, poate la Iasi erau multi pentru ca s-au strans din toata Moldova, care are zone catolice destul de dense la ceangai si prin Botosani, dar exceptand slugarnicia abjecta (bine platita) a asa-zisilor jurnalisti din Romania, n-am vazut sa se fi omorat cu firea romanii nostri ca a venit papa in tara. In plus abia in avion papa a marturisit ca atunci cand romanii si-au spus rugaciunea Tatal Nostru in Catedrala, a zis-o si el – o impreuna-rugaciune cu ortodocsii asadar – fara voia neaparat a ortodocsilor. Asta arata viclenia lui de fapt. Trebuiau sa spuna Crezul, si acolo se vadea diferenta – desi poate ca romanasii nostri intrati cu bilet la papa se apucau sa zica ca catolicii, purtati de val. Ptiu, ptiu, Doamne-iarta-ma! Multa minte ne mai trebuie si noua!

    3. De acord cu ceea ce ai scris…
      În rest, ce/cât să mai facă și adminii de pe ortodoxinfo, mai mult decât DEJA fac?
      Cine vrea, intră, citește, se documentează, se fac trimiteri în subsol, e destul de multă informație pe care poți s-o copiezi, s-o multiplici, s-o trimiți fizic sau online…UNDE, CUI crezi tu că ar mai rezona!

      Pentru că, vi se pare/ni se pare că suntem mulți dar nu-i așa….s-a creat deja un vid, oamenii d-aia nici nu-și mai vorbesc și nici cărăruie de la unii la alții nu-și mai bătătoresc…sunt DEJA delimitați în duh, apoi în trup!
      Ne alegem între noi: grâul de neghină, oile, de capre!
      Și cuvântul de ordine ”Dușmanii omului vor fi casnicii lui…”

    1. :))))

      Poate iezuitul cu masonitul cred în profeția lui Sundar Singh (sing-sing:) că România e cel de-al Doilea Ierusalim…numai că vor avea nevoie de spațiu…MULT!
      Unde, unde să fie?!
      În Casa Poporului, alungând termitele ne-folositoare….

  5. Mie mi se pare ca la Bucuresti oamenii au venit in nr. mic sa-l vada. Probabil, bucurestenii sunt mai informati despre erezia papismului, cunosc mai multe site-uri. La Iasi mi se pare ca s-au inghesuit nepermis de multi pentru ca acolo nu cred ca sunt multi catolici. La Blaj e scuzabil ca acolo nr. de catolici e mare.

  6. Raman cei 20% la suta care au dovedit la Referendumul pentru definirea casatoriei de anul trecut ca au constiinta si ca le pasa de viitorul generatiilor de romani care vor veni. Asa ca nu generalizati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button