X

Patriarhul ecumenist Bartolomeu ar putea fi înlăturat de un viitor sinod pan-ortodox

Această știre a fost publicată inițial pe OrthoChristian. com, apoi a fost ștearsă, fără explicații.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Patriarch Bartholomew Could Be Deposed at Pan-Orthodox Council Called by Other Patriarchs—Antiochian Hierarch

Posibilitatea convocării unui sinod pan-ortodox fără participarea Patriarhului Bartolomeu de Constantinopol nu poate fi exclusă, spune Episcopul Qais (Sadiq) din Erzurum, vicarul patriarhului Ioan al XIV-lea al Antiohiei și al întregului Orient.

Mai mult, există posibilitatea ca el să poată fi înlăturat dacă criza din Ucraina nu poate fi rezolvată pașnic, a declarat acesta pentru RIA-Novosti.

PS Qais a vorbit la o expoziție din Rusia în timp ce la Moscova a avut loc o conferință internațională dedicată protecției drepturilor credincioșilor din Ucraina. În discursul său, el a cerut națiunilor lumii să impună sancțiuni asupra Ucrainei dacă violența împotriva Bisericii canonice nu încetează și dacă nu există progrese în ceea ce privește returnarea bisericilor confiscate ilegal.

“Recunosc în mod onorabil Patriarhul de Constantinopol, dar astăzi problema este că Patriarhul de Constantinopol face o greșeală. Dacă toate bisericile ortodoxe convoacă un sinod fără el și decid să desființeze primatul Constantinopolului, acest lucru este posibil”, a spus ierarhul antiohian.

După cum a explicat, de obicei, atunci când dorința de a se aduna un sinod apare în lumea ortodoxă, atunci “fiecare Biserică în sine determină și ajunge la un acord asupra problemei” și apoi “trimite o cerere Patriarhului de Constantinopol” pentru a convoca sinodul.

“Cu toate acestea, aceasta nu este o regulă generală, imuabilă”, a adăugat PS sa. “Există o altă posibilitate: Orice Biserică Ortodoxă are dreptul de a ajunge la un acord cu celelalte Biserici și de a convoca un sinod”, a explicat el.

În timp ce toate acestea rămân o posibilitate, Biserica Antiohiană speră că situația poate fi rezolvată în mod pașnic, fără astfel de soluții radicale, a subliniat vicarul patriarhal. Cu toate acestea,  Patr. Bartolomeu  a respins deja în mod explicit cererea Patr. Ioan de a convoca un sinod pan-ortodox pentru a rezolva criza ucraineană.

“Patriarhul Constantinopolului ar trebui să-și reexamineze decizia, astfel încât criza bisericească din Ucraina să fie rezolvată în mod pașnic și totodată schismaticii să se întoarcă la Biserica canonică”, a spus PS Qais.

Într-un interviu cu departamentul de educație sinodală al Bisericii ucrainene la sfârșitul anului 2016 , PS Qais a menționat că Biserica Antiohiană susține biserica ucraineană canonică și se roagă ca Filaret Denisenko să revină la normalitate.

Și vorbind despre primatul canonic, Preafericitul Părinte Mitropolit Onufrie al Kievului și a toată Ucraina, PS Qais a spus: “Mitropolitul Onufrie este un om simplu, dar profund. Există o expresie faimoasă: «îngerul pământesc și omul ceresc» – acesta este vlădica Onufrie. Nu mai pot adăuga nimic.”

De pe site-ul orthodoxie.com aflăm că patriarhul Irineu al Serbiei este în vizită în patriarhia Antiohiei. Încep să se strângă rândurile pentru înlăturarea lui Barty?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Probabil Kiril al Rusiei e in spatele acestei miscari, binenteles nu pt Hristos si ortodoxie, ci pt a nu pierde teritorii, adica pt putere.
    DE l-ar da pe Bartolomeu jos, bine ar fi, dar in locul lui ar veni probabil altul, poate si mai rau si mai pe fata.
    Personal, cred ca intarirea bisericii ar veni numai in slabirea tehnologiei, dar cu cat tehnologia avanseaza –necesara pt cipuri, pecete– cu atat slabeste credinta, altfel Dumnezeu nu ar permite dezvoltarea stiintei in asemenea hal/asa de repede.
    Eu totusi raman cat de cat fan al rusilor si al lui Putin, desi …
    Oricum, decizia aceasta , daca se face, s-ar putea sa-l ajute pe episcopul Longhin, deci e de bine.

  2. Foarte bine, Dumnezeu sa faca inasa fel incat sa-l pedepseasca pe acest eretic, care a distrus Biserica lui Dumnezeu

  3. Nu va mai fi nimic bun.O spun Apocalipsa si Profetiile Sfintilor Parinti.”Cel ce va rabda pana la sfarsit,acela se va mantui”.

  4. In orasul in care se gaseste racla sfintei Parascheva exista un ziar care considera un protest impotriva papei ca pe un incident misterios iar pe protestatari ii descrie ca pe “niste indivizi certati cu legea” fara sa produca dovezi pentru aceasta defaimare a miscarii de protest.
    Politicall correctness nu functioneza in acest caz.
    Nici regulile jurnalismului.

    Pe Dragnea l-au scos ca il cerceteaza psihologii si psihiatrii ca pe un caz.

    Istoria se repeta exact ca in perioada paleo-crestina.

    Puneti-va centura de siguranta.
    Incepe.

    (FOTO) Incident misterios la Mitropolie. Protest împotriva Papei Francisc la Iaşi

    Un grup de “protestatari”, format din mai bine de zece persoane, a intrat în curtea Mitropoliei şi a afişat mesajul: “Papa egal eretic”. “Manifestanţii” au fost observaţi de un prelat ortodox care a chemat agenţii de pază ai Mitropoliei, indivizii fiind scoşi rapid din curtea lăcaşului de cult.
    La faţa locului au ajuns şi reprezentanţi ai forţelor de Poliţie şi Jandarmerie care au încercat, în zadar, să-i prindă pe “protestatari”. Aceştia au luat-o la fugă pe strada Uzinei.
    Din informaţiile ZDI, mai mulţi dintre cei care au afişat mesajul sunt sau au fost certaţi cu legea, “liderul” lor fiind ieşit de curând din închisoare. Ei nu ar fi cunoscuţi de reprezentanţii Mitropoliei. Incidentul a avut loc ieri la orele prânzului.

    https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/foto-incident-misterios-la-mitropolie-protest-impotriva-papei-francisc-la-iasi–220869.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button