X

USR propune pe Eckstein Kovacs pentru Avocatul Poporului, cel care NEAGĂ caracterul de stat național al României și susține oficializarea LIMBII MAGHIARE


Fostul parlamentar UDMR Peter Eckstein Kovacs este propunerea USR, susținută și de PNL și UDMR pentru Avocatul Poporului, în condițiile în care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat la 6 mai, transmite Digi24.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Propunerea USR pentru Avocatul Poporului, fostul parlamentar UDMR Eckstein Kovacs este un susținător înfocat al eliminării sintagmei de stat național din Constituția României.

„Ar fi un sentiment de confort si de modernitate daca nu ar exista aceasta sintagmă”, a declarat Peter Eckstein Kovacs în anul 2010 la o emisiune HotNews.ro-RFI realizata de Dan Tapalaga, potrivit Hotnews.

Eckstein este și un susținător al oficializării limbii maghiare în România.

Eckstein Kovacs a precizat insa ca e o opinie personala, si nu exprima punctul de vedere al presedintiei. El s-a referit la articolul unu din Constitutie, care defineste Romania ca fiind stat national, precizand insa ca nu pune in discutie caracterul unitar si indivizibil.

Consilierul prezidential a mai spus ca ar adopta modelul constitutiei franceze, care defineste Franta ca “republica indivizibila, laica, democratica si sociala”, dar nu contine notiunea de stat national.

„As elimina si sintagma stat national, si multinational. Consider Romania patria cetatenilor romani, asta inteleg eu”, a declarat atunci Eckstein.

Cu privire la oficializarea limbii maghiare în România, Eckstein a declarat tot în 2010 că este o doleanță legitimă:

„Oficializarea regionala a limbii maghiare in tinutul secuiesc ar insemna un bilingvism total. Adica daca te duci la toaleta, trebuie sa scrii in doua limbi ca sa nu gresesti sa intri la toaleta de sexul opus, am spus asa mai plastic, daca vreti. Inseamna ca in toata viata publica cele doua limbi sunt la fel de legitim folosite”.

„E problema de viziune, totusi cred ca din moment ce Constitutia spune ca limba oficiala este romana, acolo ar trebui o virgula si sa se spuna in Constitutie ca pe plan regional sau local poate sa fie si alta limba folosita ca si limba oficiala. Deci ar implica, in opinia mea, si o modificare de text de Constitutie”, a declarat Eckstein citat de Hotnews.

Eckstein este și un susținător al autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc după modelul catalan. Se știe însă să acum Catalonia acționează pentru independența față de Spania.

FOTO: Kelemen Hunor și Eckstein Kovacs, romaniatv.net

Vezi și NOAPTEA MINȚII. Deputatul UDMR Attila Varga, care neagă caracterul de stat NAȚIONAL al României, aviz pozitiv pentru Curtea Constituțională

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Si oficializarea cuplarilor homosexuale (a semnat impreuna cu altii un document prin care a cerut boicotarea referendumului pentru casatorie).

  2. Până nu vom avea niste creștini patrioți adevărați care să intre în politică vom fi conduși de servicii,masoni și alți neispraviti .Actualii usr,pnl ,etc sunt sclavii lor și execută orice comanda din afara indiferent daca ar presupune destructurarea României .

    1. Vom avea numai dacă ne vom lăsa de trei litere!
      Să nu mai fim măcelari prin avort! Așa trebuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button