X

[VIDEO] Ereticul papă Francisc arde de nerăbdare să-l întâlnească pe patr. Daniel. Mesajul principal: nu este nicio diferență între ortodocși și catolici. „Să mergem împreună”

Iată și transcriptul:

„Dragi fraţi şi surori din România! Mai sunt doar câteva zile până la călătoria care mă va duce în mijlocul vostru. Gândul acesta mă bucură şi doresc încă de pe acum să vă adresez salutul meu cel mai cordial. Vin în România, ţară frumoasă şi primitoare, ca pelerin şi frate, şi le mulţumesc Preşedintelui şi celorlalte autorităţi ale statului pentru că m-au invitat şi pentru deplina colaborare. Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu Patriarhul şi cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum şi cu păstorii şi credincioşii catolici”.

Apoi dezvăluie ceea ce urmărește să inoculeze oamenilor:

Legăturile de credinţă care ne unesc vin încă de la Apostoli, în special de la legătura care îi unea pe Petru şi pe Andrei, cel care potrivit tradiţiei a adus credinţa pe pământul vostru. Fraţi de sânge, au fost fraţi şi în vărsarea sângelui pentru Domnul. Şi printre voi au fost atâţia martiri, chiar în timpurile recente, precum cei şapte episcopi greco-catolici pe care voi avea bucuria de a-i proclama Fericiţi. Faptul pentru care au suferit, până la jertfirea vieţii, este o moştenire mult prea preţioasă ca să fie uitată. Şi este o moştenire comună, care ne cheamă să nu ne îndepărtăm de fratele care participă la ea. Vin între voi ca să mergem împreună. Mergem împreună când învăţăm să păstrăm rădăcinile şi familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor şi al fratelui de lângă noi, când ne depăşim fricile şi suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalţi. Ştiu că mulţi pregătiţi vizita mea în mod intens şi vă mulţumesc din inimă. Vă asigur că vă stau aproape în rugăciune vouă tuturor şi vă dau Binecuvântare mea. Şi vă cer, vă rog, să vă rugaţi pentru mine! Să ne vedem cu bine!”, a spus papa Francisc.

Citiți și:

Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

31 comentarii

 1. Patriarhia Română reiterează că NU va exista o rugăciune în comun între PF Daniel și Papa Francisc la Catedrala Mântuirii Neamului

  Papa Francisc se va întâlni cu PF Daniel și o parte a membrilor Sfântului Sinod la Palatul Patriarhiei la ora 15:45, iar de la ora 17:00 va ajunge la Catedrala Națională. De asemenea, Patriarhia reiterează faptul că Papa Francisc a venit în România la invitația Președintelui României, Klaus Iohannis.

  <>

  1. Si cu clopotele si rugaciunea Tatal nostru rostita impreuna in catedrala cum ramane ?
   Nu puneti botul la comunicatele basilica.srl !

 2. La invitația Președintelui României, a autorităților statului și a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o vizită în țară noastră, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

  Programul vizitei Papei Francisc la Patriarhia Română cuprinde o întrevedere în Palatul Patriarhiei cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și cu membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, vineri, 31 mai 2019, de la ora 15.45.

  Această întrevedere va fi urmată de vizita Papei Francisc la Catedrala Națională, unde va fi primit, la ora 17.00, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care va rosti un cuvânt de salut pascal, urmat de un cuvânt de răspuns al Sanctității Sale.

  În continuare, programul vizitei din Catedrala Națională cuprinde rostirea rugăciunii Tatăl nostru, în limba latină, urmată de cântări pascale catolice. După terminarea acestora, va urma rostirea rugăciunii Tatăl nostru, în limba română, urmată de cântări pascale ortodoxe. Programul nu cuprinde oficierea unui serviciu liturgic comun, ci momente muzicale distincte și consecutive, conform hotărârii Sfântului Sinod și practicii din diaspora română când se folosește același lăcaș de cult.

  La ieșirea din Catedrală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și Papa Francisc vor saluta credincioșii prezenți cu salutul pascal: „Hristos a înviat!”.

 3. http://www.ziaristionline.ro/2019/05/29/papa-a-facut-o-minune-inainte-de-vizita-din-romania-zeci-de-mii-de-romani-au-votat-pentru-udmr-dincoace-de-carpati-dupa-campania-lui-viktor-orban-in-transilvania/

  Fenomenul nu e nou. În urmă cu 12 ani, sub titlul FRAUDĂ ELECTORALĂ ÎN BENEFICIUL LUI LASZLO TOKES / UDMR? am publicat în cotidianul Interesul public un articol despre mănăria făcută la acea dată de ciracii lui Băsescu la alegerile pentru Parlamentul European din 25 noiembrie 2007.

  îNTREBAREA CARE SE PUNE ESTE CINE, DE CE ȘI PRIN CE MECANISM COMIT ACEST TIP DE FAPTE PENALE?

  PS: INTRODUCEREA VOTULUI ELECTRONIC (CERERE INSISTENTA JOHANIS SI USR) IN AFARA ROMANEI, VA INSEMNA SFARSITUL ALEGERILOR LIBERE IN ROMANIA !

 4. Ies din mijlocul lumii și mărturisesc că : Nu îl primesc pe papă, nici pe cel care îl slujește papa, nici învățătura lui, nici cuvintele lui,nici purtarea lui, nici fățărnicia lui, nici hula lui. Așa să îmi ajute Bunul și Multmilostivul Dumnezeu. Mărturisesc: Unul în Treime Sfânta este Dumnezeul: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh Dumnezeu. Mânia Lui Dumnezeu va fi mare și mizeria de papă asta și vrea, ca omul să se razvrateasca împotriva Lui Dumnezeu iar Dumnezeu să îl pedepsească pe om pentru că îl primește pe papă chiar și în mod indirect, omul nefiind conștient.Vai și amar de cei conștienți. Câtă viclenie suptilă. Papă spurcat, anatema asupra ta!!! Sănătate și mântuire! Doamne Ajută! ✝️ ✝️ ✝️

 5. Mai vinovat decat papa mi se pare a fi ciubota(pardon,ciobotea).Ca daca nu ridica el coada,nu venea spurcaciunea spurcaciunilor in tara noastra.Afara cu ciobotea si ceilalti ca el!

 6. Cum să nu existe diferenţe? Se incearcă şi o subjugare spirituală. Industria noastă e praf şi pulbere, dar nu aceea e adevărata noastră comoară. Zăcămintele minerale ne sunt jefuite, dar nici acestea nu ne pot ajuta să ne mântuim. Doar păstrarea şi trăirea dreptei credinţe ne pot ajuta să ne mântuim. Dacă pierdem şi dreapta credinţă, suntem într-adevăr, de plâns! Şi în viaţa aceasta şi în veşnicie!

  Doamne, Iisuse Hristoase, fereşte-ne de aşa ceva!
  Preasfântă Nâscătoare de Dumnezeu, ai milă de ortodocşi! Iată duşmanii Fiului tău vin cu viclenie asupra noastră. Întoarce-i din drum cum ştii şi cum poţi! Întăreşte Sfânta Biserică, dă-ne curajul de a trăi Ortodoxia şi de a o apăra!
  Sfinte Nicolae, iata că acest duşman al lui Hristos vine în România să aducă sminteală! Sfinte Nicolae, te rog, nu-l lăsa! Apără dreapta credinţă aşa cum ai apărat-o de ereticul Arie!
  Sfinte Apostole Iuda Tadeu, iată că răul tinde să ne înece! Ajută-ne! Tu eşti cel ce ne spuneai:
  3. Iubiţilor, punând toată râvna să vă scriu despre mântuirea cea de obşte, simţit-am nevoie să vă scriu şi să vă îndemn ca să luptaţi pentru credinţa dată sfinţilor, odată pentru totdeauna.
  4. Căci s-au strecurat printre voi unii oameni nelegiuiţi, care de mai înainte au fost rânduiţi spre această osândă, schimbând ei harul Dumnezeului nostru în desfrânare, şi care tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân şi Domn, pe Iisus Hristos.
  5. Voiesc dar să vă aduc aminte vouă celor ce aţi ştiut odată toate acestea că Domnul, după ce a izbăvit pe poporul Său din pământul Egiptului, a pierdut, după aceea, pe cei ce n-au crezut.
  6. Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanţuri veşnice, spre judecata zilei celei mari. (1)
  Şi tot tu ai mai zis:
  17. Voi, însă, iubiţilor, aduceţi-vă aminte de cuvintele zise mai dinainte de către apostolii Domnului nostru Iisus Hristos,
  18. Că ei vă spuneau: În vremea de pe urmă vor fi batjocoritori, umblând potrivit cu poftele lor nelegiuite.
  19. Aceştia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) fireşti, care nu au Duhul.
  20. Dar voi, iubiţilor, zidiţi-vă pe voi înşivă, întru a voastră prea sfântă credinţă, rugându-vă în Duhul Sfânt.
  21. Păziţi-vă întru dragostea lui Dumnezeu şi aşteptaţi mila Domnului nostru Iisus Hristos, spre viaţă veşnică.
  22. Şi pe unii, şovăitori, mustraţi-i,
  23. Pe alţii, smulgându-i din foc, mântuiţi-i; de alţii, însă, fie-vă milă cu frică, urând şi cămaşa spurcată de pe trupul lor.
  24. Iar Celui ce poate să vă păzească pe voi de orice cădere şi să vă pună înaintea slavei Lui, neprihăniţi cu bucurie mare,
  25. Singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Iisus Hristos, Domnul nostru, slavă, preamărire, putere şi stăpânire, mai înainte de tot veacul şi acum şi întru toţi vecii. Amin! (2)

  -Sfinte Cosma Etolianul, ajută-ne să ne apăram Ortodoxia ameninţată de ecumenism şi de blasfemiile pe care vrajmaşul lui Hristos, papa Francisc, vrea să le aducă în România!
  -Toţi Sfinţii, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi!

  1. Epistola sobornicească a Sfântului Apostol Iuda (https://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/44/Iuda)
  2. Ibidem

 7. CE FAC MARAMURESENII ORTODOCSI PENTRU VENIREA PAPEI IN ROMANIA SI A OFICIERII IMPREUNA CU ERETICII CATOLICI A LITURGHIEI ORTODOXE: preluat de pe site-ul http://www.e-comunio.ro/stire9411

  „””Sunt în toi pregătirile pentru plecarea grupurilor de maramureșeni spre Blaj, unde, pe data de 2 iunie, vor participa la Sfânta Liturghie, precum și la oficiul beatificării celor șapte episcopi martiri. Secretariatul Episcopiei a confirmat primirea biletelor nominale gratuite pentru cei în jur de 6000 de participanți la eveniment. Pe fiecare bilet este scris numele, precum și sectorul și locul în care se va așeza persoana. Grupul din Maramureș va cuprinde și 150 de voluntari, precum și 142 de preoți, iar 75 dintre aceștia vor ajuta la distribuirea Sfintei Împărtășanii. Spre Blaj va porni, de asemenea, un grup de 50 de persoane cu dizabilități, însoțiți de către pr. Irineu Bîrle – starețul mănăstirii din Prislop. Trei persoane din Eparhia de Maramureș sunt implicate în desfășurarea Oficiului Liturgic, fapt pentru care se deplasează periodic la Blaj pentru repetiții.
  Sunt gata eșarfele de culoare albastră, pregătite pentru întreg grupul de pelerini din eparhie, precum și veșmintele preoțești și arhierești croite special pentru eveniment.”””

  Asadar vor avea loc Liturghii commune!
  Pe mine ma ingrijoreaza ca S-A AJUNS DEJA LA POTIRUL COMUN, asa cum a spus si Sf.Parinte Justin Parvu. Urmeaza foarte repede inscaunarea anticristului la Ierusalim.

  Inca ceva, daca se vor beatifica cei 7 episcopi Greco-catolici, de ce nu se proclama sfinti si de Patriarhia Comunista a BOR, a martirilor temnitelor comuniste crestin ortodocsi. Acei oameni au murit pentru Hristos si ambele tabele au avut inscenate procese politice de comunisti. Ce va urma? Ridicara de catre Dumnezeu a Harului acelor preoti si arhierei ortodocsi care se vor ruga in comun cu eretici catolici.

  Toate sunt ingaduite de Dumnezeu pana la un punct. Daca catolicii s-au martirizat in inchisori, de ce nu se martirizeaza si ortodocsii de catre Daniel Patriarhul/…??
  Eu, personal sunt crestin orthodox si va rog sa nu sariti pe mine, ca leii si sa ma acuzati de erezie. Nu sunt catolic si sunt impotriva Liturghiei in comun cu catolicii. Dumnezeu ne da o mare cumpana.Oare obedientii si slugoii preoti ortodocsi nu isi dau seama ca papa este eretic?!!!!
  Stapanul vine la Catedrala. Bat clopotele pentru care s-au platit de papa 200,000 dolari – caeamizi la catedrala ecumenista a lui Faraon,

  Doamne ajuta! Ce cauta la vizita papei si staretul de PRISLOP???? Cata slugarnicie, sa nu isi piarda locurile caldute din manastiri….

  Deci, Maramures este „”fruncea”” turmei noi”, alaturi de Bucuresti, Blaj si Iasi.
  Sa vedem! Doamne-ajuta!

  1. si cand incept „ortodocsii” acestia sa razuiasca icoanele Sfintilor Martiri Marturisitori din Transilvania, din frescele bisericilor ?

 8. Mă lepăd de înaintemergătorul Antihristic, care l-a judecat public pe Iisus Hrisos, Domnul nostru și Fiul prea iubit al Lui Dumnezeu, care vine cu tupeu drăcesc să ia cât mai multe suflete de pe calea ortodoxiei! Vai de cei care-l primesc ca pe un sfânt! Când își vor da seama, va fi prea târziu!
  Sunt curioasă cât timp va mai trece până când Ciubotea va declara că vrea să unească Sfânta Biserică Ortodoxă cu ereticii!
  Mă rog, din puținătatea credinței mele de păcătos, Dumnezeului Celui Preaînalt, să strice socotelile acestui mârșav vândut satanei, ca să nu ia credința poporului acestuia, și așa, destul de năpăstuit!
  Și să-i lumineze mințile rătăcite pe calea ”lumii noi”, cea fără de Dumnezeu!

 9. „Sa mergem impreuna”, spun papistasii, care vin ca lupii in blana de oaie, sa decimeze turma…
  Unde sa mergem impreuna? In iad? Sa mergem pe drumul ratacirii pe care au mers papistasii timp de aprope un mileniu, din 1054? Adica :
  – sa mergem pe drumul ereziilor?
  – sa mergem pe drumul invadarii popoarelor crestine ortodoxe sub pretextul cruciadelor ?
  – sa mergem pe drumul care a dus la cucerirea si jefuirea de catre papistasi a Orasului Constantinopol in 1204 ?
  – sa mergem pe drumul care a permis subminarea economica a Bizantului ortodox si cucerirea acestuia  de catre otomani in 1453 ?
  – sa mergem pe drumul care a dus la invadarea popoarelor din America, Africa, Asia si convertirea lor cu sabia si tunul sau inselandu-le cu oglinzi si margele colorate pentru a le fura aurul ?
  – sa mergem pe drumul care a permis aparitia lui luther, a  ereziilor,  a razboaielor religioase, a inchizitiei?
  – sa mergem pe drumul care a permis „uniatia”,  struto camila perfida numita greco-catolicism  pentru a dezbina popoarele ortodoxe?
  – sa mergem pe drumul care a permis aparitia in occidentul „civilizat”   a ideilor, ideologiilor ateiste, antihristice, a iudeomasoneriei, a capitalismului,  comunismului, nazismului, globalismului, a „revolutiilor” franceza,  engleza americana bolsevica…?
  – sa mergem pe drumul pe care au mers papistasii din ratacire in ratacire facand compromis cu lumea prin „aggiornamento” perfid?
  – sa mergem pe drumul pe care au ajuns ei in occidentul „civilizat” si plin de „valori” unde „bisericile” lor sant demolate transformate in baruri, depozite  moschei, sau li se dau foc?
  – sa mergem pe drumul pe care a ajuns occidentul „civilizat” invadat de mahomedani fanatici si sodomisti homosexuali?
  – sa mergem pe drumul pe care a apucat imperialismul papistas, crezand ca Mantuitorul ar fi dorit o imparatie lumeasca, urmand imperialismului roman pentru a domina lumea, rezultatul zilelor noastre fiind imperialismul ue usa nato fmi, de dominare a lumii de impunere la nivel global a modului de viata antihristic, a pacatului ca norma de viata…?
  – sa mergem pe drumul ratacirii care a  interpretat eronat Cuvantul Mantuitorului : „tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea”, fara a vedea de fapt marturisirea  Adevarului,  marturisirea credintei :”Tu esti HRISTOSUL Fiul lui Dumnezeu”, a  sf ap. Petru ?
  – sa mergem pe drumul care a mers din ratacire in ratacire, occidentul papistas „civilizat” din „renasterea” pagana in erezia protestanta,  din iluminismul iudeomasonic in „revolutiile” antihristice : franceza engleza americana bolsevica…din lacomia  capitalista in dictatura comunista,  din globalismul babilonic multiculturalist la neomarxismul european  anticrestin si antinational…
  Iata drumul pe care au mers papistasii pana acum !
  Sa mergem impreuna cu ei ???
  Ce om sanatos la minte si la suflet poate urma pe acest drum care duce direct in iad ???
  Nu !!! ortodocsii nu vor merge pe acest drum ! De ce vor papistasii sa ne ia cu forta pe acest drum, cu sabia cu tunul,  cu atita propaganda desantata, cu atita minciuna si viclenie ca lupii la oi…???

 10. Cica „vin între voi, ca sa mergem împreuna”. Unde? La iad? Nu, mersi! Nu o sa mergem cu un eretic alaturi? Ce legatura are lumina cu întunericul, si ce întelegere este între Hristos si veliar?

 11. Papa Francisc militează pentru o autoritate globală care să urmărească „binele comun”: „statul naţional nu mai este capabil să obţină binele comun al populaţiei sale. Binele comun a devenit global și naţiunile trebuie să se asocieze pentru propriul lor beneficiu.”
  „Atunci când binele comun supranaţional este identificat în mod clar, este necesar să avem o autoritate specială, legal constituită, capabilă să faciliteze punerea în aplicare a acestuia”
  https://semneletimpului.ro/religie/biserica-catolica/vatican/__trashed-7.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.