X

Mâine e azi

Trenduri economice | Mâine e azi

Am crezut până-n ultimul moment că vom reuși evitarea scenariului extern, am crezut că, în ciuda manipulării uriașe, va exista o doză de bun simț care va vota în cunoștință de cauză. Din păcate m-am înșelat sau, mai bine spus, m-am auto-iluzionat. Și asta până-n ultima clipă. Aiurea. Forțele imbecilității sunt mult prea puternice.

A fi tefelist înseamnă a trăi într-o perpetuă disonanță cognitivă. Te opui tăierilor de păduri, dar urli când auzi că cineva s-ar atinge de interesele drujbarilor austrieci din România. Te plângi că n-ai autostrăzi, dar îi aplauză p-ăia care nu vor să construiască un metru de autostradă care să unească România. Te plângi că nu merg serviciile publice, dar dacă se răstește cineva la multinaționale pentru că nu-și plătesc obligațiile la stat iei foc. În mare ăsta e electoratul. Ce naiba poți face cu el? Absolut nimic, doar să constați și să nu te mai miri când vezi câți nevrotici pedalează în jurul tău.

S-a spus că a fost un vot al urii. Greșit! A fost un vot al minciunii, al manipulării grosolane, al post-adevărului. La prezidențiale a câștigat „Puie Monta”, acum a venit la putere „Muie PSD”. Trebuie să fii extrem de rafinat astfel încât să votezi mânat de-acest principiu. Și nu doar o singură dată, ci-n mod repetat.

Dacă te bucuri că și-a luat-o „Dracnea”, ești prost. Pentru că, în fapt, nu și-a luat-o el, ci ți-ai luat-o chiar tu. Dragnea e un pion pe tabla de șah a puterii, desigur unul ceva mai impertinent care s-a gândit că ar putea juca rol de nebun sau chiar de regină. S-a gândit că are o extrem de mare flexibilitate, că poate ataca diagonal ca nebunul și, la urma urmei, mișcându-se atât vertical cât și diagonal e una dintre cele mai bune piese. A ignorat, desigur, faptul că nu poate merge decât înainte – în sensul în care nu se poate replia făcând mișcări tactice în spate – că nu se poate mișca orizontal și – poate cea mai mare eroare – că nu poate înaintadecât cu câte o pătrățică. Doar prima dată își ia avânt două pătrate, dar acel avânt se termină iremediabil cu o frânare pe toată durata partidei. Un pion e un pion și-atât. Devine ceva doar dacă ajunge la celălalt capăt al tablei și se transformă în regină. Doar atunci, însă, esența sa este doar împingerea de către adevăratul jucător la sacrificiu.

Așadar, bucurându-te c-a luat-o „Dracnea” nu faci altceva decât să te bucuri c-a mai fost sacrificat un pion. Adică nimic. Uiți însă că această partidă în care tu aplauzi sacrificarea propriei piese se desfășoară împotriva ta, iar decizia sacrificării n-a aparținut șahistului tău, ci oponentului. Sau, mai bine spus, șahistul tău face doar un blat infect întrucât se opune doar de formă celuilalt. În esență meciul e jucat și, dacă vrei să mai ai o șansă, ori schimbi șahistul, ori îți iei tabla de joc și pleci acasă.

Puțini înțeleg cele pe care le-am spus. Niciunul dintre cei bucuroși că „au scăpat țara de ciuma roșie” nu-și imaginează ce-l așteaptă. Se bucură precum copilul căruia tatăl i-a spus că sunt participanți la un mega-joc pe care urmează să-l câștige și că cei care-i leagă la ochi o fac pentru că urmează să joace „baba oarba”. Copilul nu știe că-n scurt timp plutonul de execuție își va descărca plumbii în ei. Asta e situația României.

Bucurați-vă! Drujbele vor hurui mai bucuroase începând de azi, asfaltul autostrăzilor va reintra în pământ, iar o halcă din Portul Constanța se va mai pierde în Mare. Câmpurile se vor otrăvi, animalele din ogrăzi vor dispărea și-n schimb vom avea progres: benzi automate a căror intrare e pe undeva pe-afară, vor aduce la noi „bunătăți” de plastic. Subsolul e deja dat, mai rămăsese doar suprafața. Și asta e luată, astfel încât nu va mai rămâne mare lucru.

V-am spus de mai multe ori că, în noua lume care vine, salvarea colectivă la nivel mare(de popor) nu e posibilă, asta cu toate că am sperat până-n ultima clipă într-o minune care ne va face să fim solidari ca națiune. Nu, acest lux le e rezervat doar celor integri, iar noi, în istorie, nu prea am dat dovadă de integritate. Azi sunt ferm convins că poporul nu mai e popor, ci doar o adunătură. Nu picați însă în extrema cealaltă, gândindu-vă că salvarea va fi individuală. Asta vă spune propaganda, cea care-a atomizat societatea pentru a putea fi ușor manipulabilă. În realitate salvarea va fi posibilă tot colectiv, dar la un nivel mai mic: de familie, de comunitate mică. De-aceea vă spun să uitați de frustrări și, dacă vreți cu adevărat să luptați, căutați-vă comunitatea. Regăsiți-vă satul originar, regăsiți-vă rudele și familia, regăsiți-vă prietenii din copilărie și încercați să vă reluați stilul normal de viață, cel grupat în jurul unei comunități. Acolo niciodată nu va putea pătrunde legea strâmbă și nici comportamentul deviant, acolo nu va putea pătrunde otrava sau îndoiala. Gândiți-vă bine la cele pe care vi le-am spus pentru că ele vor face diferența dintre supraviețuitori și victime.

loading...
Categorii
anti-România
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Comentariu saccsiv:

In Europa multe partide nationaliste sau „nationaliste” au obtinut un scor bun. Pentru ca se pregateste al treilea razboi mondial iar dupa el se va striga tare: „nationalismul a dus la catastrofa, nationalismul trebuie sa dispara” si „sa ne alegem un imparat pe intreg Pamantul”.

In Romania rezultatul alegerilor e taman pe dos. Asa va ramane? E o tema pe care o voi aborda intr-un viitor articol.

Ultimul pasaj ar merita si el o analiza separata, insa n-am timp acum, poate alta data. Oricum, tema am abordat-o de multe ori.

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

23 comentarii

 1. Cred ca multi dintre noi nu vom intelege niciodata ce s-a intamplat si ce se intapla in Romania. Nici atunci cand urgia va fi la cote inalte tot nu vom intelege, decat daca il vom alege pe Dumnezeu sa ne lumineze mintile. Si apropo de urgie, va spun ca ieri, in Baia Mare, vremea si-a aratat o fata pe care eu nu am mai vazut-o decat poate la televizor. A cazut grindina, dar o grindina mare. Nu va dau dimensiunile, dar va spun ca a fost atat de mare incat nu va puteti inchipui, nici dava veti cauta inregistrari pe net tot nu va veti da seama petru ca in unele locuri a fost mai mare, in unele mai mica iar in altele deloc, in acelasi oras. Nu am mai vazut niciodata asa ceva!

  1. @MMarius
   Poate reusesti sa le explici si celor de la revista Rost. http://www.rostonline.ro/
   Traiesc in lumea de acum 30 de ani; ei cred ca PNL+PMP dupa ce zdrobesc total „ciuma rosie”+Ponta, vor aduce raiul in Romania; si smintesc multa lume.
   SALUTA ARESTAREA LUI DRAGNEA, NEINTELEGAND CA PARTEA CONSISTENTA A POLITICII LUI ERA SUVERANISTA. PMPul lui Basescu este obedient globalistilor; despre Johanis sa nu mai vorbim.

   „6. Multumita rezultatelor alegerilor de ieri, care au indicat un declin evident de putere al PSD, Liviu Dragnea va ajunge, in sfarsit, omul potrivit la locul potrivit, adica la puscarie. Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv la inchisoare cu executare pentru una din nenumaratele lui fapte de coruptie.” 27 mai 2019 de Ioana Hîncu

   http://www.rostonline.ro/2019/05/marea-schimbare-de-la-stanga-la-stanga-mici-bucurii-postelectorale-si-la-revedere-dragnea/

   Pt Claudiu Tarziu, sustinator al Monicai Macovei, „lncarcerarea lui Dragnea” reprezinta „inceputul binelui”:

   „Bineînțeles, satisfacția că ”strigoiul lui Ceaușescu” (apud CTP) a fost doborîtă va acoperi luciditatea analitică și reacțiile vor fi pe măsură. După cîteva zile de ”festival” pe FB, vom înțelege cu toții că începutul binelui este încă departe, că încarcerarea lui Dragnea nu rezolvă toate problemele, deși crează premisele unei alte ordini interne.”
   27 mai 2019 de Claudiu Târziu

   http://www.rostonline.ro/2019/05/va-fi-lasat-sa-moara-psd/

 2. Articolul este cat se poate de realist si de profund.
  FELICITARI !

  Orbii de la Rost arunca multi alti orbi in groapa, cu toate ca, cu exceptia ecumenismului, articolele ce tin de dreapta national-crestina sunt cat se poate de corecte.

  Poate aruncati si voi un ochi pe acolo si-i ajutati sa se trezeasca. Mie nu-mi mai publica postarile.

  1. Sus de tot, deasupra pozei de la articol, in dreapta, scrie Trenduri Economice – Maine e azi, cu link catre sursa web. Trenduri economice este chiar blogul d-lui Dan Diaconu. Si in acest fel este trecuta sursa la fiecare articol publicat pe acest site, acolo unde continutul a fost preluat din alta parte.

 3. ###Savonarola,mi se pare mie sau sunteți rău intenționat?aveți ceva vreme de când comentați pe acest site,deci după atâta vreme de când citiți pe aici,ar fi trebuit să știți cum stă treaba și anume:de fiecare dată a fost menționată sursa articolului,implicit a linkului;nu cred să fi fost omisă vreodată sursa.

  1. Romeo B a scris : Felicitări pentru articol. De aceea, am ținut să precizez cine este autorul adevărat al articolului. Și ar fi fost corect sa fie păstrat inclusiv titlul original al articolului, exact așa cum l-a scris autorul lui, adică Dan Diaconu. Asta nu înseamnă că sunt rău intenționat.

  1. Doamna Magda, chiar daca a greșit, mustăciosul a încercat să mai țină și cu românii, spre deosebire de ceilalți politicieni care țin doar cu străinii și au ca scop jefuirea și sodomizarea României. Acest lucru să-l aveți în vedere tot timpul!

   1. Pe cuvânt…chiar mi-e silă să intru să fac o ANALIZĂ LA RECE a ceea ce-a făcut ăsta și guvernul ”lui”…el, cu masonul Tăriceanu…toți, o apă și-un pământ- toate partidele!
    Nu înțeleg expresia ”a încercat” să mai țină cu românii arată o recunoaștere a faptului că ne-am învățat PROST, să apreciem firimiturile date de puterea validată de noi prin vot, din patru în patru ani dar… NU PENTRU ASTA SUNT TRIMIȘI ACOLO ȘI PLĂTIȚI DIN GREU?

    Ei, ca și mulți dintre noi înțeleg raportul invers: ei stăpâni, noi robii lor! Când de fapt ei ar trebui să servească țara și poporul din care au ieșit, nu?
    Ipocritul ăsta care-a scris articolul e prieten la cataramă cu Naumovici Ponta Victor Viorel, alogeni SRI-ști ori SIE-ști ce nu au curajul să scrie în CV-rile lor apartenența la masonerie ori etnia din care fac parte (jidan, țigan, român, francez, etc…)și care se rotesc precum cadrele dinainte de 89 ca să aburească poporul ăsta și să-l ducă pe buza prăpastiei, iar în cele din urmă, în brațele lui Antihrist!

    Sincer! E inimaginabil și inacceptabil pentru mine ca, după 3 decenii să mai acorzi tribut prin vot unor LEPRE pe considerentul unor lepre mai mici în detrimentul altor lepre mai mari sau mijlocii când de fapt, LEPRA TOT LEPRĂ RĂMÂNE, JIGODIA TOT JIGODIE ȘI TOT AȘA!

  1. PASS pentru CEVA care nu se respectă, considerându-se obiect, nu persoană…scrie-ți numele începând cu literă mare, sau ești deja NUMĂR ÎNREGIMENTAT?
   CINE ȚINE CU HOȚII, ESTE LA FEL CA EI!

   Ți-aș vorbi AȘA CUM MERIȚI, dar din respect pentru admin.blogului, mă rezum să te consider GUNOI ARUNCAT LA TOMBERON, CARE A FOST REEDUCAT, SPĂLAT PE CREIER ȘI CARE PUTEEEE!

   1. Zât scârboșenie bolșevică cu ”c” mic de la materiile fecale! Înapoi în haznaua de unde zbieri doar te-o băga cineva în seamă, sau pe altundeva!
    Gunoi securist care amestecă religia cu porcii din politică crezându-i sfinți vomând pe-aici BLASFEMIC, SIFILITIC!
    ȚIE, ȘI LA TOT NEAMUL POLITIC DIN ROMÂNIA = PLĂCUȚA DE ÎNMATRICULARE A ROMÂNULUI VENIT DIN SUEDIA!!!

    P.S.Nici nu m-am sinchisit să-ți citesc INEPȚIILE, OBIECT REFOLOSIT!
    Pentru știința ta de gunoi reciclat, majoritatea sunt băgați în servicii și sunt și masoni pe deasupra, inclusiv mustăciosul tău, ducea-te-ai după el! Ți-e milă de el, ia-l de bărbat, poate te liniștești hormonal!

    1. @Magda, @cristina
     Voi chiar nu aveți nimic mai bun de făcut decât să vă întreceți în jigniri?
     Ce-ar fi dacă ați da o mână de ajutor acestui portal, spre bucuria tuturor cititorilor?
     Nu este creștinește a te bucura când un om intră la închisoare, ci doar trebuie să acceptăm judecata asta lumească de 2 lei, fiind îngăduită de Dumnezeu. Atunci ne vom duce crucea mai ușor și nu vom mai judeca așa de ușor.

 4. Admin!
  Zi cu ce te pot ajuta!
  Știi că nu mă dau înapoi de la asta!
  În privința jignirilor, nu încep eu, ci alții…îi mănâncă cocoașa și-atunci îi scarpin!
  Cine nu vorbește frumos, civilizat cu mine, îi răspund pe măsură fiindcă, cine nu vorbește/se poartă după Legea Darului, CADE în cea Veche, a Talionului!

 5. Iar te bagi în seamă cu mine GUNOI BOLȘEVIC?
  Alegi să vorbești, în loc să PUȚI?!
  Oricum ai viciat aerul de pe-aici….spre deosebire de alți AGRESIVI de pe-aici, n-ai nicio logică, niciun fel de cursivitate…vorbești fără noimă, împiedicat, panaramă mică, foaarte mică, ce se semnează în continuare cu ”c” mic așa cum îi e neuronul excitat calibrat obsesiv pe Dragnea, pe care-l DOREȘTE!

  Năpârcă dereglată mintal, scăpată de la Obregia…. îți doresc SUCCESURI în pupat dosuri de infractori politici ce confundă dorințele erotice prost ascunse, cu misticismul religios, amestecându-le !
  IDOLUL tău are un nume: DRAGNEA!
  E pentru ultima oară când îți mai răspund.., n-ai decât să te întreci în mesaje sifilitice, lungi, ilogice….TU DE FACI DE RĂS !
  La cât ești de DUS/Ă, cred că te pupi narcisist în oglindă :))))
  PASS!!!

 6. Am citit atent articolul. Am citit și comentariile. Citesc și multe alte articole în speranța că voi mai găsi ceva din ÎNȚELEPCIUNEA STRĂBUNĂ. În prezentul articol am găsit idei și îndemnuri la DESCHIDEREA MINȚII. În comentarii am REGĂSIT ca și în alte articole, doar OAMENII lui Răzvan Anghelescu din „Vax populi”, rubrica din emisiunea lui Dragoș Pătraru. SINCER? Credeam că acei oameni TEMBELIZAȚI sunt special aleși, spre a ne DISCREDITA ca nație. Sunt CONSTERNAT ȘI PROFUND DEZAMĂGIT , să constat că de fapt, ACESTA ESTE NIVELUL MAJORITĂȚII POPULAȚIEI. Indiferent că sunt oameni cu STUDII SUPERIOARE, care se PRETIND INTELIGENȚI, sau simpli cetățeni. S-a ajuns la un asemenea grad de CUNOAȘTERE ȘI MONOPOLIZARE a adevărului, încât mie și altor(foarte puțini) SUSȚINĂTORI AI NAȚIEI ROMÂNE ȘI A ORIGINILOR STRĂBUNE, nu ne mai rămâne NIMIC. Noi suntem PARIA ai societății. Noi suntem NEBUNII VISĂTORI. Noi suntem cei care vrem RĂUL României. PENTRU CĂ NOI NU NE VINDEM SUFLETELE NICI UNUI PARTID POLITIC, NU TRĂDĂM ȘI NU NE ALIEM CU TRĂDĂTORII.

 7. Am crezut ca presedinte mai rau ca Iliescu nu poate exista;pana a venit Basescu;am crezut ca asta i maximul,nu poate fi mai rau;din pacate m am inselat:a aparut clovnul,pardon,Klauss;de aici incolo nu ma mai mira nimic,ma astept la ce e mai rau.Toti politicienii sunt la fel,diferenta o face doar gradul de rautate care zace in ei si pe care o si folosesc impotriva propriului popor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.