X

Documentar interzis pe youtube. „Căderea unui imperiu. Lecția Bizanțului”

“O, oraş, oraş, cap al tuturor oraşelor! O, oraş, oraş, centru al celor patru sferturi ale lumii ! O, oraş, oraş, mândria creştinilor şi spaima barbarilor! O, oraş, oraş, al doilea paradis sădit în Apus, cuprinzând tot soiul de plante care se apleacă sub povara fructelor spirituale! Paradis, unde este frumuseţea ta? Unde este binecuvântata fortă spirituală şi trupească a darurilor tale duhovniceşti? Unde sunt trupurile Apostolilor Domnului meu? … Unde sunt moaştele sfinţilor, unde sunt moaştele martirilor? Unde sunt rămăşiţele pământeşti ale marelui Constantin şi ale celorlalţi împăraţi?”.

Iata si comentariul cititorului Aristide postat la articolul 9 milioane de romani au legitimat imperiul iar 7,5 milioane de romani au votat la referendum (de 2 ori mai multi decat in toamna). INTREBARI:

ATENTIE!

Astazi 29 mai se comemoreaza caderea Constantinopolului. Cu ceva ani in urma am publicat pe blogul personal un mic articol cu un documentar rusesc exceptional despre imperiul bizantin. Am aflat recent cu stupoare ca youtube a blocat difuzarea in toate tarile invocand drepturile de autor ale unei firme de media rusesti realizatoare a reportajului. Stiind ca reportajul se afla gratuit pe portalul ortodox rusesc am luat legatura cu firma respectiva (nu ii dau numele sa nu implic un scandal) si acestia mi-au trimis raspuns ca reportajul este difuzat gratuit si ca ei n-au avut nici un fel de pretentii de copyright la youtube si nici la altcineva. Ba mai mult incurajeaza traducerea acestuia si difuzarea lui in cat mai multe limbi posibile. Dupa tentative de a lua legatura cu idiotii marxisti de la youtube, neprimind nici un fel de raspuns am incarcat reportajul pe alt sit si l-am pus la decsarcare pentru cine doreste.

Link-ul aici:

http://yo9gjx.blogspot.com/2014/06/bizant.html

Citiți și:

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

10 comentarii

    1. Ar trebui postat si pe vimeo si pe dailymotion si pe archive.org (ma refer la versiunea cu traducerea romaneasca). Fiindca daca dispare de pe youtube trebuie sa ramana in alta parte.

      Pentru o calitate mai buna a imaginii sugerez descarcarea de pe torrente a originalului rusesc (sub forma de fisiere DVD), parca se cheama in ruseste Gibel Imperii sau Vizantia. Apoi convertirea in format mkv cu softul MakeMKV si inserarea subtitrarii romanesti prin MKVToolNix. Audio original este in rusa, dar se poate introduce ca fisier si o alta pista audio tot prin MKVToolNix, in cazul nostru cea engleza, dupa ce sonorul in lb engleza va fi extras din acest fisier pe care l-ati postat. Eu am inceput sa lucrez la asta, dar cel putin deocamdata am abandonat din lipsa de timp. Convertirile nu sunt problematice dpdvd al timpului, dar este de bibilit la subtitrare. Daca cineva se misca mai repede decat mine ar fi perfect. Pentru lucrul la subtitrare cred ca un soft ca SubtitleWorkshop de la urusoft ar merge (nu stiu, n-am incercat inca).

  1. Si mai mult, pe you tube apare un alt documentar cu numele asta, si care e altceva (o tampenie). Abur la greu.

  2. Am vazut cu atentie filmul si nu pot sa nu fiu uimit cat de exact se repeta scenariul bizantin in Romania zilelor noastre. Este perfecta vorba aceea care spune ca „cine nu-si cunoaste istoria, risca sa o repete”.
    Drept rezultat, asa cum se spune la un moment dat si in acest film – precum bizantinii – dupa ce vom fi zdrobiti, vom deveni cetateni de mana a doua in propria noastra tara. Iar cei care au pus umarul la distrugere, ca sa puna deoparte averi, vor fi primii macelariti fie de „prietenii” lor vestici fie de cuceritorii de aiurea. Asta ca o lectie ca intai se plateste pe aici, pe aceasta lume si abia apoi pe cealalta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button