X

UDMR vrea să aducă unguri la vot prin șovinism și iredentism: cere îndepărtarea crucilor EROILOR ROMÂNI din cimitirul de la Valea Uzului

UDMR nu va susţine, începând de joi, nicio iniţiativă sau măsură a Guvernului, iar protocolul de colaborare dintre această formaţiune şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect, a anunţat joi liderul Uniunii, Kelemen Hunor, transmite Agerpres.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a cerut îndepărtarea crucilor eroilor români din Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului și sancționarea primarului din Dărmănești, Constantin Toma (ALDE).

„Începând de astăzi UDMR nu va susține nici o inițiativă sau măsură a Guvernului. Până la soluționarea situației cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR și coaliția PSD-ALDE rămâne fără obiect. Evenimentele din aceasta dimineață au întrecut orice măsură. Considerăm că atitudinea Guvernului este inacceptabilă, și solicităm în continuare autorităților să înlăture construcțiile amplasate ilegal în cimitirul din Valea Uzului și să demareze cercetările din oficiu privind abuzurile primarului din Dărmănești și ale celorlalți autori care au contribuit la escaladarea tensiunilor”, scrie Kelemen Hunor pe Facebook.

?? A mai naptól kezdődően nem támogatjuk a kormányt és a kormánykoalíció egyetlen kezdeményezését sem. A magunk részéről…

Gepostet von Kelemen Hunor am Donnerstag, 23. Mai 2019

Cimitirul de la Valea Uzului aparține administrativ de comuna Sânmartin din județul Harghita, condusă de primarul UDMR Gergely András. Asta susțin liderii UDMR pe toate canalele de comunicare.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă în spațiul public, în mod mincinos, cu scopul evident de a incita populația de etnie maghiară împotriva românilor, că acel cimitir se află „în proprietatea publică şi în inventarul comunei Sânmartin”. „Este inacceptabil să intri într-un cimitir, într-un spaţiu sacru, fără să ţii cont de nimic, fără să discuţi cu cei care au cimitirul în îngrijire – mai mult, acesta aflându-se chiar în proprietatea publică şi în inventarul comunei Sânmartin – ignorând legile în vigoare, inclusiv acordurile bilaterale şi reglementările internaţionale privind regimul cimitirelor militare”, afirmă Kelemen Hunor citat de Adevărul.

În realitate, avem de-a face cu un fake news promovat de UDMR în mod iresponsabil cu scopul de a genera emoție în jurul unui subiect în care sunt implicați și români pentru a capitaliza electoral la alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European.

Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului aparține în mod legal, juridic și administrativ, de unitatea administrativ-teritorială Dărmănești din județul Bacău.

Informația este confirmată oficial de un document al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bacău din luna octombrie 2018. Solicitată să comunice un răspuns oficial cu privire la amplasamentul Cimitirului Internațional al Eroilor – Valea Uzului, OCPI Bacău a comunicat UAT Dărmănești faptul că acest cimitir se află în interiorul UAT Dărmănești.

Documentul OCPI Bacău probează faptul că UDMR promovează în mode deliberat fake news cu privire la acest subiect cu scopul evident de a incita populația de etnie maghiară împotriva românilor pentru a capitaliza electoral.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Iredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

 1. Cimitirul este mai înainte de toate pe teritoriul României.
  Teoretic, o familie din Constanța dacă vrea să-și înmormânteze decedatul în acest cimitir nu ar trebui să aibe nicio opreliște în afară de cea administrativă. Iar dacă nu se mai găsesc locuri în cimitir să se ofere locuri în picioare.

 2. Cerem scoaterea degraba in afara legii a acestei organizatii de tip fascist-iredentist si repunerea in drepturi a EROILOR NEAMULUI ROMANESC.

  1. @ john

   UDMR se afla in ilegalitate perpetua inca de la infiintarea sa in 1990.

   Nu au hotararea judecatoreasca ca sa poata functiona ca partid.

   O organiztie ilegala tolerata, pardon, lasata sa se manifeste in mod voit de catre intreaga clasa politica formata din alogeni si tradatori.

   Daca te incalzeste cu ceva, tradatorii de neam si tara, nu mor de batranete.

 3. Daca va uitati la privirile lor, a tuturor membrilor UDMR, au ceva in comun: seamana izbitor de tare cu privirea lui Adolf Hitler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.