X

Atac filo-ecumenist la adresa IPS Longhin

de Apologeticum

Dezmorțit cu întârziere din lunga iarnă, monahul Filoteu (ușor de recunoscut după stilul paranoic și diversionist), citează o înregistrare video tocmai din februarie cu IPS Longhin Jar de la mănăstirea Bănceni pentru a-și croi un jenant scenariu acuzatoriu într-un articol publicat pe site-ul noii Mănăstiri Petru-Vodă.  Mitropolitul Longhin tocmai își plângea în acea înregistrare, durerile pricinuite de schisma provocată în Ucraina de pseudo-patriarhul Bartolomeu de Istanbul.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În încercarea de a nu cataloga sinodul din Creta ca fiind unul tâlhăresc, deși dinaintea organizării sale existau mai multe documente care dovedeau acest lucru, autorul articolului ajunge să condamne pe cei ce în mod canonic au aplicat Canonul 15 I-II Constantinopol, canon ce dă dreptul de a întrerupe pomenirea ierarhului ce a mărturisit cu capul descoperit, și mai abitir cu propria semnătură, erezia.

Ținta acestui atac este IPS Longhin, considerat rus și omul rușilor, pentru faptul că a condamnat foarte dur și în același timp părintește, trădarea ierarhilor români la pseudo-sinodul din Creta. Monahul își justifică astfel lașitatea de a nu continua lupta anti-Creta și a-i pupa mai departe papucul pseudo-mitropolitului Teofan Savu, lucru nedemn de un viețuitor al Mănăstirii Părintelui Justin, mai ales după momentul Creta.

Monahul Filoteu dezvoltă o fabuloasă paranoia cu preluarea schitului Rădeni de către IPS Longhin, când de fapt, starețul lui – Hariton Negrea, funcționar la Mănăstirea Petru Vodă, a fost cel care s-a năpustit cu jandarmii asupra părintelui Pamvo și asupra credincioșilor adunați în jurul său să lupte pentru a duce mai departe moștenirea Părintelui Justin Pârvu, aceea de a apăra Ortodoxia nepătată de erezie.

În final, autorul articolului pune pe seama lui Dumnezeu schisma din Ucraina, ca răzbunare și act de dreptate făcut Părintelui Justin, prin faptul că IPS Longhin a ajuns să-i fie luate biserici, mănăstiri și schituri de către schismaticii sprijiniți de serviciile secrete americane, pe care monahul îi numește “juridicție bisericească”. Sub a cărui impuls a scris acest text monahul Filoteu, al “licuriciului” sau al “întunecatului”?

Urâte lucruri mai trăim să vedem. Pare că ortodoxia românească e plină doar de astfel de ciudați, care-și fabulează propriile frustrări și închipuiri, răfuindu-se cu dușmani închipuiți, când e foarte evident că apostazia generală încearcă să ne înghită pe toți. Cunoscând personajul, pot spune că doar Părintele Justin ar mai putea să-i ia tastatura din mână (cum l-a canonisit în timpul vieții) și să-l trimită din când în când la slujbe, decât să scrie aberații conspiraționiste, ce au doar rolul de a-i adormi conștiința de luptător pentru dreapta credință, așa cum ar trebui să fie un monah – în prima linie.

Ca și în cazul altor nefârtați, punem întrebarea: oare oamenii ăștia cum se mai împărtășesc cu trupul și sângele lui Hristos, când ei aduc mărturie mincinoasă împotriva aproapelui? Oare au conștiința anesteziată sau nu o au deloc?

Cât despre legătura dintre Părintele Justin și IPS Longhin, filmarea de mai jos exprimă mai mult decât orice cuvânt:

Și amintim și faptul că IPS Longhin a participat și la înmormântarea Părintelui Justin și la Parastasul de 1 an, unde a slujit cu ierarhi din BOR, fiind înainte de sinodul tâlhăresc din Creta.

articolul nesemnat de pe site-ul PV

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. Vorba aia,pasărea pe limba ei moare…….Părintele Justin Pârvu, care niciodată n-a acceptat ingerinţele lor (ofertele lor permanente, începînd cu anul eliberării sale, 1964, au inclus trecerea la stilism,…exact una din acuzele venite din acea directie si Iata o realitate care contrazice pozitia in care se afla câteva agenturi papiste cocoțate la Petru Voda…..Astfel, una din “soluţiile” găsite de aceştia a fost ruperea comuniunii cu ierarhul semnatar în Creta. Poate s-ar fi găsit alte soluţii, eficiente şi mîntuitoare,….Iata o afirmatie care huleste decizia unui întreg Sinod de Sfinti.Pai cine se ridica la ora actuală mai sus ca Sfinții în Sinoade,contrazicand deciziile luate de Duhul Sfant,nu papa si agenturile lui?..Auzi,alte soluții mai eficiente si mântuitoare decat a Duhului Sfânt!!! .Aaa,sau am uitat că ei au ajuns demult la concluzia că,canoanele sunt “bariere ruginite”…..si pentru ca e mândrie la mijloc,e “drept” si la judecata.E trist cand vezi Biserica lui Hristos haituita de ereticul papă,iar “frații”tai sa-ti spuna ca-i bătaia lui Dumnezeu.Bine,unii sub “drapelul dreptatii” spun ca-s agenturi rusesti,altii papiste ce nu-si dau seama ei,fiind orbiti ,este că totul se reflecta in lumina Sfinților Părinți,iar cei care acuză că fiind agenturi rusesti,nu se regăsesc în lumina acestor Sfinți.. Jalnici!!!

  2. sa inteleg ca monahul filoteu a scris articolul nesemnat,articol plin de aberatii..si ca este de de partea lui papa teofan?

  3. 1) articolul nu pare semnat, deci cade in jurisdictia staretului si a redactorului-sef al site-ului manastirea.petru-voda.ro

    2) site-ul manastirea.petru-voda.ro are si un articol recent ( 20.05.2019) anti-ecumenist: “Roadele ecumenismului”
    A intrerupt Petru-Voda pomenirea mitropolitului Teofan, sau e doar pt a deruta bietii crestini ?
    Roadele ecumenismului

  4. IPS Longhin e un om sfant, spre deosebire de cei care-l critica. Dar se aud voci care-l vad pe IPS Longhin Patriarhul Romaniei si probabil asta supara rau de tot anumite cercuri.

    1. asta-i o fabulatie… un zvon lansat tocmai pentru a-l discredita… canonic, politic nu este posibil asa ceva, desi ar fi fost extraordinar

  5. Dacă prin absurd PS Longhin ar ajunge Patriarh al României, Doamne ce curățenie s-ar face in BOR! Un vis frumos…

  6. pe langa anumite pacate si ambitii,IPS Teodosie,a aparat ortodoxia,atat cat a putut.eu personal nu l-am auzit niciodata vorbind despre uniatie,laudand catolicismul sau altele de acest fel.intotdeauna ne-a invatat sa ramanem in dreapta credinta,sa nu-l tradam pe Hristos.DUMNEZEU sa-i ierte pacatele si sa-l pazeasca in dreapta credinta pana la sfarsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button