X

VIDEO+FOTO: NOUTĂȚI RĂDENI: cronologia evenimentelor / protopopul / jandarmeria / starețul Hariton / ce urmează?

Pe scurt:

Protopopul impreuna cu cativa preoti din Botosani au incercat sa intrerupa Sfanta Liturghie. Poporul credincios i-a invitat sa plece. Au plecat si s-au mai oprit la politie unde au facut plangere penala ca ar fi fost atacati.

Dupa o vreme vine staretul Hariton de la manastirea Petru Voda, parintele Ioan Sismanian tot de acolo si multime de politisti si jandarmi. Primul recunoaste ca pe protopop l-a trimis Mitropolitul Teofan. Ultimii recunosc ca au venit ca urmare a acelei plangeri penale. Parintele Ioan Sismanian zice ca a venit sa-i cunoasca pe cei de la Radeni …

Se discuta mult. Staretul Hariton e intrebat de popor pe ce baza vine sa impuna ceva la respectivul schit. N-are hartiile real necesare. Jandarmii nu constata ceva ce-ar putea sustine acea plangere iar in rest sunt rugati sa mai vina cu o hotarare judecatoreasca. Pleaca cu totii. Primul s-a oprit la primarie sa caute hartii.

Se spune ca urmeaza sa vina chiar Mitropolitul Teofan.

Cei din Radeni vor face plangere penala impotriva protopopului pe motiv ca a intrerupt Sfanta Liturghie.

Detalii: Schitul Rădeni rezistă încercării de a i se impune preot pomenitor
Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

  1. Obligatoriu plangere penala, pentru ca ei sunt ai lumii, sunt legati de cele pamantesti,  ei nu se tem de Hristos dar se tem de puscarie si sa nu isi piarda cele lumesti. Daca ajunge vre-un preot in puscarie sau episcop sau prototpo le mai trece de prigoana asupra nepomenitorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.