X

Taiwanul a devenit prima țară din Asia care permite căsătoria între persoane de același sex

În 2015 într-un club din Taiwan, 500 de homosexuali au ars de vii

Deputaţii taiwanezi au adoptat cu o largă majoritate o lege care le permite cuplurilor homosexuale să formeze ”uniuni permanente exclusive” şi o clauză care-i autorizează să ceară o înscriere de către administraţie în ”registrul căsătoriilor”. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Acest vot, care confirmă locul Taiwanului în avangarda asiatică în privinţa drepturilor homosexualilor, este o victorie a asociaţiilor de apărarea drepturilor lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), care s-au mobilizat de ani de zile pentru a obţine acelaşi drepturi la căsătorie ca şi cuplurile heterosexuale.

În mai 2017, Curtea Constituţională a Taiwanului a emis o hotărâre prin care constata anticonstituţionalitatea faptului de a priva persoanele de acelaşi sex de dreptul de a se căsători.

Curtea a dat, atunci, un termen până la 24 mai 2019 Guvernului să modifice legea, precizând că această căsătorie pentru toţi va deveni o realitate dacă nu se face nimic.

Însă opoziţia conservatoare s-a mobilizat şi a organizat în noiembrie o serie de referendumuri, în care o majoritate a respins ideea ca o căsătorie să fie definită altfel decât în prezent, adică o uniune între un bărbat şi o femeie, ceea ce a redus considerabil marja de manevră legislativă a Guvernului.

Cu mai puţin de o săptămână înainte de expirarea ultimatumului, în Parlament s-au depus vineri – Ziua Mondială împotriva Homofobiei şi Transfobiei – trei proiecte de lege vizând să soluţioneze problema uniunilor homosexuale.

Textul cel mai progresist era al Guvernului, dominat de către preşedinta Tsai Ing-wen, singurul care foloseşte cuvântul ”căsătorie”.

Sute de susţinători ai căsătoriei pentru toţi s-au adunat vineri în faţa Parlamentului, în pofida unei ploi torenţiale, pentru a exercita presiuni asupra aleşilor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. In conceptia satanistilor, “democratia” e valida doar daca poporul e suficient de imbecilizat sau daca referendumurile sunt fraudate. Daca poporul spune altceva decat vor satanistii sa auda, i se pune pumnul in gura. Si inca ceva, scursurile astea intra ca de obicei pe usa din dos, sprijiniti fiind de cateva gunoaie cocotate in curtea constitutionala.
    Avem si noi un individ in CCR care a facut opinie separata cu privire la referendum. Slava Domnului ca nu sunt mai multi si sa ne rugam sa nici nu fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button