X

ANALIZĂ: Trump ar putea provoca război pe două fronturi

Imagini pentru trump war iran

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Este posibil ca pentru prima dată politica externă a președintelui Trump să devină periculoasă. Adică să ducă la război. Desigur, în cazul războiului dus de o mare putere, lucrurile se pot termina tranșând rapid o tensiune ce se ținea de prea multă vreme atârnată de harta lumii.

Dar nu întotdeauna marile puteri pot rezolva probemele prin război. Uneori, războiul mai rău le încurcă: vezi cazurile recente ale Irakului și Afganistanului. Totul depinde de fapt de cine conduce războiul unei superputeri. Și aici nu este vorba despre generali, ci despre comandantul suprem. Iar aici, de la o poștă, viclenia, dar și agresivitatea actualului locatar al Casei Albe, este mult peste cea a predecesorilor săi de la Bush senior încoace. Așadar, de ce ar fi periculoasă politica externă a lui Trump? Pentru că la război se mai și moare. De unde până unde ajungem însă la concluzia că vom avea un război? Despre asta vom vorbi în rândurile următoare.

Totul pornește de la faptul că Trump este deja implicat în ceea ce numim „afacerea Nord-Coreeană”. A riscat mult: întâlnindu-se cu dictatorul asiatic, l-a ajutat pe acesta să iasă din izolarea diplomatică și să fie curtat pentru întâlniri de liderii altor mari puteri. Întâlnirile Trump – Kim Jong-un au fost pline de promisiuni de ambele părți, iar președintele american a spus lumii întregi că situația se va rezolva într-un viitor relativ apropiat. Lucrurile însă par a se poticni, Kim Jong-un nu dă niciun semn de slăbiciune, nedorind reluarea negocierilor pentru denuclearizarea țării sale.

Iar ceasul începe să ticăie: în 2020 se va alege următorul președinte american.Trump mai are dreptul la încă un mandat, însă deja contracandidații la funcția de președinte aruncă tot soiul de acuzații asupra lui, multe dintre ele învârtindu-se în jurul politicii sale externe. De notat faptul că lipsa de experiență în domeniul diplomației a fost încă de la început un dezavantaj pentru Trump, însă de-a lungul mandatului său acțiunile sale pur și simplu au șocat mediul diplomatic internațional.

Una peste alta, până în 2020 Trump trebuie să rezolve cumva cu Coreea de Nord. Și recenta acțiune a liderului de la Phenian (a redus rația de hrană la 300 de grame pe zi), arată că acesta este dispus să meargă cu încăpățânarea sa până în pânzele albe, iar Trump nu are de ales decât două variante: fie își scade pretențiile în cadrul viitoarelor negocieri, fie pornește un război la adresa Coreei de Nord. Având în vedere personalitatea președintelui american, șansele ca să aleagă până în 2020 ultima varianta sunt mult mai mari. Singura problemă este că răul poate fi și mai mare.

Pentru că am putea avea și un al doilea război. În Iran.

Ieri, președintele american a afirmat că Iranul va accepta în curând negocierile pe tema programului nuclear. Ziua nu s-a încheiat și administraţia de la Teheran a și transmis că nu există posibilitatea negocierilor cu Statele Unite.

„Nu, nu există nicio posibilitate de negocieri […] Nu ştiu de ce preşedintele Trump este încrezător, dar este absolut greşit”, a întărit ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif.

Iată așadar o posibilă nouă fundătură în politica externă pe care președintele Trump trebuie să o rezolve tot până în 2020. Pentru că atunci, electoratul american va fi deja sub influența părerilor că vechiul acord al lui Obama cu Iranul (denunțat de Donald Trump), chiar dacă nu era perfect, cel puțin nu împingea SUA spre o stare extrem de tensionată cu Iranul.

„Ceea ce aş vrea să văd din partea Iranului ar fi să mă sune”, afirma Trump săptămâna trecută, sperând ca totuși să rezolve ,,lejer’’ chestiunea iraniană.

Dar dacă iranienii nu vor suna? Dacă având un control mult prea ferm asupra poporului, distrugând din fașă orice revoltă a maselor, administrația de la Teheran va rezista sancțiunilor economice?

Sau dacă s-au înțeles cu China (care are cele mai mari creșteri ale consumului de resurse energetice), iar Iranul își va exporta acolo prețioasele zăcăminte?

Ce va face SUA? Va bombarda petrolierele Chinei? Și de ce să nu ne punem și următoarea întrebare: dacă proiectul gazoductului Iran-Pakistan se va termina de fapt în China? Cum va reuși SUA să influențeze această posibilă decizie a Pakistanului în viitor, având în vedere că acest stat are granița comună cu măreața China, adică este extrem de aproape de influența pe care Beijingul o are în zonă?

Cel mai probabil, serviciile de informații ale SUA vor face tot posibilul pentru a întreține tensiunea în regiunea Kasmir, adică acolo pe unde va trece conducta, iar, în general, relațiile cu India (marele rival asiatic al Chinei) vor avea în viitor un mare preț la Washington. Acestea sunt însă acțiuni de durată.

Deci să revenim la zilele noastre…

Trump are deja pe cap două probleme mari de politică internațională. Coreea și Iranul. Ambele extrem de greu de rezolvat pe calea negocierilor, într-un interval de timp care să nu ajungă la viitoarele alegeri prezidențiale americane.

Este foarte posibil ca una dintre cele două „probleme” să se rezolve printr-un război. Și nu este nimic nemaipomenit în acest lucru. Bush senior a avut Primul Război din Irak. Clinton a avut Războiul din Iugoslavia. GW Bush a avut Al Doilea Război din Irak și Războiul din Afganistan. Obama a avut Primăvara Arabă. Trump va avea și el războiul său.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. Există o persoană care pretinde că are contacte în serviciile secrete ale mai multor ţări, contacte printre mafioţii din yakuza, triadele chinezeşti etc. De asemenea, pretinde că face parte dintr-o organizaţie ce doreşte să facă bine omenirii, şi care oameni în multe locuri. Din anumite motive, nu pot să-i dau numele, dar să zicem că-l cheamă G.

  Despre situaţia internaţională actuală, G. a spus cam aşa:
  – servicii secrete atât din est cât şi din vest au căzut de acord să scape lumea definitiv de ameninţarea mafiei khazare;

  SUA
  – în data de 8 noiembrie 2016, secretarul de stat american John Kerry a mers în antarctica, unde s-a întâlnit cu alţi factori de decizie foarte importanţi, şi au hotărât cine iese preşedinte la americani. G. a menţionat că întâlnirea s-a desfăşurat pe banchiza din Antarctica, sau poate n-am înţeles eu bine. Aş zice că sub banchiză. O persoană care pretinde că a lucrat în MI6 a afirmat că anumiţi oameni importanţi ai planetei se întâlnesc din când în când la bordul unui submarin nuclear, sub calota glaciară din Antarctica, unde iau decizii importante privind planeta. Ne amintim că şi Patriarhul Kirill a mers acum câţiva ani în Antarctica, împreună cu John Kerry;
  Acuma, care-i treaba cu Trump ? În Antarctica s-a luat decizia de a-l pune pe Trump preşedinte. Dar rezultatul nu s-a decis acolo, ci la baza subterană din Denver, Cororado, unde a avut loc un schimb de focuri între agenţi ai forţelor speciale. Baza din Denver este locul unde se află computerele implicate în ”procesul electoral” din SUA.
  Chinezii erau atât de siguri că va câştiga Hillary Clinton încât au rămas suprinşi că a ieşit Trump.

  – China poate falimenta oricând SUA. Singurul motiv pentru care nu o fac este că aceasta ar declanşa al treilea război mondial;
  – economia Statelor Unite ale Americii este în plop şi plopul în aer. Poate că se trăieşte bine, dar datoria externă a SUA este uriaşă;
  – Trump i-a rugat pe chinezi să cumpere bunuri americane în valoare de 1000 de miliarde de dolari. Chinezii au zis că SUA nu au atâtea bunuri să le vândă, nici dacă ar vrea;

  China
  – Chinezii aveau de gând să dărâme SUA (sau mai degrabă regimul politic de acolo) acum câţiva ani, dar au fost convinşi de americani să nu o facă, prin faptul că le-au promis că-i ajută să constituie Statele Unite ale Chinei, care să încorporeze China, Japonia, Coreea, dar poate şi alte state asiatice;
  – din ce spune G., China vrea şi acum Statele Unite ale Chinei;

  – Chinezii au demarat un proiect global de dezvoltare numit Belt and Road Initiative (”Iniţiativa curea şi drum”), prin care vor să dezvolte infracstructura lumii, au pe mare, au pe uscat. Din Europa, au aderat la BRI Rusia, Italia, Grecia, Elveţia şi Luxembourg. G. spune că sunt şi multe ţări din Europa de Est care au aderat la această iniţiativă.
  – G. face eforturi puternice pentru a dărâma putregaiul de la Washington D.C., încercând să convingă relaţiile pe care le are să acţioneze în această direcţie. Obiectivul declarat al lui G. privind SUA este să dea jos putregaiul de acolo, apoi să transforme Statele Unite ale Americii dintr-o forţă militarizată care lucrează pentru complexul militar industrial, într-o forţă folosită pentru protecţie planetară şi explorarea spaţiului.

  Japonia
  – Japonia deţine aproximativ 5000 de miliarde de dolari în titluri de stat externe;
  – Japonia au vrut să intre cu putere peste SUA, mai degrabă să dărâme şandramaua politică de acolo, dar au dat înapoi când au fost atacaţi cu arma seismică (Fukushima);
  – înainte de asta, cam pe la începutul anilor 2000, Ministrul de Finanţe sau Ministrul Economiei de la Tokyo au predat către mafia sionistă controlul celor mai importane companii nipone listate la bursă. Motivul pentru care a făcut-o este că sioniştii i-au ameninţat pe japonezi că îi vor ataca prin cutremure;
  – în ultimul timp, forţele benevolente au repurtat o victorie prin faptul că l-au dat jos pe Hirohito şi a ajuns împărat al Japoniei fiul lui, Narohito. G. spune despre Hirohito că era o marionetă în mâinile sioniştilor;

  – Când sioniştii i-au lovit pe japonezi, Coreea de Nord a ajutat la acest atac. Mafia internaţională i-au promis lui Kim Jong Un că vor face din Coreea de Nord sediul asiatic al mafiei khazare/sioniste;
  – Narohito este supărat pe Coreea de Nord şi are de gând să îl pedepsească pe Kim Jong Un pentru asistenţa acordată sioniştilor;
  – colac peste pupăză, cu ceva timp în urmă Japonia a pierdut un avion F-35 (produs de americani). Surse din mafia japoneză i-au spus lui G. că acest incident a fost orchestrat de mafia khazară, care i-au făcut cadou lui Kim Jong-Un aparatul de zbor;
  – liderul nord-coreean se pare că a vrut să-i facă lui Putin cadou avionul respectiv, una din cele mai recente generaţii de aparat de zbor, poate cel mai avansat din cele aflate oficial în uz. F35 Lighting I sau II pot să decoleze vertical, precum avionul Harrier de la englezi. La summitul Rusia-Koreea de Nord de la Vladivostov (aprilie 2019), Kim Jong-Un a mers cu trenul – poate i-a adus avionul dezasamblat;
  – recent, Narohito s-a aflat sub atac din partea unor mafioţi japonezi plătiţi de sionişti. Personal, nu cred că au fost japonezi; japonezii par a fi atât de înrădăcinaţi în cultul faţă de împărat că nici mafioţii nu ştiu dacă s-ar preta la aşa ceva.
  Narohito a trimis un mesaj codificat cum că se află sub atac. Împăratul a fost protejat de forţele speciale nipone.

  Israel
  Se pare că toată sursa problemelor din Orientul Mijlociu este proiectul sioniştilor de a crea Israelul Mare, care să se întindă de la Eufrat până la Nil. Aparent, ei nu au nici o treabă acolo, nici un fundament istoric să deţină teritorii înspre est. Dar îmi amintesc că scrie în Cartea Regilor că Sfântul Prooroc Ilie a fost trimis de Dumnezeu să-l ungă pe regele Siriei (III Regi 19, 15). Poate este ceva care nu ştim noi. Sau poate sunt numai ambiţii imperialiste ale sioniştilor.
  La ora actuală, aproximtiv jumătate din Israelieni susţin demersurile sioniste, iar jumătate şi-au dat seama că acestea sunt distructive, şi nu-i susţin pe sionişti;

  G. pretinde că a fost abordat – cam pe la începutul anilor 2000 – de un emisar al mafiei khazare/sioniste, care a spus despre el însuşi că este ninja adevărat, şi că Oculta îi oferă lui G. un post de ministru în guvernul nipon. Condiţia era ca G. să fie de acord cu planul lor de a extermina 90 % din populaţia lumii. G. a refuzat.
  În aceeaşi săptămână, G. a fost abordat de o altă organizaţie, benevolentă, care i-a oferit protecţie.
  Oculta consideră că oamenii sunt prea mulţi, că aceştia consuma resurse şi sunt nefolositori (”useless eaters”).
  Am zis mai sus de acel om care a lucrat în MI6. Şi el a spus acelaşi lucru, că până în 2029 trebuie să moară 85 % din oamenii de pe planetă. Acesta ar fi planul ocultei.
  G. spune că regina Elisabeta s-a opus acestui plan, şi a venit cu alte soluţii, cum ar fi taxele pe emisiile de carbon.
  Din 2012 până acum au fost schimbaţi din funcţie persoane în aflate în poziţii mari. Regina Olandei, Beatrix, a abdicat în 2013. Regele Juan Carlos al Spaniei a abdicat în 2014. Probabil pentru că nu au fost de acord cu planul ocultei.
  Cei care se află în cultul ”soarelui negru” (satana) i-au demonstrat lui G. că au putere, prin faptul că au zis că-l vor da jos pe papă şi au făcut-o (Papa Benedict, dat jos în 2013).

 2. Extrase dintr-un articol recent alcătuit de G.:

  Mai multe surse sunt de acord că războiul comercial dintre SUA şi China, care i-a luat prin surprindere pe majoritatea specialiştilor, este în fapt rezultatul unei înţelegeri între societăţi secrete din est şi vest de a scăpa definitiv lumea de ameninţarea sionistă. Un alt lucru care merită notat este că mass-media din vest, în special cea din SUA, ignoră incidentul major din cadrul acestui război: ameninţarea făcută de China şi de restul lumii de a renunţa la certificatele de trezorerie americane (treasury holdings) şi astfel să falimenteze, în mod formal (oficial), corporaţia U.S.A.
  Să ne oprim puţin şi să ne uităm de ce vrea lumea să falimenteze guvernul corporatist la SUA şi să forţeze o schimbare de regim acolo.
  De când forţele aflate în spatele lui George Bush j.r au furat alegerile din SUA din 2000 şi au orchestrat 9/11, regimul SUA aflat sub controlul mafiei sioniste/khazare a cheltuit mii de miliarde de dolari pe un război care nu se mai termină. Acelaşi regim, împreună cu fratele lui geamăn Israel, au creat organizaţii teroriste precum Al-Quaeda şi Daesh pentru a perpetua războiul. Acelaşi regim a încercat în mod activ să ucidă 90 % din populaţia lumii prin arme biologice, foamete, război nuclear, iar acum tehnologie cu microunde 5G. Cel mai recent semnal care a arătat cât de antisocial este acest regim s-a produs săptămâna trecută, când 187 de ţări – cu singura excepţie SUA – au căzut de acord să nu mai arunce deşeuri toxice în oceane.
  Chinezii au susţinut acest comportament războinic şi criminal, care nu se mai termină, prin faptul că au cumpărat certificate de trezorerie americane (treasury bonds), până când şi-au dat seama că îi plăteau pe americani ca aceştia să-i ucidă (n.t. deci americanii împrumutau dolari de la chinezi, cărora le dădeau certificate de trezorerie, cum ar fi obligaţiunile de la noi). Astfel, ei au decis să-şi ducă dolarii în altă parte şi să-i cheltuie ajutând planeta, iar un exemplu este iniţiativa de mai multe mii de miliarde de dolari denumită ”Iniţiativa curea şi drum” (Belt and Road Initiative). Acuma, dinr-o dată, forţele sioniste care ţin sub control regimul de la Washington şi-au dat seama că deficitul comercial de 800 de miliarde de dolari pe an, şi mia de miliarde de dolari pe an deficit bugetar, sunt situaţii care le pun în pericol supravieţuirea regimului.
  Deficitul bugetar este ocultat prin şmecherii de contabilitate – de exemplu prin faptul că agenţiile federale folosesc firme intermediare pentru a-şi cumpăra propriile cerificate de trezorerie – dar deficitul comercial este o altă treabă. Se bazează pe lucruri reale din lumea reală, şi nu poate fi ocultat la nesfâşit prin şmecherii contabile.
  Într-o încercare de a rezolva problema, Preşedintele american Donald Trump i-a rugat pe chinezi să cumpere bunuri americane în valoare de ”o mie de miliarde de dolari”. Chinezii, oameni raţionali, au replicat că SUA nu au atâtea ”lucruri” să vândă nici dacă ar vrea. Acuma, planul lui Trump de a folosi tarife vamale pentru a rezolva problema deficitului comercial îi va taxa pe consumatorii din SUA şi nu va ajuta economia Statelor Unite să devină competitivă. Aceasta deoarece aşa numitul ”dolar SUA” este prea scump, dar americanii nu-l pot devaloriza pentru a-şi face exporturile competitive, din cauză că aşa numitul ”dolar SUA” nu este o monedă americană. Este o monedă deţinută de oameni din monarhiile Europene şi Asiatice şi de oligarhi internaţionali, care nu vor ca această monedă să piardă din valoare.
  Pe de altă parte, dacă guvernul SUA ar începe să emită propria monedă, cu o valoare de, să zicem, jumătate din cât valorează acum un dolar SUA, conumatorii din SUA vor plăti în continuare mai mult pentru importurile din China la fel cum ar plăti dacă s-ar pune taxe vamale, numai că acum exporturile SUA ar fi competitive. Guvernul SUA ar putea apoi să cheltuiască atâtea mii de miliarde de dolari pe cât vor, pentru a repara infrastructura internă etc.
  Principalul dezavantaj este că armata SUA nu şi-ar mai permite să păzească interesele corporatiste ale SUA la cele aproximativ 800 de locaţii din lume.
  Acesta este motivul pentru care Societatea Dragonului Alb (n.t. o organizaţie despre care G. pretinde că este benevolentă, oricum nu au intenţii criminale asemenea mafiei sioniste), organizaţii secrete asiatice, Coommonwealth-ul Britanic (n.t. ”Sfera de Co-Prosperitate a statelor de origine britanică sau aflate sub ”oblăduirea” monarhiei britanice. La acest moment cuprinde 53 de state independente de pe glob), precum şi alte forţe – propun o alternativă. Aceasta ar fi înlocuirea întregii structuri politice de la Washington cu oameni noi şi competenţi. Sistemul actual este atât de corupt datorită alegerilor false şi a politicienilor mituiţi şi şantajaţi, încât nu mai poate fi reformat.
  Totuşi, SUA sunt pline de oameni competenţi şi sinceri, dar care s-au lovit de zidul de piatră al actualului sistem, din cauză că erau imuni la mita şi şantajul sioniştilor. Aceştia sunt oamenii care ar urma să reconstruiască o Republică a Statelor Unite ale Americii lipsită de datorii. Într-un astfel de scenariu, lumea multi-polară şi-ar folosi resursele pentru a transforma complexul militar-industrial al SUA într-o forţă benevolentă folosită pentru protecţie planetară şi explorare spaţială.

  1. Basme de adormit copiii.

   Binele nu exista decat in Adevar. “Cine nu este cu Mine este impotriva Mea si cine nu aduna cu Mine risipeste.” (Mat.12:30)

   Intr-un fel sau altul, cu mafie sau fara mafie, cu organizatii mai rau sau mai bine intentionate, lumea se indreapta vertiginos catre Imparatia Omului de pe pamant care este o oglindire maimutareasca a Imparatiei lui Dumnezeu din ceruri.

   Chiar si cei mai bine intentionati si mai cucernici conducatori, presupunand ca ar fi asa ceva (cu toate ca eu nu mai vad acum nici prin manastiri astfel de oameni dar sa mai gasesti printre cei care fac afaceri sau politica), nu ar putea aduce o schimbare in bine decat daca ea ar porni de jos in sus, adica de la oameni. Altfel nu ar fi decat un nou totalitarism care ar impune “binele” cu forta. Ori binele nu este bine decat in libertate si in Domnul.

   Concluzia este trista, desigur, insa este bine sa o tragem ca sa punem inceput bun in cele duhovnicesti. La fel ca in finante si in cele duhovnicesti cel mai important moment este ACUM. Nu mai conteaza ce am facut in trecut, cat am pierdut sau am castigat, ci conteaza ceea ce facem in momentul de fata pentru ca nu stim cand se termina mosorelul fiecaruia si ramanem in ceea ce moartea ne gaseste.

   Domnul sa ne ajute si sa ne intelepteasca spre tot lucrul bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button