X

Se întâmplă în America: Avortul este pedepsit cu moartea în statul Georgia, urmând să fie interzis în alte 3 state

Atragem atenția că viața apare încă din momentul conceperii (al fecundării), iar orice întrerupe evoluția embrionului format se numește AVORT!

Image result for abortion Georgia
Guvernatorul din Georgia a semnat marţi o lege care le interzice femeilor din acest stat conservator situat în sudul Statelor Unite să avorteze din momentul în care se aud bătăile inimii fetusului, relatează AFP.

Textul reprezintă, în opinia criticilor săi, interzicerea de facto a avorturilor, odată ce inima poate fi auzită din a şasea săptămână de sarcină, când numeroase femei nu sunt conştiente de faptul că sunt însărcinate.

Guvernatorul republican Brian Kemp a semnat textul – unul dintre cele mai restrictive din ţară – în pofida unor ameninţări cu boicotul ale unor staruri de la Hollywood. Cea mai gravă consecință a legii este că femeile care apelează la această procedură pot fi condamnate la închisoare pe viață sau condamnate la moarte.

Zeci de actori – între care Ben Stiller, Alec Baldwin şi Alyssa Milano – au anunţat într-un e-mail că nu vor mai putea să muncească „cu conştiiţa împăcată”, în Georgia, o destinaţie populară pentru filmări, în cazul în care legea este promulgată.

„Noi îi apărăm pe cei nevinovaţi, vulnerabili, pe cei care nu pot vorbi pentru ei înşişi”, le-a replicat guvernatorul, punându-şi semnătura pe text, care urmează să intre în vigoare în ianuarie 2020 şi care prevede excepţii în caz de viol, incest sau de pericol la adresa vieţii mamei.

Legea, care se înscrie într-o ofensivă pe toate fronturile ale opozanţilor avortului, vizează să testeze limitele hotărârii emblematice a Curţii Supreme a Statelor Unite „Roe versus Wade” care a recunoscut, în 1973, dreptul femeilor de a acorta atât timp cât foetusul nu este viabil.

Texte similare adoptate în Kentucky şi Mississippi au fost blocate de tribunale şi este probabil ca legea din Georgia să aibă aceeaşi soartă.

Puternica organizaţie de apărare a drepturilor civice ACLU a anunţat că va sesiza rapid justiţia.

În cazul în care judecători federali blochează textul, Georgia urmează să facă apel, în speranţa de a ajunge până la Curtea Supremă şi de a o convinge să revină asupra hotărârii sale din 1973.

Această strategie, care nu este nouă, a fost reluată viguros de la instalarea la cea mai înaltă jurisdicţie americană a doi magistraţi nominalizaţi de către Donald Trump, care au ancorat instituţia în tabăra conservatoare.

Institutul Guttmacher, care apără dreptul de a dipune de propriul corp, a înregistrat peste 300 de măsuri care restrâng avortul, adoptate de la începutul anului, în 28 de state americane.

Ohio, Missouri şi Tennessee sunt, la fel ca Georgia, pe cale să adopte legi aşa-zise ale „bătăii inimii”.

Legiuitorii din Alabama vor să le interzică medicilor să realizeze avorturi sub ameninţarea pedepsei cu închisoarea.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Avort
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

    1. Corect. Si, in plus, fara exceptie pentru viol sau incest, dar pedeapsa poate merge pana la inchisoare pe viata.

 1. Hm … sa se pregateasca cumva pe taramul lumii noi un nou raboi de secesiune? Prea-prea se polarizeaza societatea. Ca pretutindeni, de altfel.

  1. o sa fie cum sa nu
   america va avea conducerea de partea diavolului
   faimoasa nato asta este nu?

   trei natiuni se vor impotrivi si vor fi invinse de celelalte care sunt de partea antihristului

   probabil tarile unde din antichitate au venit cei trei magi la Hristos cu daruri
   Iran poate India sau China sau Rusia

 2. daca nu se rezolva cauzele avortului degeaba se baga pedepse dure
  nu se mai fac in spitale se fac pe ascuns cum se faceau in epoca lui cescuta

  Educatia morala duhovniceasca si cenzurarea muzicii desfranate sau a filmelor pornografice la care au acces elevii deja de la 10~15 ani stiu mai multe decat cei la 40~50

  Avortul e o crima odioasa ADEVARAT insa nu cred ca o astfel de lege va schimba prea mult situatia dintr-un singur stat american din cele 50 de state…

  Daca ai doar pedeapsa si nu se lucreaza la cauza e egal cu mare 0…..

  Bine dar nu perfect…

  Femeile tinere care au facut sa primeasca canon dar le catolici si protestanti deja astea-s basme
  ele sunt ortodoxe si nu fac si nu se pocaiesc ce sa le cerem altora de alte confesiuni

  Astea-s timpurile care le meritam
  Scapa cine poate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.