X

Scrisoare deschisă către primarul Iașului cu privire la vizita papei în municipiu

Ing. Gabriel Barbir i-a transmis pe 14 mai 2019 o scrisoare deschisă fostului său coleg, Mihai Chirica, actualul primar al Iașului, în care îl roagă să nu participe la vizita papei, pentru a nu-și trăda credința ortodoxă

Image result for chirica papa

HRISTOS A ÎNVIAT!

SCRISOARE DESCHISĂ ACTUALULUI PRIMAR AL MUNICIPIULUI IAṢI, MIHAI CHIRICA

Mihai,

Întrucât problema venirii papei la Iaṣi transcede, prin implicațiile dorite de vrăjmaṣii ADEVĂRULUI ÎNTRUPAT, intereselor de moment ale unui om (fie el ṣi primar), grup de oameni din Iaṣi, etc., mă văd nevoit să revin, mai ales că la mesajul de durere pe care ți l-am trimis telefonic nu mi-ai răspuns (anexa nr. 1). Crede-mă că nu mă mână vreun interes îngust în a lua atitudine vizavi de această situație, dar, atunci când credința este în primejdie, nu are nimeni voie – din cei care vor să se mântuiască – să tacă, etc.

În curriculumul pe care l-ai făcut public (anexa nr. 2), unde ai inserat ṣi nr. de telefon la care ți-am trimis mesajul, mărturiseṣti că eṣti “Creṣtin-ortodox”. Odată ce ai inclus acest lucru inclusiv în oglinda ta oficială, trebuie să acționezi în consecință.

Papa, ca ṣef de stat (eclezial), etc., se poate deplasa însoțit de cei ce l-au invitat în arealul spațiului respectiv, în limitele legii. Nu are ce căuta ca invitat în spațiul ortodox. Un creṣtin ortodox nu are cum să-l primească pentru că din punctul de vedere al credinței noastre pravoslavnice este nu numai eretic; ci ṣi atoteretic fiind capul lor/primul dintre ei → prăbuṣirea din credință a papei fiind asemănată de Sf. Iustin Popovici cu cele ale lui Adam ṣi Iuda, fiind a treia mare cădere din istoria neamului omenesc.

Ca persoană particulară poate vizita orice loc, în limitele legii ṣi a bunului simț; poate intra ca în Bulgaria într-o biserică (nu în altar!): nu putem ṣti cum lucrează Dumnezeu → poate se leapădă de eresul catolic ṣi îmbrățiṣează ortodoxia (dacă intră cu sinceritatea Sf. Serafim Rose atunci când a păṣit pentru prima dată în catedrala din San Francisco, etc.).

Revenind, te rog să eviți primirea papei în numele ieṣenilor (parțial ieṣean mă consider ṣi eu care am studiat la Universitatea “Al. I. Cuza”, alături ṣi de tine, tainele ṣtiințelor pământului) care te-au votat; nu cred că ai cosentimentul lor pentru aceasta, etc. Îs curios dacă ai acceptul consilierilor. Dacă da, te plâng o, Iaṣiule unde ai ajuns…

Cândva, la Constanța, pe vremea lui Ceauṣescu, bravând (soldați TR fiind), am sărit amândoi gardul U.M. 01352 Tomis Nord ṣi am băut cea dintâi sticlă de vin în “clandestinitate”. Peste ani, la Târgu Ocna, în timpul acelei practici de studiu, am avut un diferend privind avorturile. Tu ai avut dreptate. Martor a fost Lucică Vrabie. La vremea respectivă eu eram (mai aproape de) în iad (cu ajutorul lui Dumnezeu sper să ies din acel întuneric din toate punctele de vedere). Ai fost ṣeful nostru de promoție: ai avut tăria să ții un standard ridicat din toate punctele de vedere. Ce ai pățit acum? De ce vrei să scoți Iaṣiul Sf. Parascheva ṣi a atâtor înaintaṣi sfinți ce ṣi-au vărsat sângele pentru dreapta credință la mezat? Uiți de focul “mai cumplit decât al Gheenei” în care se vor munci papistaṣii, precum a arătat Sf. Paisie Velicicovski?, etc. Să nu uiți de multitudinea de sfinți mărturisitori din tot Ardealul și nu numai împotriva uniației și a celorlalte uneltiri papistașe.

Dacă pe această linie, a părutei dragoste față de eretici (nu putem avea iubire mai mare decât Mântuitorul nostru Iisus Hristos care inclusiv apostolului său Petru, i-a zis “Mergi înapoia Mea satano! Sminteală îmi eṣti; că nu cugeți cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor” – Mat. 16, 23, etc.), te-a “sfătuit” IPS Teofan, să nu-l crezi. Să-l întrebi de ce a apelat până ṣi la buldozer împotriva episcopului mărturisitor Adrian Hrițcu (un alt episcop îi oferise un loc de tihnă în apropierea Iaṣiului), argumentând că Hrițcu “ne-a trădat” (v. mărturisirea acestui episcop din cartea “Pântecele desfrânatei” de Ciprian Mega). A trădat masoneria ṣi I-a îmbrățiṣat picioarele lui Hristos cu nădejde în mântuire. Să-l mai întrebi de ce în anul 1998 a plâns aprox. 2 ceasuri la părintele Sofian (se vede cu lacrimi de crocodil) rugându-se de iertare după ce, la Patriarhie (profitând de buna credință a patriarhului Teoctist), a fost cel care a susținut (inclusiv prin speech-ul ținut cu acea ocazie) lansarea unei cărți a masonului Alex Horia. Acea carte a fost la vânzare la Ed. Anastasia vreo două săptămâni (probabil prin modul de-a pune problema, părintele Sofian a obținut oprirea difuzării aceleia); celor invitați la patriarhie li s-a înmânat o ediție “specială” conținând mai multe însemne masonice, un exemplar, prin pronia lui Dumnezeu a ajuns la părintele Sofian prin mijlocirea unei credincioase care a fost probabil confundată. De asemenea să-l mai întrebi de ce a fost numit de către Mitropolitul Pireului Serafim: “vulpe vicleană”; identic de ce ÎPS Longhin a refuzat să slujească împreună cu el după episodul Creta. Totodată, cum poate să-ṣi susțină modul “părintesc” de acțiune vizavi de preoții din propria eparhie care au protestat canonic împotriva treptei spre iad (orchestrată inclusiv de masonerie, precum la noi a precizat în mai multe rânduri în predici părintele Mihai Valică) atoteretice împropriate de toți ierarhii aparținând de B.O.R. la Creta? Oare de ce a dat ordin (se crede un mic papă?) să fie schimbată ectenia de dinainte de rugăciunea domnească din “Unirea credinței ṣi împărtăṣirea Duhului Sfânt cerând…” (precum ne-a lăsat Sf. Sfințit Martir Antim Ivireanul, etc.) în formula atoteretică “Unitatea credinței ṣi împărtăṣirea Duhului Sfânt cerând…”, etc…

Scumpa ṣi neprețuita Ortodoxie nu vor putea toate slugile satanei s-o distrugă. Însă suntem în cernere; cernere mai cumplită decât în alte vremuri. Satanele întrupate vor s-o nimicească din interior. Ereticul Nicolae Corneanu a atins un vârf în acest sens în 2008 (v. ṣi punctul de vedere vizavi de acesta al Mitropolitului Bartolomeu cuprins în cartea sa autobiografică); de atunci pe plaiurile româneṣti, ortodoxia e aproape în cădere liberă. Nu da ṣi tu cu piciorul acestei Sfinte Ortodoxii ca să nu ai soarta lui Iuda ṣi a altor eretici.

Nu eṣti întâmplător primar al Iaṣiului (sensul devenit curent al cuvântului). Ci eṣti întâmplător, în sensul adânc al cuvântului (in templum) primar al Iaṣiului: eṣti din pronia lui Dumnezeu primar al Iaṣiului ṣi trebuie să te ridici la această înălțime/înălțătoare misiune. Mă opresc aici; sper să se miṣte ceva în sufletul tău ca să vezi dincolo de cele aparente ṣi ucigătoare de suflet. Îmi cer iertare dacă te-am supărat cu ceva; nu doresc decât să ne bucurăm toți (cât mai mulți) de veacul cel neînserat în lumina sa taborică.

Cu durere pentru pierderea din ce în ce a mai multor suflete amăgite de poleiala veacului acestuia, ṣi cu credința în stoparea acesteia prin PRONIE DIVINĂ ce înseamnă împreună-lucrare a omului cu Dumnezeu,

Gabriel Dănuț Barbir,

 • camarad de armată ’89 – ’90, U.M. 01352 Tomis Nord,
 • coleg de facultate ’90 – ’95, Secția Inginerie Geologică ṣi Geofizică aparținând de Facultatea de Geografie-Geologie din cadrul Universității “Al. I. Cuza” Iaṣi;

Vatra Dornei, 14.05.2019,

 • ziua când sunt prăznuiți toți sfinții neamului nostru, mărturisitori în temnițele comuniste (prin rânduială dumnezeiască această zi a fost recunoscută oficial ṣi de stat. Trebuie amintit că această zi de prăznuire a fost propusă de părintele Iustin Pârvu deoarece în anul 1948, în această zi au început arestările elitei neamului nostru de către iudele îmbătate de sânge, vrăjmaṣe Crucii lui Hristos. Se ṣtie că la data de 14 mai 1948 s-a înființat statul Israel) ṣi nu numai împotriva tuturor formelor de atac împotriva credinței creṣtine drept-slăvitoare alături de Sf. Mc. Isidor din Hios ṣi Sf. Sfințit Mc. Terapont, episcopul Ciprului.
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Erezii
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

9 comentarii

 1. O scrisoare corecta si adevarata care ar trebui citita in special exagerat de fericitului Daniel, caci de acolo pleaca toata caderea. Un strigat intr-o multime habauca de oameni. Eu l-as intreba pe Daniel cind se va intilni cu fratele lui de loja, Francisc, cum ramine cu sfintii nasaudeni, cei care au ajuns mucenici tocmai pentru ca nu au vrut sa se uneasca si sa se supuna papei? E lupta lor o greseala, s-a lepadat papa de ereziile pentru care a fost caterisit in 1054, sau astea sint doar „mici’ amanunte? Iubirea in Adevar nu este acelasi lucru cu iubirismul asazis crestin. Cinste patriarhiei Bulgariei si cred cu tarie ca acel episod din Bulgaria, cu tinerea la respect a ereticului papa, nu este altceva decit felul prin care Dumnezeu arata Calea cea dreapta, ca exemplu pentru intreaga ortodoxie si spre rusinarea noastra a romanilor. Sper sa ne stringem in numar mare, noi oamenii de rind, caci de la BOR nici o nadejde si sa-l „primim” cum se cuvine pe acest inaintemergator al lui antihrist, cum bine spunea mitropolitul Nikolai al Bugariei.

 2. Mulțumim lui Dumnezeu că încă ne mai putem bucura să aflăm că sunt oameni care poartă în suflet Ortodoxia. Semnatarul acestei scrisori este un mărturisitor al Dreptei Credințe. De ar fi tot poporul acesta aşa, mare bucurie ar mai fi in Ceruri…

 3. antihrist va veni cerut și așteptat de majoritatea populației planetei.

  Nicidecum antihrist nu va veni prin impunere. Lepădarea va fi totală.

  Doar cei luminați și păziți de Hristos vor mai sta prin văgăuni iar unii dintre ei nici măcar acolo: vor sta senini și luptători față în față cu mesagerii lui antihrist și chiar cu antihrist. Și îi vor rușina.

  Slavă Domnului că trăim aceste vremuri.

  Eu de-abia acum încep să mă dumiresc

 4. Așa cum arată, Chirică este nesemnificativ. Un alt șovăielnic iubitor de cele lumești. Dar nu mă grăbesc să dau verdicte pentru că în nenumărate rânduri Hristos mi-a făcut o grămadă de fente.

  Un individ ca acest Chirică ne putem trezi că devine un mucenic incredibil în văzul tuturor.

  Se poate să fie, se poate să nu fie.

  1. Racla cu Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos va fi aşezată spre închinare credincioşilor la Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva – Voluntari, în perioada 30 mai – 2 iunie 2019.
   Uitati-va cind vine Braul Maicii Domnului …cind si ereticul asta de papa …

 5. Acum se va vedea la ce nivel îi este credința;dacă va ține cont de această scrisoare înseamnă că dumnealui este altfel decât sunt toți politicienii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.