X

Oradea: Statuia lui Mihai Viteazul a fost dată jos pentru a fi înlocuită cu statuia regelui Ferdinand I

Schimb de statui cu scandal la Oradea. Statuia voievodului Mihai Viteazul, amplasată în Piaţa Unirii din Oradea, a fost dată jos în urma unei hotărâri a Consiliului local. Pe soclul rămas liber va fi amplasată statuia Regelui Ferdinand I, care va fi dezvelită pe 23 mai. Schimbarea i-a nemulțumit pe militarii în rezervă din oraș.

Muncitorii care se ocupau de schimbarea statuilor și-au văzut de treabă în ciuda protestelor.

Mai mulți militari în rezervă s-au strâns lângă statuie pentru a împiedica coborârea ei de pe soclu.

În timp ce rezerviştii protestau, în Piaţa Unirii a fost adusă noua statuie, care îl reprezintă pe Regele Ferdinand I.

Statuia lui Mihai Viteazul a fost amplasată în Piaţa Unirii din Oradea în 1994, pe locul unde, în perioada interbelică, a fost statuia Regelui Ferdinand I.

Sculptura voievodului a fost realizată prin contribuţia financiară a militarilor orădeni, constituiţi apoi în asociaţia „Mihai Viteazul”. Statuia a fost transportată acum într-o cazarmă dezafectată şi urmează să fie reabilitată și amplasată în altă piață.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
anti-România
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

 1. http://stiri.tvr.ro/protest-al-fostelor-cadre-militare-din-oradea–statuia-lui-mihai-viteazul–realizata-prin-contributia-financiara-a-militarilor–inlocuita-cu-statuia-regelui-ferdinand-i_845248.html#view
  In care vedem un exemplu de uraciune a pustiirii in locul cel Sfant…Adica…in care vedem subminarea valorilor a Adevarului…de catre lupii intrati in stana de oi imbracati in blana de oaie…adica de alogenii care au ocupat toate institutiile tarii prin minciuna si viclenie…
  In care vedem cum un voievod martir al neamului luptator pentru neam si pentru legea stramoseasca-ortodoxia, este inlocuit cu un alogen strain de neam, exponent al influentei strainilor, adica a influentei „civilizate” a occidentului imperialist : jaful, coruptia lacomia desfraul….adica luptatori impotriva neamului si impotriva legii stramosesti-ortodoxia, rezultat al acestei influente a occidentului „civilizat”, vazut foarte clar in spalarea de creier a tefelistilor onegistilor sorosistilor corporatistilor din ziua de azi care urla isterizati : „vrem o tara ca afara”, „vrem spitale nu catedrale”….adica o tara ca in occidentul „civilizat”, invadata de mahomedani si negri de sodomisti homosexuali si de drogati…de lacomie desfrau egoism si infumurare diabolica…!!!

 2. Asta face parte din pregatirile pentru vizita papistasului.

  Mihai Viteazul i-a raspuns papistasului din vremea lui care il chemase la papistasism: „Ba tu sa-ti lasi erezia si sa vi la Dreapta Credinta !”

  Ce se petrece la Oradea, e cu dedicatie de la Vatican.

 3. De la Vatican frate Cosmine și nu numai.
  Dacă o s-avem cu adevărat un duh de înțelepciune în a ne unii toți românii în cuget și simțire în duhul rugăciunii comune și în post aspru toate aceste jigodii vor dispare ca roua după prima rază de soare.
  ,,Nădăjduim în Dumnezeu că vom fi iarăși ce/am fost și mai mult decât atât!”
  Petru Rareș

 4. Domnule Gheorghe ca românii să se unească pentru ceva măreț trebuie ca orgoliul,egoismul și nepăsarea să fie lăsate n spate;pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie în primul rând credință;câți români mai sunt credincioși în anul 2019?mi e teamă că dacă iau la numărat,numărul degetelor să mi se pară mare…sau poate mă înșel.

 5. Soros și războiul statuilor.Acțiunea asta a început în statele unite și ,văd, că se implementează și la noi.Este războiul simbolurilor.Lumea e condusă prin simboluri.

 6. Hai sa nu ne inflamam. Asta ne mai lipsea, sa ne impartim in 2 tabere, pro-Mihai Viteazul si pro-Ferdinand. Desi are o explicatie (legata de perioada interbelica), schimbarea e totusi neinspirata. Cred ca era loc pentru ambele statui in acea piata. Atat Mihai Viteazul, cat si Ferdinand au contribuit decisiv la faurirea Romaniei unite. De altfel exista si o medalie, „Ardealul nostru”, emisa dupa eliberarea Transilvaniei, unde sunt reprezentati Mihai Viteazul, Ferdinand si Mihai I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.