X

Filmare din autocar, în timp ce era răsturnat de tornadă / Călătorii erau pelerini ce se intorceau de la mânăstire

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conform Adevărul, cei 40 de ialomiţeni, din zona Feteşti, se întorceau în jurul orei 17.30 de la un pelerinaj la Mânăstirea «Sfinţii Voievozi» din Slobozia.

Un autocar cu 40 de pasageri s-a răsturnat, marți, pe raza localității Drajna din județul Călărași, după ce a fost lovit de o tornadă. Un număr de 12 persoane din autocarul răsturnat în județul Călărași au primit asistență medicală la fața locului, dintre acestea patru fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Slobozia pentru investigații suplimentare.

Conform imaginilor filmate chiar de pasageri, se vede cum tornada se îndreptă spre automobil, și îl răstoarnă. În videoclip se pot auzi vocile oamenilor speriați, precum și o femeie strigă înainte ca mașina să se apropie de tornadă: „Rugați-vă, Doamne! Închinați-vă, Doamne!”.

În imaginile filmate de camera de bord se vede că în zonă plouă foarte tare. La un kilometru distanţă, ploaia s-a oprit brusc, iar vârtejul a început să crească în intensitate. Diametrul era de câteva sute de metri, iar pâlnia pare să aibă peste o jumătate de kilometru înălţime. Tone de praf şi pământ sunt ridicate ca de un aspirator spre nori, în timp ce vârtejul se înteţeşte. Maşina trece foarte aproape de fuiorul uriaş, prin praful ridicat de vânt.

Imediat după, un autocar cu 40 de oameni care se întorceau de la o mănăstire a fost luat pe sus de vântul extrem de puternic. Pelerinii au scăpat cu viaţă ca printr-un miracol. Ce a urmat însă este înfriocoșător.

“Eram pe verticală, eram pe scaun, dar am simţit că nu mai suntem pe şosea, eu aşa am simţit, parcă decolam cu avionul, simţeam că zbor, dar pe orizontală. Nu ne-a învârtit… Putea să fie groaznic, putea să ne facă praf dacă ne prindea tornada cu o secundă mai devreme, în miezul ei, cu o secundă mai devreme.”, a povestit o pasageră.

“A început un nor să lase negru pe pământ şi lumea a început că-i tornadă, tornadă şi țipa… Ne-a luat autobuzul aşa şi pe urmă a luat-o într-o parte. Ne-am trezit pe grâu aşa, pe câmp.”, a relatat altă pasageră.

Autocarul a fost deformat după izbitură, iar oamenii au fost scoşi prin parbriz.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

  1. Tornada e ecumenismul iar autocarul e slaba nadejde in preotii ecumenisti.Cireasa de pe tort e manastirea:cand si calugarii sunt ecumenisti tornada e completa…

    1. Autocarul de fapt e slaba nădejde în preoții care se dau ortodocși și de fapt nu sunt, n-ați văzut, a pus frana (a oprit pomenirea) după care a luat-o cu capul descoperit înapoi spre tornada (a reluat pomenirea). Rezultatul? S-au dat cu rotile in sus. Cine a suferit? Poporul! Acum înțelegeți?

  2. @ Gigi

    Cine pretinde așa ceva?

    Dar Dumnezeu a băgat în sperieți corabia în care se afla proorocul Iona.

    Ce zici?

  3. Și mie mi s-a întâmplat ca să am un accident rutier, venind dinspre Sfântul Munte. Este o minune cum am scăpat cu viață. Consider aceasta amintire ca pe o mare binecuvântate ca să pun început bun la pocăință. Mi s-au mai dat zile ca să fac faptele credinței. O mare binecuvântare s-a făcut sui acestor creștini, zilele viitoare sunt și ele spre mantuire. Spre Slava lui Dumnezeu și spre mântuirea noastra!

  4. Tornada s-a produs ca o consecinta a tehnologiei Haarp montata pe plaja de la Corbu, Constanta.

  5. Ce tare!

    Vreau și eu o tornada din asta la mine acasa ca sa imi impresionez niște invitați.

    As comanda una la aia de la Corbu dar nu știu cât costa. A hi mult?

    Da ma întreb: Hristos ce o zice de faptul ca oamenii modifica stihiile?

  6. Deja vad ca se proorocesc si se interpreteaza totul ,mai ceva ca pe vremea lui Moise. Sa fim seriosi…multi o dau in extremism religios. Aoileu…ca Dumnezeu face ,ca drege. Asta e mana omului autodistructiv. Nu va mai legati de orice chestie ,si interpretati dupa bunul plac !! Parerea mea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button