X

CBN NEWS: Profesoară britanică concediată pentru că şi-a manifestat îngrijorarea privind îndoctrinarea LGBT din şcolile de sub tutela „Bisericii Anglicane”

(Photo: Adobe Stock)

Profesoară britanică concediată pentru că şi-a manifestat îngrijorarea privind îndoctrinarea LGBT din şcolile creştin

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

04-17-2019

Christian Ellis

O prefesoară din Regatul Unit a fost concediată pentru poziţia sa împotriva predării pro-LGBT la şcoala primară a fiului ei de sub tutela Bisericii Anglicane. 

Kristy Higgs din Fairford, Gloucestershire a postat pe pagina personală de Facebook, potrivit publicaţiei londoneze Daily Mail, că şcoala cerea ca “educaţia relaţiilor” să fie obligatorie. Într-un exemplu, ea spune că şcoala a început să folosească cărţi despre un băiat care poartă rochii.

Ea a scris, “Ceea ce înseamnă, de exemplu, că copiii vor fi învăţaţi că toate relaţiile sunt deopotrivă valide şi ‘normale,’ astfel încât căsătoriile de acelaşi sex sunt exact acelaşi lucru ca şi căsătoriile tradiţionale, şi că genul este o chestiune de alegere, nu biologică, şi deci e la latitudinea lor ce sex sunt.”

Higgs a continuat spunând că a preda credinţe fundamentale creştine va deveni interzis iar libertatea de credinţă va fi distrusă.

Mama a doi copii, care a lucrat la şcoala primară a fiului ei timp de 6 ani, şi-a invitat urmăritorii de pe Facebook să semneze o petiţie împotriva noii măsuri din educaţie în octombrie 2018.

O plângere anonimă impotriva acelei postări a fost trimisă la şcoală, acuzând-o de postarea unor vederi şi prejudecăţi homophobe.”

Higgs a fost apoi trimisă la o pagină disciplinară care-a găsit-o vinovată de “grave abateri” pentru că ar fi “putut” leza reputaţia şcolii. Dar într-o notă contradictorie, pagina a scris deasemeni că “nu există dovezi” de daune produse şcolii. 

Higgs replică că a fost concediată din cauza vederilor sale creştine despre educaţia sexuală care sunt “împărtăşite de sute de mii” de părinţi.

“De când a început investigaţia, mi s-a spus în mod repetat că “asta n-are nimic de-a face cu religia ta”, a mai spus Higgs. “Asta a fost în mod clar o tactică legală şi bineînţeles că are foarte mare legătură cu religia mea. “Centrul Legal Creştin, echipa de avocaţi a doamnei Higgs, deschide proces la tribunalul conflictelor de muncă. CLC a spus într-o declaraţie, “Aceasta este despre libertatea creştinilor de a avea vederi biblice.”

Plângerea doamnei Higgs este rezultatul liberalismului crescând din sistemul educaţional britanic. Recent, Departamentul Britanic de Educaţie a stabilit o nouă cerinţă pentru elevii de 5 ani în sensul de a învăţa despre relaţiile LGBT şi realocarea genurilor. Au permis chiar diriginţilor să “respingă” părinţii care nu vor ca copiii lor să participle la orele controversate de educaţie sexuală. 

“Elevii care cresc în familii cu membri LGBT, sau care încep să înţeleagă că şi ei sunt sau ar putea fi LGBT, ar trebui să simtă că educaţia relaţiilor şi RSE (educaţia de relaţii şi sex) este relevant pentru ei”, declară noul ghid.

Colin Hart, preşedintele Coaliţiei pentru Căsătorie, a criticat lecţiile ca fiind “complet inacceptabile” şi a avertizat că vor “degrada căsătoria.”

“Departamentul pentru Educaţie bagatelizează căsătoria tradiţională, cea mai stabilă formă de relaţie pentru creşterea copiilor, şi forţează copiii să înveţe despre orice altă formă de relaţie de sub soare, chiar dacă nu au vârsta potrivită. Legea ar trebui să încurajeze căsătoria tradiţională, nu s-o submineze”, a spus el.

Traducerea: Costin Ştirbu

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button