X

Un sfert din deținuții Pământului sunt în … SUA. Cum stau celelalte tari?

Foto: https://www.americanprogress.org/issues/race/news/2012/03/13/11351/the-top-10-most-startling-facts-about-people-of-color-and-criminal-justice-in-the-united-states/

Conform articolului Aplicarea riguroasa a legii plaseaza SUA pe primul loc la numarul de arestari, numarul de persoane incarcerate reprezinta aproximativ 25% din totalul cifrei la nivel mondial, americanii fiind nevoiti sa aloce anual suma de aproximativ 80 miliarde de dolari din bugetul statului.

Conform tabelului http://www.prisonstudies.org/info/worldbrief/wpb_stats.php?area=all&category=wb_poprate  de pe site-ul International Centre for Prison Studies, SUA are 2 121 600 de detinuti, adica 655 detinuti la fiecare 100 000 de locuitori și 4 455 puscarii.

În China sunt 118 / 100 000.

În Romania sunt 107 / 100 000.

Numeric, cei mai putini detinuti se afla in Insulele Feroe (daca excludem din calcul San Marino despre care se specifica ca are detinuti si in Italia): 6 detinuti la o populatie de 50 345 de locuitori și o singura pușcărie cu o capacitate de 14 locuri.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Social
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.