X

Un sfert din deținuții Pământului sunt în … SUA. Cum stau celelalte tari?

Foto: https://www.americanprogress.org/issues/race/news/2012/03/13/11351/the-top-10-most-startling-facts-about-people-of-color-and-criminal-justice-in-the-united-states/

Conform articolului Aplicarea riguroasa a legii plaseaza SUA pe primul loc la numarul de arestari, numarul de persoane incarcerate reprezinta aproximativ 25% din totalul cifrei la nivel mondial, americanii fiind nevoiti sa aloce anual suma de aproximativ 80 miliarde de dolari din bugetul statului.

Conform tabelului http://www.prisonstudies.org/info/worldbrief/wpb_stats.php?area=all&category=wb_poprate  de pe site-ul International Centre for Prison Studies, SUA are 2 121 600 de detinuti, adica 655 detinuti la fiecare 100 000 de locuitori și 4 455 puscarii.

În China sunt 118 / 100 000.

În Romania sunt 107 / 100 000.

Numeric, cei mai putini detinuti se afla in Insulele Feroe (daca excludem din calcul San Marino despre care se specifica ca are detinuti si in Italia): 6 detinuti la o populatie de 50 345 de locuitori și o singura pușcărie cu o capacitate de 14 locuri.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Social
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.