X

Politicieni din UE condamnă abordarea proisraeliană a Administraţiei Trump

World Pro News

Numeroşi politicieni din state ale Uniunii Europene, inclusiv din România, au condamnat, într-o scrisoare, abordarea proisraeliană a Administraţiei Donald Trump, cerând menţinerea planului coexistenţei a două state în procesul de pace israelo-palestinian, informează cotidianul The Guardian, potrivit Mediafax.

„Ajungem la un moment critic în Orientul Mijlociu şi în Europa. Uniunea Europeană este un susţinător puternic al ordinii internaţionale multilaterale axate pe reguli. Legislaţia internaţională ne-a oferit cea mai îndelungată perioadă de pace, prosperitate şi stabilitate pe continentul nostru. De zeci de ani, au depus eforturi pentru a vedea că vecinii noştri israelieni şi palestinieni se bucură de rezultatele păcii pe care noi, europenii, le avem prin angajamentul faţă de această ordine internaţională”, se arată în scrisoarea semnată de foşti membri ai guvernelor din ţări europene.

„În parteneriat cu foste administraţii din SUA, Europa a promovat soluţionarea corectă a conflictului israelo-palestinian în contextul soluţiei a două state. Până acum, în pofida regreselor, Acordul Oslo încă este un element de referinţă al cooperării transatlantice în materie de politică externă. Din nefericire, actuala Administraţie SUA s-a îndepărtat de linia politică menţinută de mult timp de Washington, distanţându-se şi de normele internaţionale. Până acum, a recunoscut doar pretenţiile unei părţi asupra Ierusalimului şi a demonstrat o indiferenţă perturbantă faţă de extinderea coloniilor israeliene”, acuză semnatarii scrisorii.

Documentul este semnat, printre alţii, de Douglas Alexander, fost secretar de stat britanic pentru Europa, de fostul premier francez Jean-Marc Ayrault, de Włodzimierz Cimoszewicz, fost prim-ministru al Poloniei, de fostul premier român şi comisar UE Dacian Cioloş, de Massimo d’Alema, fost premier al Italiei, de Franco Frattini, fost ministru italian de Externe şi comisar UE, şi de vicecancelarul german Sigmar Gabriel.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Uniunea europeană
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.