X

Ipocrizia papistașilor din Franța: Deși deplâng catedrala Notre Dame, ei nu dau doi bani pe lăcașurile de cult, lăsându-le transformate în… discoteci

În contextul incendiului de la Catedrala Notre Dame, unul dintre cele mai atee state din Europa, Franța, a schimbat în ultimii ani destinația catedralelor, din locașuri de închinare, în discoteci.

Conform cotidianului francez La Republicain Lorrain, în 2016, chiar în duminica Paștilor, DJ-ii au înlocuit preotul, instalând platanele pe altarul bazilicii Sf. Vincent din Metz. „Este un loc magic! Îmi place frumusețea, energia. E superb!”, a declarat pentru cotidianul francez organizatorul evenimentului, Irénée Sutter, la acea vreme.

Comentariile de pe Facebook ale francezilor: „Cool”, „Off, de ce n-am știut și noi? Că veneam imediat”, „Asta distracție” nu au întârziat să apară.

Acuze de blasfemie!

„Blasfemie! Ați transformat bisericile în bordeluri!” – este comentariul unuia dintre puținii francezi care atrag atenția asupra evenimentului organizat  în zilele în care catolicii sărbătoreau Învierea Domnului.

Basilica St. Vincent din Metz este una dintre sutele de catedrale franceze care și-au schimbat destinația în ultimii ani. Aceasta a fost desacralizată încă din anul 2012.

Înregistrarea a fost postată de către internauții francezi pe facebook.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Erezii
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

  1. bolsevicii pe „stil vechi” le transformau in grajduri, astia „neo”, in discoteci. stiti, vorba aia de duh;
   *istoria cand se repeta, devine ironica*..

 1. Ortodoxinfo. ro iti propun sa ne vedem de barnele noastre, in plin post festivaluri cu bairam si lautari la Galati, Braila si Bucuresti, asta asa de crestini ortodocsi ce suntem. Apoi a ingaduit Dumnezeu arderea Catedralei Notre-Dame mai mult spre luminarea noastra a ortodocsilor si a altor crestini vopsiti ce suntem decat a catolicilor francezi, ca sa intelegem mai temeinic faptul ca, Catedrala Neamului din Bucuresti este simbolul Romaniei crestine, la fel ca a lor al Frantei crestine.

  1. Subiectul este despre cum isi vandalizeaza papistasii bisericile transformandu-le in discoteci, baruri si restaurante. Au avut loc acele festivaluri din Galati, Braila si Bucuresti in bisericile noastre ortodoxe. Daca nu , nu vad legatura intre comentariul tau si subiectul articolului. Au participant la acele festivaluri, care nu au legatura cu activitatea bisericilor numai ortodocsi „vopsiti”, sau si atei sau de la alte culte. De ce arunci ortodocsii care isi respecta bisericile ca lacase de cult, in aceeasi oala cu destrabalatii care le transforma in case pentru desfrau ????

   1. Adevarat ca nu vezi Tu, mai incearca! Ortodoxinfo. ro a inteles ce am scris, pace Duhului tau care momentan salasluieste in trupul tau, ce e trupulomului?

 2. @Adrian-Ioan

  1.Nu exista o Franta crestina.
  2. Azi, crestinismul nu mai inseamna in mod imediat ortodoxie. Ci ecumenism.
  3. Catedrala Neamului nu este simbolul Romaniei ortodoxe.

  Am preferat sa fiu succint.

  Daca ma provoci iti scriu un cearsaf de argumente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.