X

Cultul dictatorului nu a dispărut în Rusia. Strănepotul lui Stalin, dezgustat de numărul mare al rușilor care găsesc justificate crimele regimului comunist

putin si stalin

Iakov Djugaşvili, strănepotul dictatorului sovietic Iosif Stalin, a declarat marţi că a fost neplăcut surprins de faptul că tot mai mult ruşi justifică represaliile sângeroase ale rudei sale şi de gradul de aprobare a activităţii fostului conducător al URSS, informează publicaţiile Moskovski komsomoleţ şi Vzgliad, potrivit agerpres.ro.

Potrivit Centrului de sondare a opiniei publice din Rusia, Levada-Ţentr, circa 70% dintre ruşi apreciază pozitiv rolul istoric al lui Stalin. Mai mult, 46% dintre persoanele chestionate sunt dispuse să considere justificate represaliile din epoca stalinistă, un nivel record în ultimele decenii.

Doar 19% dintre cei chestionaţi au exprimat o opinie negativă despre perioada de guvernare a lui Stalin, iar 43% dintre cei intervievaţi au afirmat că, fără represiunile lui Stalin, ar fi fost imposibil să se menţină ordinea în ţară.

Din această formulare rezultă că aproape jumătate dintre ruşii intervievaţi consideră ‘crima drept un fenomen normal’, a declarat Iakov Djugaşvili, citat de postul de radio ‘Govorit Moskva’.

‘Minciunile staliniste şi sovietice au transformat oamenii în nişte monştri din punct de vedere moral şi în nişte degeneraţi, care cred cu sinceritate că marile ţeluri pot fi atinse pe calea crimelor comise de cei care sunt obligaţi să lupte cu crima şi infracţionalitatea, adică de angajaţi ai statului. Este cel mai important aspect pentru mine din această ştire’ cu privire la rezultatele sondajului Levada-Ţentr, a declarat el.

Epurările politice în masă au început în URSS la sfârşitul anilor 1920 şi au durat până la începutul anilor 1950. Din 1921 până în 1954, 3.777.380 de persoane au fost vizate de campania de represiune stalinistă, din care 642.980 au fost executate, potrivit statisticilor oficiale, citate de publicaţia Moskovski komsomoleţ.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Comunism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

 1. Fobia românilor față de ruși este justificată. Chiar nu am remarcat ca după revoluție românii să migreze la muncă și să se stabilească pentru un trai mai bun Rusia.
  De ce s-a ajuns la asta?
  De ce avem fobie față de un popor frate ortodox?

  Noi ortodocșii avem evlavie la sfinții uriași pe care i-a produs Rusia ortodoxă.

  Sfantul Lavrentie de Cernigov, sfântul Ignatie Briancianinov sfântul Serafim de Sarov sfântul Alexandru Svirsky și nu-mi ajunge spațiul de aici ca să îi pot include pe toți motiv pentru care le cer iertare.

  Dar bolșevicii au reușit o performanță înfricoșătoare. Când au omorât atâta popor, atâta amar de popor, s-au ocupat cu precădere de cei care conservau credința dreaptă în Hristos, s-au ocupat cu precădere de intelectualii vremii preocupați de credința în Hristos.

  Toate aceste Centre de undă, toate aceste antene de credință care puteau menține credința vie în poporul rus au fost rase de pe fața pământului.

  Așa se face că din punct de vedere calitativ, după comunism a rămas un altfel de popor rus.

  Pentru mine este trist că sunt nevoit să fac această constatare.

  Chiar și în aceste condiții nu-mi doresc nici o secundă să fiu băgat in malaxorul civilizației apusene și americănești doar pentru că rușii trag după ei această tinichea a comunismului sângeros.

  Sunt obligat să le acord toată garanția doar și pentru faptul că sunt ortodocși.

  N-am nicio secundă intenția să fiu etnofiletist.

  Dacă soarta m-ar aduce într-o astfel de situație aș putea trăi fără nicio problemă și in Rusia, și în Grecia, și în Serbia și în Bulgaria.

  Mai întâi ortodox, și apoi român.

  Încercările nenorociților de a ne alimenta fobia față de Rusia au o motivație foarte clară: să nu fim uniți noi ortodocșii.

  Fără nicio infatuare fac afirmația că in momentul de față tot războiul mondial este

  ortodoxia versus restul lumii

  Toți cei neortodocsi se înțeleg între ei și fac pacte de neagresiune și se tolerează între ei și folosesc denumirea de multiculturalism și diversitate.

  Când vine vorba de ortodocși toate aceste lucruri au dispărut cu desăvârșire.

  Suntem dușmanii numărul unu al omenirii. Din punctul lor de vedere desigur.

  Simpla noastră existența pe acest pământ îi face pe acești lepădați să se simtă zi de zi certați,.

  Conștiința lor, în subliminal, este chinuită de faptul că pe planetă mai există cineva care spune că așa arată Adevărul.

  Ce li se întâmplă confraților noștri lepădați este cumplit. Este antecamera iadului.

 2. Ce strâns ținea bătrâna aia, chipul nenorocitului șmuls ca filă dintr-un calendar!
  Înfricoșător este ștergi din memorie crimele ăstuia, DOAR pentru că ție îți place/ți-a plăcut să stai sub talpa regimului de-atunci, arătându-ți-se astfel, structura de slugă vândută, prea lașă ca să riposteze, prea comodă ca să gândească în profunzime și, mai ales NE-ORTODOXĂ!

  Nu vedeți similitudini și la noi? Câți nu-l plâng pe cizmar? Majoritatea! De ce? Pentru că, în ciuda faptului că eram ca-ntr-un lagăr, într-un sistem închis, siguranța zilei de mâine, a unui loc de muncă îi face nostalgici pe mulți români uitând grozăviile întâmplate atunci! Pentru că, și la ei, ca și la noi… s-au dărâmat Biserici, chiar dacă cizmarul ”nostru” comunist nu era jidan ca ăsta!

  Deci, mie mi-arată faptul că oamenii, pentru siguranță și-un trai decent, pentru ne-ieșirea din zona de confort, se vor compromite făcând PACT CU DIAVOLUL!

 3. ” Ceea ce nu au inteles conducatorii nostri este ca acest razboi nu este in primul rand impotriva oamenilor si a statelor, este in principal impotriva lui Hristos „.
  ( pr. Elpidie din Rodos

  1. Razboiul asta a inceput tare demult, pe vremea confruntarii intre Mihail si cetele fidele Domnului , impotriva Revolutionarului-de-profesie si cetei sale.
   El continuua intr-o alta etapa- de cand s-a intrupat Cuvantul- si se va sfarsi cu victoria definitiva si vesnica a lui Emanuel-Cuvantul-Hristos, cand Creatorul va relua controlul total asupra creatiei si va restabili ordinea primordiala.
   Sa ajute Domnul sa vedem si ziua victoriei Cuvantului asupra tuturor dusmanilor lui Dumnezeu !
   Abia atunci va avea sens sloganul mult iubit de revolutionari Hasta la Victoria para siempre!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.