X

„Biserica” Suediei creează o versiune LGBTQ a Bibliei pentru copii, în care îl identifică pe Iisus ca fiind ”queer”

foto: Adobestock

Episcopia Västerås, o divizie a „Bisericii” Suediei, oferă acum un ghid LGBTQ pentru ”copiii queer creștini”. Creștinii care cred în Biblie pot fi uimiți să audă că acest ghid extrem Îl descrie pe Iisus ca fiind ”queer” și pe Iosif ca pe un travestit.

Și nu, nu este un curs radical despre Biblie la vreun colegiu. Aceasta vine direct de la „biserica” actuală a Suediei.

Cultul, care se identifică unul protestant, a creat un ”ghid de supraviețuire” pentru tineretul LGBTQ. Un site de știri suedez, Nya DagBladet, precizează definițiile și concepțiile bisericii, puțin despre Biblie și LGBTQ, precum și istoriile biblice care se pretinde că au legătură cu oamenii LGBTQ.

Ghidul este în contradicție directă cu Scriptura, afirmând că Biblia nu este efectiv împotriva homosexualității, scrierile implicate care tratează subiectul fiind de fapt despre exploatare sau viol. Vedeți aici ce spune de fapt Biblia despre homosexualitate.
Ghidul include, de asemenea, definiții pentru termeni sexuali ai stângii, cum ar fi ”cis-persoană”, ”gen fluid”, ”non-binar”, ”queer”, ”norma despre sex în doi”, ”târguri curcubeu” și multe altele.

Mai afirmă că mama lui Iisus, Maria, a îndrăznit ”să încalce normele sexuale tradiționale într-o societate patriarhală”.

Iar personajul biblic al lui Iosif este descris ca o persoană care ”încalcă normele în ceea ce privește expresia genului și probabil a participat într-un proces intentat fiicei regelui”.

Iisus este descris ca cineva care ”a încălcat normele”, fiind numit ”queer” pentru felul în care și-a trăit viața. Deci, ghidul afirmă că el ”nu a apărat familia tradițională”.

Această acțiune face parte dintr-un sprijin tot mai mare pentru valorile LGBTQ, în cadrul segmentelor stângii ale „bisericii”. Diferitele denominațiuni s-au războit intern pentru aprobarea clerului homosexual. Și știrile CBN au făcut recent referire la Conferința Revoice din SUA, unde catolicii și protestanții s-au întâlnit împreună, pentru a condamna ”versiunile creștine ale hetero-normativității” și au cerut creștinilor să ”submineze privilegiul de a fi normal, atunci când cauzează dificultăți pentru homosexuali”.

N.t.: Termenul queer, care la bază înseamnă ciudat, este un termen cuprinzător pentru minoritățile sexuale și cele de gen, respectiv pentru cei care nu sunt heterosexuali ori cisgender. Un individ este considerat cisgender dacă identitatea pe care și-o asumă corespunde cu sexul biologic.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
EreziiHomosexualitateTransgender
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

10 comentarii

 1. M-am gandit in ultima vreme la slujbele sau rugaciunile transmise la tv si cum ar trebui sa fie percepute de catre crestini. Eu ma raportez la ele ca la simple emisiuni si ma gandesc cum ar fi sa mergem la biserica iar acolo sa ni se puna o inregistrare in loc de slujba. Am in schimb persoane in familie care nu se pot deplasa in fiecare duminica si urmaresc liturghia la trinitas iar in fieacare seara urmaresc si “participa” la ora 23 la programul “rugaciunile de seara”. Mie nu mi pare in regula lucrul asta. As fi curios sa aud niste pareri, nu e un subiect care sa fi fost dezbatut sau cel putin nu am gasit eu informatii.

  1. Fiecare sa faca diferenta.
   Vezi ce folos duhovnicesc ai cand participi la slujba..pe viu ..sau cand spui singur rugaciunile de seara sau dimineata…Si invers…ce folos ai cand faci toate astea la tv?!
   Parintii Bisericii ne invata sa fim atenti si constienti la ceea ce participam….ca sa intelegem diferenta dintre spectacol si jertfa Mantuitorului nostru.
   Iar daca nu suntem atenti, nu o sa fie nicio diferenta..din contra, o sa zicem ca e mai bine la tv. ..si toate astea din cauza nepasarii si necredintei a faptului ca atunci cand te afli in Biserica ..in persoana..esti chiar in fata lui Dumnezeu..valabil si cand iti faci rugaciunile pe parcursul zilei.
   Ne spun sfintii parinti ca in timpul rugaciunii daca esti sincer..este momentul cel mai prielnic in care poti sa simti si sa-L dobandestii pe Dumnezeu….la propriu. Asta este momentul cel mai intim dintre om si Dumnezeu..
   Nu ne regasim in rugaciune, in intimitate.. si preferam fictiunea….. asta ar trebuii sa ne puna pe ganduri…
   Nu avem cum sa ajungem la slujba …Dumnezeu este peste tot..numai sa-L chemam.
   Acum fiecare sa faca diferenta dintre tv. si Dumnezeu.

 2. Pentru practicanții creștinismului roz care cred la modul general că Dumnezeu este numai iubire necondiționată și că adevărul este o chestiune relativă în spectrul tuturor religiilor de pe pământ vă prezentăm astăzi continuarea seriei:

  BULETIN AL NENOROCIRILOR

  https://www.digi24.ro/amphtml/magazin/timp-liber/showbiz/imagini-cu-emilia-clarke-pe-patul-de-spital-dupa-primul-anevrism-cerebral-1110762

  Anevrismul reprezintă o formațiune vasculară cu aspect tumoral, localizată pe traiectul unei artere (cel mai des) sau vene[1]. Se prezintă ca o dilatare (ca un sac) a vasului sanguin și poate fi localizat oriunde în organism[2]. Cu toate acestea, cel mai adesea el se dezvoltă în segmentul abdominal al arterei aortice și la nivelul vaselor creierului (anevrism cerebral)[3]. În majoritatea cazurilor este asimptomatic.
  Termenul se mai folosește – în cadrul unor cuvinte compuse, pentru o descrie condiția în care apare o dilatație patologică segmentară situată la nivelul peretelui inimii – cel mai frecvent situată la nivelul ventriculului stîng și adesea consecința unui infarct miocardic transmural.[4]

  Pentru frații noștri adânci cunoscători ai relației lui Dumnezeu cu creația Lui trebuie să precizăm că serialul Game of Thrones
  este un serial eminamente diavolesc (știu, suntem ortodocși bătuți in cap), la care copiii noștri trebuie să caște gura cu entuziasm și să zică “ce poveste frumoasă!”.

  Ne aflăm în Postul Paștelui și, în noaptea de înviere unii dintre noi vor răspunde cu lumânarea în mănă:

  “Hristos a înviat!”

  Să mă ierte Dumnezeu, dar să mergi să răspunzi “Hristos a înviat!” în noaptea de înviere și, în același timp, să îți să lași copilul să se uite la un serial diavolesc, acest lucru este de domeniul schizofreniei.

 3. Aviata americana a avut si scopul de a elimina refugiatii moldoveni si bucovineni in al doilea razboi mondial

  https://www.activenews.ro/prima-pagina/VIDEO-4-aprilie-1944-ziua-in-care-americanii-au-OMORAT-2942-de-bucuresteni.-REVOLTATOR-romanii-le-au-ridicat-doua-monumente-aviatorilor-americani-doborati-104955

  Au fost vizate ținte civile, cu deosebire zona Gării de Nord, dar și partea centrală a orașului, zone care nu aveau o justificare militară, deoarece frontul se afla departe, la peste 300 km, pe linia Iași-Chișinău, iar luptele încetaseră de la sfârșitul lunii martie. Mai mult, o mare parte din victime erau refugiați basarabeni, ce fugeau din calea urgiei sovietice.

  Oficial, în bombardamentul din 4 aprilie 1944 au murit 2.942 de persoane și au fost rănite alte 2.126. Morții au fost îngropați într-o margine a Cimitirului Calvin, cu ceremonii amintind de funeralii naționale. Cimitirul va purta numele „4 aprilie”, dar va fi desființat în anii comunismului.

  Concluziile contemporanilor sunt unanime: bombardamentele americane nu aveau nici o justificare logică. A fost măcelărită populația civilă, lipsită de apărare, au fost distruse importante bunuri materiale.

  https://www.activenews.ro/stiri-social/Pentru-prima-oara-in-ultimii-75-ani-in-Capitala-va-fi-tinuta-o-slujba-de-pomenire-pentru-bucurestenii-omorati-de-aviatia-anglo-americana-pe-4-aprilie-1944-155285

  Pe urmă, orașul era plin de refugiați basarabeni, care fugeau înnebuniți de frică din fața înaintării Armatei Roșii. Primăria îi cazase momentan pe foarte mulți dintre aceștia în trenuri garate pe liniile moarte din zona Triaj, cu toate că se știa foarte bine că, în cazul unui atac aerian, zona Gării de Nord și căile ferate în general vor fi primele atacate. De fapt, Aliații și-au atins scopul.

  https://www.activenews.ro/cultura-istorie/15-aprilie-1944-Pastile-insangerate-al-severinenilor.-75-de-ani-de-la-momentul-in-care-avioanele-anglo-americane-au-distrus-orasul-Drobeta-Turnu-Severin-150316

  Din 15 aprilie, în ziua de Paște, până în iunie 1944, orașul Drobeta Turnu Severin a fost bombardat de către aviația anglo-americană. Potrivit unui raport din cel De-al Doilea Răboi Mondial, în urma atacurilor și-au pierdut viețile în jur de 250 de persoane și alte câteva sute au fost rănite.

  Bombardamentul din 21 aprilie a avut ca obiectiv principal centrul orașului și cartierul „nemțesc”.

  Scopul atacului asupra Severinului urmărea deopotrivă distrugerea concentrării de refugiați civili, universitari și industriali sosiți din Bucovina și Moldova.

  Refugiatii basarabeni si bucovineni omorati de Paste. Romania nu ar fi trebuit sa permita utilizarea spatiului aerian pentru a bombarda Serbia de Paste.
  Cred ca bombardamentele au avut ca scop si macelarirea refugiatilor. Faptul ca in 2 orase au fost vizati, nu este o coincidenta. Dar desfiintarea cimitirului 4 Aprilie de comunisti indica clar dorinta de a se sterge din istorie aceasta grozavie, caci pe vremea comunistilor americanii erau imperialistii rai. Un cimitir cu victimele refugiati ale bombardamentelor americane ar fi fost o mina de aur pentru propaganda comunista.

  Desfiintarea acelui cimitir este o dovada clara si de netagaduit ca fortele ascunse care au dorit eliminarea refugiatilor pot comanda deopotriva atat americanilor cat si rusilor.

 4. Blasfemie curata ce face aceasta,, institutie,, satanica suedeza pe care o mai si numesc ” biserica”! Mare este rabdarea lui Dumnezeu cu noi pacatosii !

 5. Off-topic – cu ce se ocupa Romania la presedintia UE: https://www.romania2019.eu/event/workshop-privind-programele-de-vaccinare-in-ue-si-modul-de-crestere-a-acoperirii-vaccinale-in-contextul-amenintarii-la-adresa-sanatatii-publice/

  Participanti pe spranceana – OMS, UNICEF.

  Din subiectele abordate:
  – Ezitanța față de vaccinare in Europa. … Generarea a 5 idei / soluții de rezolvare a problemei. ..
  – Schimbul de informații privind vaccinarea si situația persoanelor nevaccinate. Pași pentru construirea unui registru european de vaccinare.

  Voi ce credeti ? Eu zic ca se strange latul.

 6. Nu apare aici un articol semnat de mine la care am lucrat putin, cel cu bombardamentele americanilor asupra Romaniei din 1944. Va rog sa il cautati ca e posibil sa fie la comentarii spam.

 7. Eu zic că francezii ar trebui să ceară despăgubiri de la suedezi.

  Ca să fiu mai limpede, confrații de necredință ai francezilor își bat joc de Hristos la modul cel mai drăcesc posibil iar francezii o iau original în freză cu catedrala Notre Dame.

  Uitați aici unde duce beția libertății de gândire și a libertății în afara Lui Hristos, în general.

  Eu l-am prins binișor de mult în viață pe bunicul meu când eram copil.
  Dacă ar fi adus astăzi aici sigur ar zice că omenirea este un sanatoriu de nebuni.

  Biserica” Suediei creează o versiune LGBTQ a Bibliei pentru copii, în care îl identifică pe Iisus ca fiind ”queer”

  https://www1.cbn.com/cbnnews/us/2019/april/the-swedish-church-creates-lgbtq-view-of-the-bible-for-children-identifies-jesus-as-queer

  Gânditorii liberi apuseni preferă să identifice ca și cauze ale incendierii catedralei Notre Dame orice scenariu posibil pământesc. Dacă le-ai spus ceva de Hristos ți-ai dat foc la valiză.

  Disconfortul de conștiință este cea mai mare pedeapsă pe care o percep acești umanoizi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.