X

INTERZISĂ vânzarea mieilor în piețe pe motiv de pestă porcină

Este primul an în care românii nu vor putea cumpăra miei din pieţe, târguri sau direct din portbagajul maşinii! Cu două săptămâni înainte de Paşte, autorităţile au interzis vânzarea animalelor vii, de teama pestei porcine. Cei care nu vor să cumpere carne de miel din magazin, au puţine soluţii: fie de la poarta abatorului, fie pe proprie răspoundere, de la stână. 

Pentru Ioan Neculoiu, un crescător de oi din Braşov, înterzicerea târgurilor de miei însemnă…falimentul. Mai ales că Paştele e singurul moment din an când românii îşi amintesc să cumpere carne de miel.

Ioan Neculoiu, crescător de oi: E o decizie greşită pentru că ne chinuim toată iarna cu ele, cumpărăm fân, cumpărăm porumb, cumpărăm medicamente. Şi acum, când am 1.200 de miei nu pot să-i vând din cauză că nu pot ieşi la piaţă ce ei. Nu merită. Ne lăsăm de ele.

Inspectorii sanitar veterinari au înterzis vânzarea animalelor vii în târguri sau pieţe din cauza pestei porcine.

Ioan Neculoiu, crescător de oi: Nu e niciun focar la nicio oaie. Ca mai moare câte oaie bolnavă, se mai intâmplă, că are schiop, nu are nicio boala sa se întindă.

Oamenii cred că asta va duce la creşterea preţurilor. Autorităţile s-au gândit totuşi la o soluție. Vor să deschidă centre de sacrificare temporară în așa fel încât carnea să fie verificată.
În Capitală, s-a cerut autorizaţie pentru un singur centru, în zona Apărătorii Patriei.

OVIDIU ZVORIŞTEANU, director DSVSA Bucureşti: Având în vedere că este o unitate temporară care funcţionează temporar cu unele mici rabaturi de la legislaţie europeana nu cred că vor putea sacrifica mai mult de 400-500 de capete pe zi. Unitatea este în curs de evaluare înca nu a primit acordul sanitar veterinar pentru a funcţiona.

Şi ciobanii din Iaşi sunt revoltaţi.

ELENA ROTARU, fermier: A nostru natural să nu se mai consume. Noi să mancam numai din străinătatea. Foarte rău, foarte rău! Din cauza asta vor mânca îngheţaţi aduşi din străinătate, tăiaţi de luni de zile. Ca cica aceia sunt buni.

GABRIEL CIOBANU, director DSVSA IAŞI: Cetăţenii care vor să îşi achiziţioneze miei direct de la sursă se pot duce la stână şi ei pot să îşi achiziţioneze mieii direct de acolo pe răspunderea lor.

România este al treilea cel mai mare crescător de ovine din Uniunea Europeană, în jur de 10 milioane de animale. Businessul se bazează, însă, predominat pe export, pentru că românii nu sunt obişnuiţi să consume în mod regulat carne de oaie.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Anti-românismEconomic
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Ce ne mira atata ? Targurile de animale sunt inchise planificat ! Dinainte de circul PPA si infestarea solului, subsolului ,apei freatice si de suprafata se stia ca trebuie sa soseasca si PESTA CORNUTELOR MICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.