X

Primul episcop de etnie coreeană a fost numit pentru eparhia coreeană a Bisericii Ruse

Photo: pravtuva.ru
Foto: pravtuva.ru

Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse s-a adunat pe 4 aprilie 2019 sub președinția Patriarhului Kirill al Moscovei și al întregii Rusii la mănăstirea Danilov din Moscova. Printre lucrările Sinodului a fost și numirea ierarhilor pentru mai multe eparhii vacante, potrivit raportului publicat pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Ierarhii au hotărât să numească Arhiepiscopul Teofan de Kyzyl și Tuva ca ierarh cârmuitor al eparhiei coreene nou înființate a Exarhatului Patriarhal din Asia de Sud-Est. El este primul episcop al Bisericii Ortodoxe din întreaga lume de neam corean.

Exarhatul a fost înființat pe 28 decembrie, cu patru eparhii înființate în el pe 27 februarie: Eparhiile de Singapore, Coreea, Thailanda și Filipine-Vietnam.

Arhiepiscopului Teofan continuă să supravegheze eparhia din Kyzyl ca chivernisitor temporar.

***

Alexei Ilarionovici Kim s-a născut pe 19 ianuarie 1976 pe insula Sakhalin din Marea Okhotsk. A fost botezat în mai 1995 și a început să cânte în coruri bisericești.

La 14 august 1997 a fost tuns în monahism cu numele Teofan, în cinstea Sfântului Teofan Mărturisitorul, Episcopul de Niceea. A fost hirotonit ca un ierodiacon trei zile mai târziu și ca ieromonah încă două zile mai târziu, slujind în catedrala Învierii din Yuzno-Sakhalink. În 1998, a intrat în Seminarul Smolensk și a fost numit preot în eparhia Abakan și Kyzyl din centrul Siberiei.

A absolvit seminarul în 2000 și a fost desemnat să ajute o comunitate rusă în Republica Coreea. A fost numit cetățean de onoare al Seulului în mai 2006. A fost ridicat la rangul de egumen în iunie 2006.

În 2010 și 2011 și-a continuat studiile la Academia Teologică din Moscova.

Pe 6 octombrie 2011, a fost ales de Sfântul Sinod rus pentru a conduce eparhia nou-stabilită din Kyzyl și Tuva și a fost hirotonit pe 30 octombrie. A fost hirotonit de Sfinția Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al întreagii Rusii și alți șapte episcopi ai Biserici Ruse și Înaltpreasfințitul Mitropolit Ambrozie din Coreea al Patriarhiei de Constantinopol.

El a fost ridicat la rang de arhiepiscop pe 4 decembrie 2017.

Moscova, 5 aprilie 2019

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.