X

Sondaj elocvent înaintea alegerilor: francezii nu vor să mai audă de UE

Un sondaj dat ieri publicității în Franța, realizat de Odoxa – Dentsu Consulting la comanda Franceinfo, scoate la lumină cifre devastatoare în preajma alegerilor europene.

Cu ce ​​așteptări vor vota francezii în alegerile europene din 29 mai?
Răspunsurile sunt dramatice: doar 29% dintre francezi își mai pun speranța în Uniunea Europeană, față de 61% în octombrie 2003, relatează Le Figaro.
Mai grav, 31% dintre francezi spun că Europa este pentru ei „o sursă de teamă”, iar 40% preferă să nu răspundă. O deschidere mai mare către UE se regăsește, potrivit sondajului, doar între susținătorii Republicii în mișcare (68%) și cei ai Partidului Socialist (57%).

Aceste cifre scăzute sunt explicate, scrie Le Figaro, de îndoielile populației franceze cu privire la eficacitatea Uniunii Europene. 43% dintre francezi consideră că uniunea a fost eficientă în lupta împotriva terorismului, o rată care scade la 29% în ceea ce privește protecția mediului, 19% în lupta contra șomajului, 18% în privința imigrației și a taxelor. De asemenea, 62% dintre francezi consideră că Brexitul va conduce la o Europă mai slăbită. (B.I.)

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Uniunea europeană
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.