X

Pierre Moscovici vrea să pună economia Italiei sub lupa Comisiei Europene, după intrarea în “recesiune”

Interesant cum o economie solidă ca a Italiei a intrat subit în recesiune, la scurtă vreme după atitudinea anti-refugiați a guvernului Salvini

Politico Europe

Comisarul european pentru economie şi finanţe, Pierre Moscovici, a apreciat vineri că situaţia economică a Italiei este „delicată” şi trebuie monitorizată cu atenţie, transmite Reuters. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La sosirea la Bucureşti pentru o reuniune a miniştrilor de finanţe din zona euro, Moscovici a menţionat date din surse din afara Uniunii Europene, care indică o stagnare sau chiar o recesiune a economiei italiene.

„Sunt cifre pe care trebuie să le urmărim foarte îndeaproape”, a afirmat oficialul european.

Următoarea prognoză financiară a Comisiei Europene va fi publicată pe 7 mai şi va consemna încetinirea creşterii economice, care afectează în special Germania şi Italia, dintre cele 19 ţări din zona euro, a arătat Moscovici. El a apreciat în Germania situaţia „ar putea fi temporară”, în timp ce Italia este deja în recesiune sau, după estimările altor instituţii, aproape de o creştere negativă.

„Trebuie să fim foarte atenţi la această situaţie, dar nu trebuie să fim prea alarmişti”, a conchis reprezentantul CE.

Declaraţiile lui Moscovici intervin după cele făcute marţi de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a cerut guvernului Italiei să depună eforturi suplimentare pentru a asigura creşterea economică.

Bugetul pentru 2019 convenit de Italia cu Comisia Europeană în decembrie anul trecut prevedea o creştere economică de 1%, iar „astăzi ştim că această cifră trebuie revizuită în jos”, a afirmat Juncker cu acel prilej.

De altfel, la sfârşitul săptămânii trecute, ministrul italian al economiei, Giovanni Tria, a vorbit despre posibilitatea unei creşteri nule anul acesta. Comisia Europeană, anticipa în februarie un PIB mai mare cu 0,2% decât cel realizat de Italia în 2018.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Vă invit să nu uitați luările de poziție ale lui Matteo Salvini legate de perversiunile numite homosexualitate, transgender și mame surogat.

    Pentru un neortodox, tipul acesta e de-a dreptul remarcabil. Bănuiesc că a studiat un pic sondajele de opinie ca să vadă ce se află în mintea adâncă a poporului italian și apoi și- a creionat discursul. Oricum e remarcabil.

  2. Trio-ul tragi-comic Junkers-Timermans-Tusk își rod unghiile pana la a doua falanga.

    Stiti ce își spun acești trei țăcăniți?

    “Ăștia au înnebunit cu totul!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button