X

Iohannis nu pierde ocazia și cere sancționarea drastică a manifestărilor antisemite din România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele României, Klaus Iohannis, își exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că în ultima perioadă, la nivel național, au fost semnalate o serie de acțiuni și manifestări provocatoare cu caracter antisemit, care aduc atingere securității cetățenilor români și patrimoniului cultural, precum și valorilor și principiilor asumate de statul român, subliniază Administraţia Prezidenţială.

Președintele României solicită autorităților competente „să acționeze cu fermitate în vederea soluționării acestor cazuri de încălcare a legislației în domeniu, prin identificarea și sancționarea celor care se fac vinovați de acțiuni și manifestări antisemite”.

Mai jos, comunicatul integral de presă emis de Administraţia Prezidenţială:

„România s-a remarcat drept un model de succes la nivel regional în ceea ce privește prezervarea memoriei Holocaustului, asumarea corectă a trecutului, combaterea antisemitismului, negaționismului, xenofobiei, urii, rasismului, populismului și descurajarea discursului instigator la ură.

Președintele Klaus Iohannis consideră că nu trebuie să permitem ca aceste progrese înregistrate de țara noastră să fie umbrite de acțiuni prin care sunt popularizate simboluri cu tentă fascistă și xenofobă, de afirmare a unor idei cu vădit conținut discriminatoriu sau asumate de ideologia nazistă, de profanare a cimitirelor evreiești sau de acte de vandalism asupra clădirilor sau obiectivelor de patrimoniu aparținând comunității evreiești. Președintele României condamnă aceste acțiuni și manifestări antisemite care incită la ură și violență împotriva evreilor și rămâne un suținător ferm al valorilor europene.

Toleranța, respectul față de drepturile omului, solidaritatea, onorarea victimelor Holocaustului, atașamentul față de principiile democratice și ale statului de drept reprezintă soluțiile eficiente pentru contracararea valului de antisemitism și revizionism care amenință Europa. Președintele Klaus Iohannis reamintește, totodată, că România acordă o importanță deosebită apărării acestor valori, obiectiv care face parte din prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Președintele României consideră că asigurarea securității tuturor cetățenilor români și protejarea patrimoniului cultural național reprezintă fundamente ale păcii sociale. Respectarea cadrului legal existent privind combaterea antisemitismului, promovarea educației despre Holocaust și consolidarea valorilor și principiilor europene trebuie să rămână, în continuare, prioritare pentru statul român”.

În urmă cu circa 4 zile, persoane neidentificate au vandalizat 70 de morminte ale Cultului Mozaic din oraşul Huşi.

„Nu este admisibil ca în zilele de astăzi, în România contemporană,  să se întâmple un eveniment atât de antiuman, atroce, de profanare a mormintelor. Astfel de evenimente cu un caracter profund antisemit sunt de îndată receptate în toată lumea democratică şi afectează grav democraţia din România”, se arată în textul unui comunicat de presă, emis de  Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Acest “președinte ” pus de americani reprezintă culmea batjocurii la care a fost supus poporul român din 1989 încoace și va trebui sa dispara din conștiința poporului român la fel cum a și intrat adică ca un trădător ,care îi iubește mai mult pe jidani decât pe romani

  2. Ce înseamna antisemit? Împotriva evreilor sau împotriva a ceea ce spun evreii? Eu de unde, nu știu, că aceste persoane “neidentificate” care au vandalizat morminte mozaice nu sunt chiar de origini evreești? Trebuie să analizăm totul sub impulsul bunei credințe fără a aduce pagube de ordin moral poporului român. Dacă prin victimizare sau prin “autodistrugere”, în cazul în care evreii/origine evreiască își distrug propriile obiecte în căutarea de despăgubiri bănoase, foarte mulți bani, situația e gravă, absurdă și inadmisibilă!!! Sănătate și mântuire. Doamne ajuta! ✝️ ✝️ ✝️

  3. Am crezut că mai nenorocit ca Iliescu nu poate urma;până a apărut Băsescu;mă gândeam că atunci trebuia să se schimbe situația,nu se putea să fie tot mai rău;m am înșelat:a apărut progresistul specialist în ,,binele”copiilor cu nume de plăvan;pardon,de clovn;de aici nu mă mai surprinde nimic,mă aștept la altul și mai rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button