X

Sodoma: A fost descoperit stâlpul de sare în care a fost transformată soția lui Lot

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Exploratorii au făcut o descoperire deosebită chiar sub muntele Sodom, în zona unde era localizat în Antichitate orașul biblic Sodoma.

O echipă de speologi a descoperit sub Muntele Sodom o peșteră de sare uriașă. Este de fapt cea mai mare peșteră de acest fel, întinzându-se pe o lungime de 10 km. Peștera Malham a fost cartografiată parțial în anii 1980, însă nimeni nu știa până acum cât de mare este, pentru că nu fusese cercetată în totalitate.

Peștera este plină de stalactite și stalagmite din sare. În apropiere se află și un stâlp de sare, care este legat de legenda biblică a soției lui Lot, care ar fi fost transformată în sare pentru că a privit înapoit spre orașul „blestemat” Sodoma.

Potrivit Vechiului Testament, orașele antice Sodoma și Gomora au fost distruse de o ploaie de foc, ca pedeapsă divină pentru păcatele oamenilor care trăiau acolo. Doar Lot și familia lui au fost crutați și li s-a permit să fugă pentru a-și salva viața.

Soția nu l-a ascultat însă, s-a oprit din drum și a privit înapoit spre orașul distrus de mânia lui Dumnezeu. Imediat, a fost transformată într-un stâlp de sare.

Peștera a fost acum complet cartografiată, cu ajutorul unor măsurători moderne, făcute cu laser, scrie The Independent.

Până acum, recordul pentru cea mai mare peșteră de sare din lume era deținut de peștera Namakdan din Iran, care are o lungime de 6 km.

Trebuie menționat că Muntele Sodom, care se află desupra peșterii recent cartografiate, este el însușit format complet din sare.

Un alt detaliu inedit este că peștera Malham este una extrem de recentă, având o vechime de doar 7.000 de ani. Astfel, ea se numără printre cele mai „tinere” peșteri din lume.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

17 comentarii

 1. Dar Lot si sotia lui au fugit din Sodoma printr-o pestera?! Cum s-a uitat nevasta lui Lot inspre Sodoma, in urma, din interiorul unei pesteri? Si ce cautau Lot si sotia lui in pestera?! In Biblie nu scrie de fuga celor doi printr-o pestera…

  In concluzie, Yoda.ro nu este o sursa buna de preluat articole legate de credinta! De fapt Yoda.ro apartine de ProTV si Mediafax, in spatele carora se afla cei de stanga, masoni etc. Daca ii credem pe cei de pe Yoda.ro o sa-i credem pe masonii din spatele lor!!

  Cred 100% in ce scrie Biblia! Cred in distrugerea Sodomei si Gomorei si in fuga lui Lot si a sotiei lui, dar nu cred ca i-au gasit Yoda.ro tocmai in pestera!! Ce sa caute acolo?…

 2. Cred ca articolul e din seria “noi descoperiri arheologice cu tematica religioasa” si are rolul de a da peste cap realitatea istorica descrisa in Scriptura.

  Ce sa caute sotia lui Lot in pestera?

  Din pestera nu avea cum sa vada Sodoma, decat daca statea la intrarea in pestera. Si atunci ce descoperire spectaculoasa au facut arheologii fix la intrarea in pestera sau ?!?!?!

  Se stie ca foarte multe persoane din proximitatea exploziei de la Hirosima, sau pietrificat. Asemenea si la Pompei la eruptia care a inghitit orasul.

  Probabil ca un organism viu, om sau animal, expus brusc la temperaturi foarte mari se solidifica. Asa se explica ceea ce s-a petrecut cu sotia lui Lot. Faptul ca li s-a spus sa nu priveasca inapoi, are semnificatia de a nu zabovi pe drum si sa se departeze cat mai repede de oras. E logic.

  1. Un organism viu expus la temperaturi mari arde sau se dezintegreaza, nu neaparat se solidifica. Cred ca interpretezi textul biblic mai mult ca pe o metafora. Sotia lui Lot s-a transformat in sare, nu in roca sau altceva. Plus ca nu merge sa interpretam Scriptura numai cu logica noastra lumeasca.

 3. PAPA FRANCISC A ACCEPTAT SĂ FIE PREZENT LA DECLARAREA AUTONOMIEI TERITORIALE A ARDEALULUI?!
  Autoritățile de la Budapesta i-au pregătit pe ungurii din Ungaria și pe etnicii maghiari din România pentru marele eveniment, pelerinajul iredentist programat la Miercurea-Ciuc pentru ziua de 1 iunie 2019 când, în prezența Papei Francisc, să fie declarată autonomia teritorială a Ardealului și, apoi, alipirea la Ungaria.
  În fiecare an, pelerinajul Rusaliilor catolice de la Șumuleu Ciuc a avut loc în sâmbăta dinaintea Rusaliilor. În anul 2019 pelerinajul catolic va avea loc în ziua de 8 iunie a.c. Pelerinajul iredentist , împotriva Poporului Român și a integrității teritoriale a României, este programat cu o săptămână mai devreme, sperând organizatorii și participanții că nu-i vede Dumnezeu și nici Sfânta Fecioară Maria.
  Se știe că, după Marea Adunare de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, la care au participat peste 100.000 de români din toate provinciile istorice ale Geției, Poporul Român a înfăptuit Marea Unire și a realizat România Mare.
  Ungaria și organizațiile etnicilor maghiari din România nu au recunoscut niciodată Unirea de la Alba Iulia și au luptat continuu împotriva Poporului Român și a Statului Național Unitar Român. La începutul anului 1919, Republica Sovietică Socialistă Ungaria, condusă de Bella Kun și Rusia Sovietică în frunte cu Vladimir Ilici Lenin au declanșat un război împotriva României pentru cucerirea Ardealului și instaurarea Comunismului ale cărui baze teoretice au fost puse de tovarășul Karl Marx și „soția” sa cu barbă, tovarășul Engels. Atunci, Armata Română i-a învins pe cotropitori și la 4 august 1919 a ocupat Budapesta. După Tratatul de la Trianon din 4 iunie 1920, Ungaria a obținut o parte din Sfântul Pământ Românesc până la Tisa, unde locuiau 1.200.000 de români care aveau 192 de biserici ortodoxe și greco-catolice.
  În ultimii 100 de ani, Ungaria și iredentismul maghiar, au acționat continuu împotriva României și a Poporului Român aplicând, de regulă, politica pașilor mărunți cu scopul de a anexa Ardealul. După Diktatul de la Viena din 30 august 1940, Ungaria condusă de amiralul fără flotă Horthy Miklos a săvârșit numeroase atrocități împotriva românilor și evreilor din Ardealul cedat de regele Carol al II-lea. Pentru miile de români uciși în chinuri groaznice de către unguri și cei peste 156.000 de evrei trimiși în lagărele din Germania de către Ungaria nici până astăzi autoritățile acestei țări nu au cerut scuze Poporului Român și nu au plătit despăgubiri pentru victimele Holocaustului.
  Adevărul istoric cunoscut și de către conducătorii Ungariei și de către unguri este că Poporul Român este urmașul real al Poporului Get, Primul Popor de pe planeta Pământ pe care Bunul Dumnezeu l-a așezat, cu cel puțin 7.000 de ani î.Hr., în Geția Edenică, în Grădina Maicii Domnului. Acesta este Dreptul Istoric Primordial al Poporului Get și al Poporului Român asupra teritoriului din multimilenara Vatră Sfântă și Strămoșească.
  Din Istoria Europei se știe că hoardele barbare ale hunilor au ajuns pe bătrânul continent și s-au așezat în Câmpia Panonică, în jurul anului 900 d.Hr. Atunci, strămoșii noștri Geți au fost ospitalieri cu noii veniți. După 300-400 de ani, unele hoarde barbare ale hunilor au migrat, din nou, în număr mic și s-au așezat în unele localități Getice din Ardeal, cu o vechime de câteva mii de ani. Capitala Ungariei, orașul Budapesta își trage numele de la cetatea Getică Buda ale cărei ruine sunt bine conservate și constituie un punct de atracție turistică.
  Până la Tratatul de la Trianon, din anul 1920, Ungaria nu a existat ca stat în Europa. Mincinoșii științifici oficiali de la Budapesta, care au falsificat grosolan Istoria acestei țări, i-au învățat pe politicienii maghiari despre așa-zisul mileniu de ocupație a Ungariei asupra Ardealului care a durat 51 de ani, de la 1867 până în anul 1918.
  Sfidând Adevărul și Dreptul Istoric al Poporului Român asupra Ardealului, conducătorii Ungariei, ai bisericilor catolice maghiare și ai numeroaselor organizații ale etnicilor maghiari din România au programat, în complicitate cu Papa Francisc, ca pe Sfântul Pământ Strămoșesc Românesc, în mijlocul țării noastre, la Miercurea-Ciuc, în ziua de 1 iunie 2019 să declare autonomia teritorială a Ardealului și să acționeze în plan extern pentru recunoașterea acesteia, după modelul Kosovo.
  Pentru a putea pretinde aplicarea principiului autodeterminării popoarelor, Ungaria a acordat dublă cetățenie pentru circa 4,2 milioane cetățeni români (din care 1,2 milioane etnici maghiari) și a cumpărat multe sute de mii de hectare de teren agricol și păduri în Ardeal. Acestea se adaugă la zecile de mii de imobile dobândite ilegal de multe persoane juridice și persoane fizice maghiare la care Statul Român le plătește anual peste 500 milioane euro la hoții de imobile şi la cei care au fost împroprietăriţi ilegal.
  Cu ştiinţa şi acordul Papei Francisc, la Miercurea-Ciuc este pregătită participarea Preşedintelui Ungariei, a Primului-ministru, a întregului Guvern și Parlament de la Budapesta, a europarlamentarilor din Ungaria (inclusiv a pastorului Tokes Ladislau), a liderilor organizațiilor maghiare din Bazinul Carpatic, din alte țări europene, din S.U.A., Canada și Australia, precum și a peste 100.000 de unguri din Ungaria, Serbia, Slovacia, Cehia, Croația, Ucraina și foarte mulți din România, organizați de U.D.M.R. și bisericile catolice maghiare.
  Serviciul Român de Informații (S.R.I.) și Serviciul de Informații Externe (S.I.E.) au aflat și i-au înștiințat în scris pe Președintele României, Primul-ministru, Președintele Senatului și Președintele Camerei Deputaților despre ce a pregătit Ungaria împreună cu Papa Francisc împotriva Poporului Român și a integrității teritoriale a României! Cu toții ascund Adevărul și nu acționează pentru a interzice vizita Papei Francisc în România și pelerinajul iredentist inventat la Miercurea Ciuc pentru ziua de 1 iunie a.c., unde urmează să fie declarată autonomia teritorială a Ardealului, limba maghiară ca limba oficială în Ardeal și să fie arborate mii de drapele ale Ungariei.

 4. Nu-mi place articolul. Lasa impresia ca-i neterminat. Ce-i cu stalpul ala descoperit in pestera? Cum se asociaza pestera cu sotia lui Lot si cu textul biblic? Posibil sa fie tendentios.

 5. Cred ca nu intamplator s-a descoperit acum Sara(stalpul de sare).”daca sarea se va strica,nu mai este buna de nimic”spune Mantuitorul.Sara(sotia lui Lot)trebuia sa asculte de Dumnezeu(fusese aleasa).Acum suntem pe o treapta de pacatuire sub Sodoma si Gomora.Cred ca de asta s-a descoperit acum stalpul de sare.Sa stam bine,sa stam cu frica!

 6. @ Om

  Da, asa e, am exagerat cu logica umana. Eu stiam ca versiunile sunt diferite. Poate ma insel iar. In unele scripturi e stalp de sare, iar in altele stalp de piatra. Nu sunt in masura sa afirm clar pentru ca nu am un bagaj de cunostinte care sa imi permita acest lucru.

  In linkul de la comentariul meu anterior, am postat o imagine cu un stalp de sare/piatra, care e cunoscut ca fiind Sotia lui Lot si e atractie turistica consemnata in documentatia specifica si chiar si in indicatoarele rutiere:

  http://2.bp.blogspot.com/-0iZB2EGQZ48/VZUpw4NrfnI/AAAAAAAAUjA/Eq_RdJUA-pc/s1600/israel%2Bto%2Begypt%2B125.JPG

 7. Pe prima soție, cea transformată în stâlp de sare, o chema Isavi. Dar a mai avut înca una mai târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button