X

Șefa FMI: Zona Euro NU este suficient PREGĂTITĂ pentru a înfrunta o următoare CRIZĂ economică

„Zona Euro este în mod periculos expusă la furtuni economice, din cauza erorilor politice”, avertizează directorul FMI, Christine Lagarde, citată de „The Telegraph”.

„Zona Euro nu este suficient pregătită pentru a înfrunta o următoare criză economică, afirmă şefa FMI, formulând această avertizare în condiţiile în care perspectivele economiei mondiale se înrăutăţesc”, scrie şi „Kathimerini”.

Chiar dacă recunoaşte că „uniunea monetară este mai rezistentă decât în urmă cu 10 ani”, Christine Lagarde aminteşte că după „furtuna violentă suferită în timpul crizei economice globale” din 2008 „multe familii şi companii mai poartă încă urme dureroase”, ceea ce reprezintă „o sursă pentru inegalităţi economice între statele-membre, dar şi în interiorul aceleiaşi ţări”, conchide ziarul elen.

Prognozele pentru Zona Euro au fost revizuite negativ şi de Standard & Poors – relevă „Naftemporiki” din Grecia. Agenţia S&P estimează că economia în uniunea monetară va creşte în acest an doar cu 1,1% şi nu cu 1,6%, cât estimase în noiembrie.

„Este tras un semnal de alarmă puternic mai ales pentru Germania și Italia, prima și, respectiv, a treia economie ca mărime a Zonei Euro, pentru că în aceste ţări încetinirea va fi mai abruptă, performanța lor fiind mult sub medie”, explică S&P, citată de ziarul elen.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Economic
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. Incepe colapsul: Deutsche Bank renunta la 18.000 de locuri de munca dupa ce a suprimat si anul trecut alte aproximativ 6.000 de posturi.
  Capitalizarea bursiera a Deutsche Bank a ajuns la un sfert din cea de acum patru ani.
  http://www.ziare.com/bani/banci/deutsche-bank-renunta-la-18-000-de-locuri-de-munca-1568378

  „The Deutsche Bank As You Know It Is No More”: DB Exits Equities In $8.4 Billion Overhaul
  https://www.zerohedge.com/news/2019-07-07/deutsche-bank-you-know-it-no-more-db-exits-global-equities-84-billion-overhaul

  Deutsche Bank Exiting Global Equities
  https://www.youtube.com/watch?v=9Q0off2R5xo

 2. Maine va fi din nou Martea Neagra: acțiunile Deutsche Bank au cazut azi cu 5,4% in ultima ora de tranzactionare
  https://www.profit.ro/bloomberg/actiunile-deutsche-bank-in-scadere-puternica-dupa-ce-banca-germana-a-anuntat-concedieri-masive-si-restrangerea-activitatilor-19054803
  dupa ce angajatilor concediati ai Deutsche Bank li s-au inactivat cardurile de acces, iar multi si-au parasit azi birourile.
  https://www.telegraph.co.uk/business/2019/07/08/business-live-latest-news-pound-euro-ftse-100-ba-faces-record/

  Martea Neagra a fost la inceputul crizei economice, pe 29.10.1929 („Black Tuesday”), cand s-au prabusit valorile actiunilor pe bursa din New York.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.