X

Șefa FMI: Zona Euro NU este suficient PREGĂTITĂ pentru a înfrunta o următoare CRIZĂ economică

„Zona Euro este în mod periculos expusă la furtuni economice, din cauza erorilor politice”, avertizează directorul FMI, Christine Lagarde, citată de „The Telegraph”.

„Zona Euro nu este suficient pregătită pentru a înfrunta o următoare criză economică, afirmă şefa FMI, formulând această avertizare în condiţiile în care perspectivele economiei mondiale se înrăutăţesc”, scrie şi „Kathimerini”.

Chiar dacă recunoaşte că „uniunea monetară este mai rezistentă decât în urmă cu 10 ani”, Christine Lagarde aminteşte că după „furtuna violentă suferită în timpul crizei economice globale” din 2008 „multe familii şi companii mai poartă încă urme dureroase”, ceea ce reprezintă „o sursă pentru inegalităţi economice între statele-membre, dar şi în interiorul aceleiaşi ţări”, conchide ziarul elen.

Prognozele pentru Zona Euro au fost revizuite negativ şi de Standard & Poors – relevă „Naftemporiki” din Grecia. Agenţia S&P estimează că economia în uniunea monetară va creşte în acest an doar cu 1,1% şi nu cu 1,6%, cât estimase în noiembrie.

„Este tras un semnal de alarmă puternic mai ales pentru Germania și Italia, prima și, respectiv, a treia economie ca mărime a Zonei Euro, pentru că în aceste ţări încetinirea va fi mai abruptă, performanța lor fiind mult sub medie”, explică S&P, citată de ziarul elen.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Economic
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.