X

Schismaticii din Ucraina au înființat o eparhie în Slovenia, unde slujesc împreună cu papistașii

După cum a raportat OrthoChristian, așa-zisa „Biserica ortodoxă a Ucrainei” (OCU) a încălcat în mod repetat termenii tomosului dat de către Patriarhia Constantinopolului, refuzând ca parohiile sale din străinătate, din Grecia, Rusia, Moldova, America și alte țări, să se mute sub jurisdicția Constantinopolului.  Cu toate că tomosul cere ca teritoriul bisericii schismatice să fie limitat la Ucraina, „Patriarhul Onorific”, Filaret Denisenko, și parohiile înseși au declarat anterior că nu vor respecta acest lucru.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Știrea de ieri, din a treia duminică a Postului Mare, arată că OCU și-a intensificat nesupunerea, formând o nouă comunitate parohială în Slovenia. Potrivit site-ului ambasadei ucrainene din Slovenia, arhiepiscopul Vasili Kuchirka a slujit prima liturghie în biserica catolică Sf. Urkha din capitala tarii, Ljubljana, pentru comunitatea ucraineană locală.

Mai mult, ambasada informează că Liturghia a fost celebrata alături de preotul sloven Ales Tomashevich, conducătorul bisericii catolice vecine, a Sf. Lenart din Sostro.

La Vohodul Mare, Vasile Kuchirka a pomenit pe Patriarhul Bartolomeu, pe primatul OCU „Mitropolitul” Epifanie Dumenko și s-a rugat pentru autoritățile și armata din Slovenia și Italia.

Videoclipul de mai jos arată că preotul catolic s-a aflat la masa altarului împreună cu preotul ucrainean de-a lungul întregii slujbe și a rostit cuvântul de învățătură.

Amintiți-vă că schismaticii ucraineni și uniații ucraineni au vorbit deschis despre visul lor de a se uni într-o singură biserică care va fi recunoscută atât de Constantinopol, cât și de Roma, iar un ierarh al OCU a declarat recent că va face slujba înmormântării chiar și pentru catolici, împotriva învățăturilor eclesiologice ale Bisericii Ortodoxe.

Referindu-se la tomos-ul OCU-ului la o recentă conferință a clericilor, Prea Fericitul Mitropolit Onufrie al  Kievului și a toată Ucraina a spus: „Există și o altă consecință a aceastei comedii –  unirea cu greco-catolicii, sub omoforul Papei de la Roma și mai târziu – se prevăd alte perspective negre. De ce avem nevoie de toate acestea ?!”

Ljubljana, Slovenia, 1 aprilie 2019

traducere de dr. Gabriela Naghi, Mărturisirea ortodoxă

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button