X

Kovesi a fost pusa sub control judiciar și nu are voie sa părăsească țara

Foto: https://www. flux24.ro/kovesi-nu-mai-are-voie-sa-lucreze-in-parchetul-general/

Flux 24: Kovesi, inculpată și pusă sub control judiciar

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost inculpată și pusă sub control judiciar joi de către Secția Specială de Magistrați.

Ea a declarat că a primit interdicție de a face declarații despre dosarele în care este acuzată.

Laura Codruţa Kovesi s-a aflat 6 ore în faţa procurorilor de la Secţia de anchetare a magistraţilor, unde este audiată. Fostei şefe DNA i-au fost deschise două dosare de către procurorii secţiei, cel referitor la aducerea în ţară a lui Nicolae Popa şi cel privindu-i pe procurorii DNA Ploieşti.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Flux 24: Kovesi nu mai are voie să lucreze în Parchetul General

Procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie au dispus, pentru Laura Codruţa Kovesi, mai multe interdicţii în cadrul controlului judiciar, între care se numără şi cea de a nu mai lucra la Parchetul General, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că Laura Codruţa Kovesi are trei interdicţii în cadrul controlului judiciar sub care a fost plasată, joi, una dintre acestea fiind cea de a nu mai lucra la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, Kovesi nu are voie să părăsească ţara şi nici nu are voie să comunice presei detalii despre dosarele în care este vizată. Controlul judiciar, cu aceste măsuri, a fost dispus în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa.

Fosta şefă DNA este, în prezent, procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie i-a deschis un prim dosar Laurei Codruţa Kovesi în decembrie 2018, după ce fostul deputat Sebastian Ghiţă a acuzat-o că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în ţară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011. Laura Codruţa Kovesi era la acea vreme procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul FNI. În această cauză, fostul procuror-şef DNA este urmărit penal pentru luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Procurorul de caz al acestei cauze este Adina Florea.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button