X

În epoca Trump, CIA se întoarce la înscenările tradiţionale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

CIA lui Trump se suceşte şi se întoarce la înscenările tradiţionale

Tyler Durden

De Wayne Madsen prin The Strategic Culture Foundation,

Sub conducera apologetei torturii Gina Haspel şi a siturilor tenebroase, CIA lui Donald Trump s-a întors la rădăcinile tradiţionale ale conducerii pe bază de operaţiuni “black bag” şi întreruperi de reţele electrice prin atacuri cibernetice. 

Guvernul Venezuelan a acuzat administraţia Trump de aprobarea unei serii de blocări ale reţelelor de curent electric în Venezuela, care au afectat 22 dintre cele 23 de state incluzând capitala Caracas. Întreruperile de lungă durată ale reţelelor electrice au fost acuzate de către Secretarul de Stat al USA Mike Pompeo ca motive pentru retragerea diplomaţilor americani din Caracas. Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a anunţat că o comisie internaţională formată din specialişti din Rusia, China, Iran, şi de la Naţiunile Unite vor ajuta ţara sa să analizeze sursa atacului cibernetic asupra reţelelor electrice Venezuelene. Iniţial specialiştii criminalişti au identificat urme ale unui atac cibernetic împotriva Venezuelei la anumite noduri din Houston şi Chicago.

În afară de electricitate, a fost întreruptă şi apa în Venezuela. De la reşedinţa prezidenţială Palatul Miraflores din Caracas, Maduro a scris pe twitter pe 12 Martie: “De la postul de comandă prezidenţial, am monitorizat minut cu minut desfăşurarea recuperării sistemului naţional de electricitate.”

Atacurile cibernetice asupra unei ţări ar putea părea, la o primă vedere, că violează convenţia de la Geneva asupra războiului. Totuşi, fără o Convenţie Digitală de la Geneva, populaţia civilă nu este protejată de actuala Convenţie. Oricum, in 2015, organizaţia the United Nations Group of Governmental Experts on Developments in the Field of Information and Telecommunications in the Context of International Security (UN GGE), care include experţi din Statele Unite, China, Rusia, Franţa, Marea Britanie, şi alte naţii, au căzut de acord că legile internaţionale actuale nu se aplică spaţiului virtual. Cei mai mulţi experţi în legile internaţionale au fost de accord că, Convenţia de la Geneva are nevoie de o anexă digitală pentru a acoperi acest tip de de atac cibernetic ca cel din Venezuela orchestrat de serviciile secrete americane.

Războiul hibrid împotriva Venezuelei care include război economic, diplomatic, şi cibernetic, are susţinerea neo-conservatorilor care acum deţin puterea la Casa Albă a lui Trump. Aici sunt incluşi în afară de Pompeo, consilierul pe securitate naţională John Bolton, ofiţerul contra criminalităţii din Iran- Elliott Abrams, trimisul special al lui Trump din opoziţia susţinută de SUA din guvernul lui Juan Guaido, Cubanezul-American Mauricio Claver-Carone, directorul senior pentru afacerile emisferei de vest de la Consiliul Naţional de Securitate şi senatorul republican de Florida Marco Rubio, un Cubanez-American, care reprezintă interesele oligarhilor de aripă dreaptă exilaţi din Venezuela şi alte ţări din America Latină.

În timp ce Trump îşi pregătea întâlnirea la nivel înalt de la Hanoi cu liderul nord-corean Jong Un, cel de-al doilea summit, Haspel de la CIA a scormonit în vechea desagă cu operaţiuni murdare angajându-se şi aici în formele mai moderne de atac cibernetic împotriva Coreei de Nord.

Pe 22 februarie 2019, zece bărbaţi cu cagule au pătruns prin efracţie în ambasada Coreei de Nord, care se află în suburbia rezidenţială Aravaca, la nord de Madrid Spania, şi au supus opt membri ai personalului diplomatic la tactici brutale de interogare, incluzând legarea diplomaţilor, tragerea unor saci negri pe capul acestora (specialitatea lui Ms. Haspel), şi bătăi. O femeie diplomat a reuşit să evadeze printr-o fereastră de la etajul doi, iar ţipetele ei au alertat un vecin care a chemat prompt poliţia. Doi membri ai ambasadei au avut nevoie de ingrijire medicală în urma rănilor.

Poliţia Spaniolă şi Serviciul Naţional de Informaţii (CNI) au conexat doi dintre invadatorii de la ambasadă cu CIA. “El Pais,” un cotidian naţional spaniol a scris că CIA a emis o negaţie standard, totuşi ziarul a afirmat că declaraţia de negaţie transmisă de la Langley, Virginia a fost neconvingătoare.” “El Pais” a raportat că invazia de la ambasada Coreei de Nord instrumentată de CIA, a deteriorat sever relaţiile dintre Madrid şi Washington.

The National Police Corps’ General Commissariat of Information (CGI) şi CNI au concluzionat că atacul şi ocuparea ambasadei Coreei de Nord n-a fost făcută de infractori obişnuiţi ci a fost opera unei “celule militare” care a furat telefoane mobile şi computere. Doi dintre invadatorii ambasadei au fost identificaţi ca şi coreeni şi, în conformitate cu analiza filmărilor de pe camerele de scuritate efectuată de CGI şi CNI, au fost recunoscuţi ca fiind coreeni cu legături cu CIA. Autorităţile spaniole n-au exclus posibilitatea ca Serviciile Naţionale de Informaţii din Coreea de Sud să-i fi asistat pe cei de la CIA în invazie. Invadatorii de la ambasadă au reuşit să scape folosind două maşini sedan Nord Coreene cu numere diplomatice. Maşinile au fost găsite mai târziu abandonate.

Ancheta respectivului incident se află acum la Inalta Curte din Spania, Audiencia Nacional, care ar putea cere arestarea atacatorilor de la ambasadă şi, dacă se află în SUA sau Coreea de Sud, le-au fost emise Notificări Roşii de către biroul Spaniol de INTERPOL pentru arestare, extrădare şi judecare în Spania.

Autorităţile spaniole cred că atacatorii de la ambasadă puşi de CIA căutau informaţii despre Kim Hyok Chol, fostul ambasador nord coreean în Spania care fusese declarat “persona non grata” de guvernul spaniol în 2017. Kim Hyok Chol, un diplomat de carieră dintr-o familie de elita Nord Coreeană care a studiat franceza la Universitatea de Limbi Straine Pyongyang şi vorbeşte fluent engleza este unul dintre consilierii diplomatici de încredere ai lui Kim Jong Un pe probleme nucleare şi care a călătorit cu Preşedintele Kim la summitul eşuat de la Hanoi cu Trump.

Cu siguranţă, Kim Hyok Chol l-a informat în detaliu pe Kim Jong UN despre agitaţia de la ambasada din Spania. Când Trump şi Preşedintele Kim s-au întâlnit în Hanoi pe 27 februarie, şi dacă problema atacului CIA de la ambasada Coreei de Nord a fost adusă în discuţie, ar fi fost de ajuns pentru ca întâlnirea să deraieze. Considerând faptul că vulturii războiului cum sunt Bolton, Abrams, şi Pompeo controlează acum afacerile externe din administraţia Trump, atacul de la ambasada Coreei de Nord din Madrid cu doar 5 zile înainte de summitul de la Hanoi ar fi putut fi comandat de celula de neo-coni cu intenţia de a boicota cel de-al doilea summit dintre Trump şi Kim şi de a răci orice întâlniri viitoare.

Există mai multe dovezi care sugerează că neo-conii, în cârdăşie cu Haspel de la CIA, au tras sforile pentru a întrerupe summitul de la Hanoi. În timp ce Trump se întâlnea cu Kim în Vietnam, CIA e bănuită că a lansat un cyber-attack asupra Consiliului National de Coordonare Coreea American (KANCC) din New York, o organizaţie cu legături cu guvernul de la Pyongyang. KANCC este o organizaţie non-guvernamentală cu birouri în clădirea Interchurch Center, lângă Columbia University din Manhattan. Deţine recordul la impunerea de sancţiuni americane împotriva Coreei de Nord, un punct nevralgic pentru întâlnirea din Hanoi dintre Trump şi Kim.

Summitul Trump-Kim de la Hanoi s-a lovit de un zid pe fondul cererii Coreei de Nord pentru ridicarea parţială a sancţiunilor americane, la schimb cu moratoriul continuu nord-coreean pe testele nucleare şi îngheţarea parţială a producţiei de material fisionabile.

Cu atacurile CIA de la ambasada Coreei de Nord din Spania încă proaspete în mintea părţii coreene şi insistenţa neo-conilor Bolton şi Pompeo pentru dezarmarea nucleară completă a Coreei de Nord, summitul de la Hanoi a fost destinat să eşueze. Şi, cu Bolton, Abrams, Pompeo, şi alţi neo-coni periculoşi aşezaţi pe funcţii la Casa Albă şi in Departamentul de Stat American – şi cu Haspel dansând pe muzica lor la CIA – Coreea de Nord şi Venezuela nu sunt singurele ţări aflate acum în bătaia puştii administraţiei Trump.

Traducerea: Costin Ştirbu

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button