X

Reacții arabe după anunțul mutării Ambasadei la Ierusalim

Foto: https://romanialibera.ro/international/mutarea-ambasadei-sua-la-ierusalim-cine-are-dreptate-728394

Flux 24: Ambasadorul palestinian la București acuză lobbyul israelian și american că se află în spatele guvernului român: Zero dialog cu guvernul și zero încredere

Zero dialog cu guvernul și zero încredere –  transmite ambasadorul palestinian la București, după afirmațiile premierului Dăncilă referitoare la mutarea ambasadei din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim. Fuad Kokaly anunță la RFI că declarațiile făcute de premier la un eveniment privat în Statele Unite îi determină pe palestinieni să-și reevalueze eventualul sprijin pentru demersul României de obținere a statulului de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Mai departe, ambasadorul susține că în spatele mutării ambsadei s-ar afla interese personale. 

Fuad Kokaly: Pentru noi e clar că acest guvern, în special premierul Dăncilă, intenționează să meargă înainte cu planurile de relocare a ambasadei.  Doamna Dăncilă crede în acest scop și lucrează, concret, în această direcție. Iar liderii PSD plănuiesc mutarea, pentru a puncta în fața Israelului și a Statelor Unite.

Rep.: La acest moment mai e vreun canal de comunicare deschis cu guvernul?

F.K.:Am încercat să o contactăm pe Viorica Dăncilă în aprilie trecut. Nici până acum nu am primit vreun răspuns. La fel și cu domnul Dragnea. Nu am putut obține o întâlnire. Nici noi și nici alți ambasadori arabi. A refuzat dialogul. Comunicare zero. 

Rep.: Un atu pe care îl aveați era votul arab în Consiliul de Securitate al ONU. Ce se va întâmpla cu acest vot?

F.K.: Noi am promis Ministerului de Externe  că vom sprijini România. Am discutat deja cu Liga Arabă, cu miniștrii arabi de externe. Am promis așadar Bucureștiului că ne vom folosi de toate pârghiile pentru a sprijini România în acest demers. Dar după aceste declarații vom vedea ce se va întâmpla. Suntem în expectativă. Președintele nostru reevaluează întregul dosar. Noi nu mai avem încredere în guvernul României. În problema conflictului din Orientul Mijlociu, cu siguranță nu mai ne putem încrede în acest guvern. 

Rep.: Trăiți în România și cunoașteți cum merg lucrurile. Cât credeți că îi pasă cu adevărat Bucureștiului de statutul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU?

F.K.: Ar trebui să-i pese. Pentru că este o mare oportunitate pentru România și pentru regiune. De ce mai sunt la guvernare, dacă nu-i interesează asta? 

Rep.: Cum explicați tot acest lobby pro-Israel? Care e explicația dvs personală?

F.K: Nu dețin toarte informațiile, dar cred că la mijloc sunt interese personale. Și chiar influență personală, pentru că Liviu Dragnea are doi consilieri israelieni apropiați de Benjamin Netanyahu. 

România nu mai poate fi un mediator pentru că nu are o politică externă clară și coerentă”

Rep.: România deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Mai poate această țară juca rolul de mediator ?

F.K.: România nu-și mai poate îndeplini acest rol pentru că România nu are o politică externă clară și coerentă. România a fost, în trecut, un mediator în Orientul Mijlociu.   Și a jucat un rol benefic în procesul de pace dintre Israel și Egipt. Dar și în alte ocazii. Yasser Arafat a venit aici. România a fost un jucător important în Orientul Mijlociu. Dar în aceste zile nu mai are interes pentru conflictul din Orientul Mijlociu. 

Rep.: Susțineți că nu există nicio comunicare cu guvernul. Discutați în schimb cu președintele Iohannis? 

F.K.: Da. Comunicăm cu Bogdan Aurescu, l-am întâlnit de două ori pe consilierul președintelui. Și de fiecare dată a fost direct și tranșant cu noi și ne-a asigurat că politica externă este atributul președintelui și că România va continua să respecte convențiile internaționale, rezoluțiile ONU și soluția celor două state. 

Apel către presa din România: Le cer jurnaliștilor să fie obiectivi și mai bine documentați atunci când scriu despre Ierusalim

Fac un apel personal către jurnaliștii români. Le cer mai mult obiectivitate atunci când abordează subiectul. Consider că unii dintre ei trebuie să se documenteze mai bine  atunci când scriu despre Ierusalim și statutul său legal. Constat că de multe ori nu știu istoria acestui oraș. Fac așadar un apel la obiectivitate. 

Context: Afirmațiile premierului Dăncilă, făcute la un eveniment privat

După cum știm, președintele Donald Trump a deschis ambasada Statelor Unite la Ierusalim. Acest pas admirabil și curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu și poporul român. Sunt încântată să anunț astăzi, în fața audientei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional din țara mea și în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, și Guvernul pe care-l conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”. Afirmațiile premierului Dăncilă  au fost făcute la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice. AIPAC este o organizație evreiască privată, condusă de Morton Fridman. 

Digi 24: Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România, după anunțul lui Dăncilă privind ambasada din Israel

Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România după anunțul premierul Dăncilă privind ambasada României din Israel, anunță site-ul arabnews.com. Viorica Dăncilă a declarat în Statele Unite că este hotărâtă să mute ambasada României din Israel, la Ierusalim.

Anularea vizitei, care trebuia să înceapă luni, a fost anunțată de ministrul de externe al Iordaniei și vine în urma declarațiilor făcute de premierul Viorica Dăncilă, duminică 24 martie. Aceasta a declarat că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. Anunțul premierului României a fost făcut în cadrul unei vizite private din SUA.

[…]

Reacţia iordaniană vine la nici 24 de ore de la declaraţiile premierului Viorica Dăncilă din Statele Unite. Regele Abdullah ar fi trebuit să sosească astăzi la Bucureşti, pentru o vizită de trei zile.

Conform agenţiei naţionale de presă iordaniene Petra, regele Abdullah al II-lea avea programate întâlniri cu preşedintele român Klaus Iohannis şi cu liderii parlamentului. El urma de asemenea să participe la Reuniunile Aqaba, care fuseseră programate a fi găzduite de România în parteneriat cu Iordania. Agenţia Petra mai relatează că, în marja vizitei, guvernele iordanian şi român urmau să semneze un acord, două memorandumuri de înţelegere şi un program de cooperare, fiind programat în acelaşi timp şi un Forum de Afaceri Iordaniano-Român, cu participarea reprezentanţilor din sectorul privat din cele două ţări.

Administrația Prezidențială a trimis un scurt comunicat privind anularea vizitei: „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, urma să îl primească în această după-amiază pe Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea al Regatului Hașemit al Iordaniei, la Palatul Cotroceni, cu prilejul vizitei oficiale programate să aibă loc în România. Vizita a fost anulată astăzi de către partea iordaniană.”

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

10 comentarii

 1. Nu acuza Doar spune adevarul. Lobby ul sionistilor israeliti si al sionistilor evanghelisti americani infipti puternic in laboratoarele speciale care fac legi si ordonante necitite ,nediscutate dar aprobate imping statul Roman prin uzurpari de atribute constitutionale facute de executiv sa participr la realizarea programului MARELE ISRAEL

  1. Da, lobby pentru Israel, nu pentru minciuna „palestiniana”. Daca ati fi cu adevarat crestini, ati stii care e adevarul. Long live Israel !

   1. @ tovarase Kozlov

    tocmai ca suntem adevarati stim si adevarul despre voi…si chiar nu va avantajeaza ce spune Sf Ioan :
    ” Cuvantul Sf. Ioan Gura de Aur (c. 347-407) desi pare aspru si nedrept, e cat se poate de adevarat si drept. Pe drept cuvant numit “parintele saracilor, ocrotitorul vaduvelor”, bland si smerit cu inima, mult milostiv, cand era vorba de adevar, de credinta, de compromisuri, era aspru si tunator. Din cauza sinceritatii si curajului sau a suferit toata viata prigonit de eretici, iudei si pagani. Un scurt cuvant de mai jos pune in lumina caracterul sau incoruptibil de idei straine Ortodoxiei, fiind model pentru crestinii de azi la marturisire si fermitate. Marturie stau mana dreapta si urechea stanga neputrezite pana azi, dupa 1600 ani de la adormire. Vorbele oamenilor la moartea sa, sunt cutremuratoare: “mai bine sa apuna soarele decat sa taca gura lui Ioan!”
    Din fragmentul de mai jos reies urmatoarele:
    – sinagoga jidovilor (evreilor) e casa de desfrau, inchinare la idoli si pestera de talhari, inca de pe vremea Profetilor Vechiului Testament si a Mantuitorului;
    – iudeii nu se inchina lui Dumnezeu ci satanei (vezi Ioan 8,44: voi sunteti din tatal minciunii,iar tatal vostru e diavolul);
    – viclenia iudeilor e nemasurata, ei trag mereu la pierzare pe crestini (relateaza o intamplare dramatica);
    – iudeii au devenit din popor ales, popor blestemat prin rastignirea Mantuitorului lumii. Cuvantul de la Matei 27:25 e explicat de Sf. Parinti ca moment al blestemului jidovilor: “Sangele Lui asupra noastra si asupra copiilor nostri!”. Blestemul nu dispare decat prin increstinare totala si sincera la crestinism (vezi cazul lui Steinhardt);
    – credinta noastra nu trebuie sa fie amestecta cu influente pagane, iudaice si sectare (un semnal de alarma contra ecumenismului si sincretismului actual);
    – iudeii nu au nimic bun in ei caci nu sunt pagani nestiutori de Hristos, de Dumnezeu ci stiu Legea, au auzit de Mesia dar nu cred in El (pacat impotriva Duhului Sfant ce nu se iarta!; pacat impotriva evidentei si credintei);
    – sinagoga e mai cumplita si mai vatamatoare ca templele paganesti, caci nu se jetfesc oi si tauri ci chiar sufletele oamenilor (ducandu-le la pierzare prin minciunile evreilor).

    “Stiu ca multi ii cinstesc pe iudei si socot ca vietuirea lor de acum este plina de buna-cuviinta. Acest lucru ma face sa smulg din radacina o astfel de parere!
    Am spus ca intru nimic nu-i mai bun teatrul decat sinagoga. Si o voi dovedi cu spusele profetului. Doar nu sunt iudeii mai vrednici de credinta decat profetii! Ce spune dar Profetul? „ Fata de desfranata ti s-a facut fata! Fara de rusine te-ai facut tuturor!” . Iar casa in care sta desfranata este casa de desfrau. Dar, mai bine spus, sinagoga nu este numai casa de desfrau si teatru, ci si pestera de talhari, si locuinta de fiare salbatice. „Pestera de hiena a ajuns pentru Mine casa voastra” , spune Profetul. Casa lor n-a ajuns locuinta unei fiare oarecare, ci locuinta unei fiare necurate. Si mai spune Profetul: „ Am lasat casa Mea, am parasit mostenirea Mea”. Iar cand Dumnezeu paraseste casa, ce nadejde de mantuire mai poate fi? Cand Dumnezeu paraseste casa, locul acela ajunge locuinta draceasca.
    Dar, negresit, mi se va spune ca si iudeii se inchina lui Dumnezeu. Doamne fereste! Sa nu se spuna una ca asta! Nici un iudeu nu se inchina lui Dumnezeu.
    – Cine spune asta?
    – Fiul lui Dumnezeu! „Daca ati sti pe Tatal Meu, spune El, M-ati sti si pe Mine; dar nici pe Mine nu Ma stiti, nici pe Tatal Meu nu-L stiti” . Ce marturie mai vrednica de credinta decat aceasta sa-ti aduc?

    Mai indrazneste cineva dar sa spuna ca sinagoga nu-i locas de inchinare la idoli, odata ce iudeii nu-L cunosc pe Tatal, odata ce iudeii L-au rastignit pe Fiul, odata ce iudeii au respins ajutorul Duhului? In sinagoga lor nu I se slujeste lui Dumnezeu, Doamne fereste! Sinagoga lor e locas de slujire idoleasca. „

   2. ” Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci şi cu pietre ucizi pe cei trimişi la tine; de câte ori am voit să adun pe fiii tăi, după cum adună pasărea puii săi sub aripi, dar nu aţi voit.
    Iată, casa voastră vi se lasă pustie;
    Căci vă zic vouă: De acum nu Mă veţi mai vedea, până când nu veţi zice: Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului.”

 2. Adelian Kozlov

  S-ar putea ca ca minciuna palestiniana sa fie, nu ma indoiesc, dar de minciuna israeliana ce zici? Israel, popor blestemat pentru deicid, cum sa ai incredere in acest neam avar, mincinos si cu suflet hain? Spui ca trebuie sa fim cresini adevarati, adica dupa mintea ta niste gloate care trebuie sa se supuna hegemoniei jidanesti, niste numere slugarnice. Pai stimabile, Israel vrea sa mute ambasadele lumii la Ierusalim tocmai pentru ca de acolo sa se dea ora exacta pe glob, crezindu-se in continuare un soi de…popor ales ce are menirea de conducator planetar. Un popor mincinos in care nu poti sa ai incredere niciodata, ce are pe miini singele a milioane de oameni, asta e Israel.

 3. Sa fim calmi,iubitori si cu trezvie.Profetiile se împlinesc sub ochii nostri,orb sa fii si tot se vede, Antihrist isi pregateste intrarea in scena .Romania Stat majoritar Ortodox,cazut sub valul ecumenist din 26.06.2016,campioana la nivel mondial la numarul de avorturi,vârf de lance.Cum si prin ce sa-si faca treaba mai bine cel Cazut,daca nu prin cei care isi aleg singuri a fi campioni in cadere..Doamne Iisuse Ai Mila de Noi!

 4. Aproximativ 11.500 de creștini uciși, un milion trei sute de mii de persoane refugiate, 13 mii de case abandonate sau distruse. Acestea sunt cifrele pe care Joseph Bagobiri le-a citit în fața auditoriului O.N.U., un strigăt de ajutor din Nigeria. Masacru pentru care a făcut apel la forțele internaționale să nu-și întoarcă capul, să privească în față această criză umanitară.

  Atacuri au avut un caracter de genocid, cu 150-300 de oameni uciși peste noapte de către milițiile musulmane Fulani alături de grupul Boko Haram, a spus purtătorul de cuvânt nigerian. Cele mai afectate au fost comunitățile din Adamawa, Borno, Kano și Yobe de unde populația s-a refugiat spre statele centrale Plateau, Nassarawa, Benue, Taraba și spre partea de sud la Kaduna. Dintre victime fac parte femei și copii, supraviețuitorii au declarat că agresorii erau împărțiți în trei grupuri, un grup împușcând oameni din sat, un altul dând foc la case iar al treilea așteptând ascunși în tufișuri pe sătenii fugari.

  Nigeria este adesea menționată sub apelativul de „Gigantul Africii” datorită populației sale mari. Este țara cea mai populată din Africa, ocupând locul al șaptelea în lume cu o populație de 174 milioane de locuitori. Are de asemenea cea mai mare economie africană depășind în urmă cu cinci ani economia Africii de Sud. Din punct de vedere religios jumatate din locuitorii Nigeriei sunt creștini locuind în sudul și centrul țării iar cealaltă jumătate musulmani, în regiuni din nord și sud-vest.
  http://avereabisericii.ro/un-strigat-de-ajutor-din-nigeria-11-500-de-crestini-ucisi/?fbclid=IwAR11GjwVLZAauK3enbEBG9eBcksbrjkF2ez30ijT38Mpw2o6tRu2AKXVpN4

 5. Si totusi migranti maltratati care ajung in Europa sunt toti musulmani pe care vaticanul in frunte cu papa ii ridica in slavi si le plange de mila pentru conditiile de viata din hoteluri insa nici un cuvant impotriva acestor genociduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings