X

Pregătiri IREDENTISTE pentru vizita ereticului papă în România. Ungaria alocă un buget URIAȘ pentru a spori numărul maghiarilor din zona Ținutului Secuiesc

Guvernul maghiar se pregătește asiduu pentru vizita pe care Papa Francis o are programată în România. Autoritățile de la Budapesta au pus la cale un plan prin care vor să scoată în evidență numărul mare al maghiarilor din zona Ținutului Secuiesc.

Conform unei dispoziții date de clasa politică din Ungaria, grupurile de elevi care doresc să ajungă la sfânta liturghie pe care Papa Francisc o va celebra la Şumuleu Ciuc, la data de 1 iunie, vor avea parte de sprijin financiar din partea statului.

Proiectul a fost lansat de Uniunea Rákóczi, care a colaborat cu Secretariatul de Stat responsabil pentru relaţia cu cultele, minorităţile şi societatea civilă, din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. Anunțul a fost făcut, vineri, la Budapesta, de secretarul de stat Miklós Soltész, informația fiind transmisă de agenția maghiară de știri MTI.

Miklós Soltész a subliniat că vizita Papei Francisc în Ţinutul Secuiesc reprezintă un succes diplomatic ecleziastic uriaş, o excelentă oportunitate pentru întărirea relaţiilor româno-maghiare, pentru promovarea reconcilierii istorice, dar și o „fereastră” pentru ca maghiarii să își facă simțită prezența în Ținutul Secuiesc.

Soltész a anunțat că guvernul ungar susţine cu 160 milioane de forinţi (aprox. 500.000 de euro) organizarea vizitei Papei şi construcţiile necesare pentru vizita papală.

Papa Francisc va vizita România între 31 mai şi 2 iunie. Liderul Bisericii Catolice va ajunge la Bucureşti, la Iaşi, la Blaj, considerat centrul spiritual al greco-catolicilor, respective la Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc.

Categorii
Iredentism
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

17 comentarii

 1. Ereticul?.cred ce suntem în secolul XXI, ca să folosim înjurături de genu. Dacă era patriarca rus, puteați folosi asemenea cuvânt?

  1. @ Álvaro Liniers

   Daca vei cauta Adevarul cu sinceritate, IL vei afla. Si vei afla si de ce papa este eretic.

   Maintuire!

  2. Folosim cuvantul ” eretic ” pentru a sublinia un adevar, nu pentru a jigni. Iar adevarul trebuie spus. Deci sa nu facem confuzie !

  3. amigo, probabil esti catolic/papistas (totusi ma bucur ca ne vizitezi, mai inveti cate ceva, daca vrei). pe scurt „biserica” voastra apuseana +derivatele recente (protestantismului) s-a plasat extra ecclesia inca din 1054 asta e Adevarul, este eretica, indiferent ca suntem in sec XXI ori XXL 😉

   1. Álvaro Liniers
    „extra ecclesiam nulla salus”
    o stiti si voi dar sinteti inca prea mandrii s-o recunoasteti si sa reveniti (prin pocainta) in Biserica cea Una.

 2. Conform unei dispoziții date de clasa politică din Ungaria, grupurile de elevi care doresc să ajungă la sfânta liturghie pe care Papa Francisc o va celebra la Şumuleu Ciuc, la data de 1 iunie, vor avea parte de sprijin financiar din partea statului.

  Frate, pune sfanta liturghie in ghilimele, ca Doamne fereste, la eretici nu se coboara Sfantul Duh, si nici sfintenie nu este, nici liturghie sfanta nu e.

 3. In ziua de 1 iunie 2019, Ungaria are ca scop, nici mai mult, nici mai pitin, decat Anexarea Ardealului, cu ajutorul ereticului Francisc si cu girul autoritatilor tradatoare antiromanesti. Antiromanul a fost pus in fruntea tarii de cei din spatele scenei tocmai pentru asa ceva.

  Sursa: http://www.justitiarul.ro

  Doamne, lumineaza sufletele si mintile romanilor in aceste momente de restriste pentru neamul Romanesc. Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.