X

PROFIT. Banca americană CITI vinde tone de aur din Venezuela

Banca americană de investiții multinaționale CITI a decis să vândă tone de rezerve de aur din Venezuela, după ce banca centrală a țării (VCB) a ratat tranșa din 11 martie pentru a cumpăra garanția depusă la unitatea britanică a Citibank acum trei ani, în schimbul unei sume de 1,6 dolari miliarde de împrumut, au declarat surse multiple pentru Reuters și Bloomberg.

Vânzarea ar putea aduce mai mult de 1,35 miliarde de dolari în condițiile actuale de pe piață, ceea ce este cu mult mai mult decât plățile de tranșă de 1,1 dolari pe care Citi așteptase să le primească de la guvernul Maduro. În loc să returneze surplusul în Caracas, peste 250 milioane de dolari schimb de schimb vor fi depuse într-un cont bancar din New York.

Venezuela a declarat o forță majoră, argumentând că sancțiunile americane și confiscările de active au împiedicat țara să plătească împrumutul la timp, însă banca a refuzat să prelungească perioada de grație.

 

Categorii
Bănci
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.