X

PROFIT. Banca americană CITI vinde tone de aur din Venezuela

Banca americană de investiții multinaționale CITI a decis să vândă tone de rezerve de aur din Venezuela, după ce banca centrală a țării (VCB) a ratat tranșa din 11 martie pentru a cumpăra garanția depusă la unitatea britanică a Citibank acum trei ani, în schimbul unei sume de 1,6 dolari miliarde de împrumut, au declarat surse multiple pentru Reuters și Bloomberg.

Vânzarea ar putea aduce mai mult de 1,35 miliarde de dolari în condițiile actuale de pe piață, ceea ce este cu mult mai mult decât plățile de tranșă de 1,1 dolari pe care Citi așteptase să le primească de la guvernul Maduro. În loc să returneze surplusul în Caracas, peste 250 milioane de dolari schimb de schimb vor fi depuse într-un cont bancar din New York.

Venezuela a declarat o forță majoră, argumentând că sancțiunile americane și confiscările de active au împiedicat țara să plătească împrumutul la timp, însă banca a refuzat să prelungească perioada de grație.

 

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Bănci
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.