X

SFIDĂTOR. Papa Francisc va BEATIFICA în timpul VIZITEI în România șapte episcopi greco-catolici care au sfârșit în temnițele comuniste datorită refuzului de a trece la ORTODOXIE

În timp ce BOR se grăbește să-l primească ca pe un ierarh pe Papa cel ERETIC, sfinții ortodocși care au sfârșit în temnițele comuniste, așteaptă cuminți să fie CANONIZAȚI. Ca și cum acestea nu ar fi de ajuns, acest papă vine să-i beatifice pe ereticii ce-au refuzat dreapta credință și să-i sfideze pe ADEVĂRAȚII SFINȚI la ei acasă, pe pământul lor. Și totul cu acordul ierarhilor români.

Iată știrea:

Papa Francisc a autorizat marţi, 19 martie, promulgarea decretului care va permite beatificarea la Blaj, în 2 iunie 2019, a şapte episcopi greco-catolici care au murit în închisorile comuniste.

Potrivit unui comunicat de presă al Vaticanului, Sfântul Părinte Francisc a primit în audienţa sa pe şeful Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, Cardinalul Angelo Becciu. În timpul audierii, Pontiful Suprem a autorizat Congregaţia să promulge mai multe decrete printre care şi cel privind ”martiriul slujitorilor lui Dumnezeu Valerio Traiano Frenţiu, Vasile Aftenie, Giovanni Suciu, Tito Livio Chinezu, Giovanni Bălan, Alessandro Rusu şi Giulio Hossu, episcopi; ucişi în ura credinţei în diverse locuri din România între 1950 şi 1970”.

Odată cu interzicerea cultului greco-catolic de către comunişti, în 1948, refuzul episcopilor greco-catolici de a trece la Biserica Ortodoxă s-a soldat cu persecuţii şi, în cazul unora dintre ei, moartea în temniţele comuniste.

Procesul de beatificare este o fază în procesul de canonizare (de recunoaștere a sfințeniei) în Biserica Catolică.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Sfinții Închisorilor
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

13 comentarii

 1. Da. E f. ciudat ce spune. Comunistii i-au bagat pe greco-catolici la puscarie ca nu voiau sa treaca la ortodocsie? Ce destepti erau comunistii astia ca voiau sa-i treaca de partea adevarului… Si pe atatia ortodocsi si preoti ortodocsi de ce i-au bagat? Ca sa treaca la catolicism? Ce iubitori de Dumnezeu erau comunistii astia… Sa se duca la extrateristrii lui pe care-i iubeste.

   1. Marius Niculescu,
    Asa din replici ….suntem doxa!
    „Lumineaza-ne” tu daca stai bine la capitolul asta!…..dar daca ai citit ce vor „baietii” sa citesti…mai bine stai cuminte.

 2. Comunistii au interzis cultul greco-catolic pt ca Stalin decretase acest lucru. Acesta dorea sa taie orice influenta vestica in toate statele sovietice. Binenteles ca acest lucru s-a intamplat si in tara noastra. Interzicandu-le greco-catolicilor cultul, li s-a lasat totusi alternativa de a trece in Biserica Ortodoxa Romana. Comunistii au facut aceasta nu pt ca erau ei mari iubitori ai ortodoxiei, ci pentru ca aceasta era biserica noastra nationala si probabil ca nu au vazut in ea un pericol asa de mare incat s-o interzica, fiind de ajuns doar sa suprime anumite voci. Culmea e faptul ca in prostia lor comunistii chiar le-ar fi facut un bine greco-catolicilor daca acestia acceptau trecerea la ortodoxie. Privind in sens duhovnicesc lucrurile, poate aceea era vocea Lui Hristos chemandu-i in biserica Sa, insa ei fiind orbi si surzi, au ales in schimb moartea.

 3. Vă puneți mintea c-un eretic iezuit?
  E mai rău ca un păgân!
  Nu vedeți ce moacă are?
  Las să beatifice, ce ne privește pe noi?
  AAaa…că BOR doarme-n papuci, laș și dezamăgitor, durânndu-l undeva de sângele vărsat al mucenicilor noștri, e altceva!
  ÎI ARATĂ CÂT SUNT DE COMUNIȘTI ȘI DE CINE ASCULTĂ!

  1. Magda, BOR e cumva prescurtarea de la Biserica Ortodoxă Română ? Dacă da, atunci se acordă la feminin. Apoi, în caz că nu știi, din BOR fac parte atât slujitorii, cât și poporul credincios. Este o confuzie frecventă, din partea necredincioșilor, dar și a credincioșilor, de a considera că BOR=Clerul ortodox. Cu alte cuvinte, și tu faci parte din BOR (dacă participi la viața Bisericii Ortodoxe Române). Dar, pentru că, evident, ai făcut o confuzie și ai vrut să te referi la ierarhie, te întreb, cu ce ești tu mai bună decât „BOR” ? Atât timp” cât spui „Las să beatifice, ce ne privește pe noi ?”

   1. Acum am văzut mesajul….
    Ady, de ce să mă intereseze pe mine faptul că beatifică pe unul de-al lor?
    Ce amestec avem noi în chestia asta?
    Suntem cumva greco-catolici și nu știam?
    Iar faptul că BOR doarme în papuci, este foarte adevărat!
    Și ierarhia (în mod susținut și intenționat) O FACE, iar ceilalți – mirenii, cu mici excepții, sunt în acord cu ierarhia…unii din convingere, alții -din indiferență ori ne-știință!

 4. @marius niculescu
  daca replica mi-ai adresat- o mie se vede ca nu prea ai simtul umorului. Era o ironie la asa zisa dragoste de Dumnezeu pe care o aveau comunistii pentru EL. Daca citesti mai atent poate iti dai seama ca e ironie. E adevarat ca stalin dorea sa taie orice influenta vestica, deci catolica. Dar daca in preocupa atat soarta crestinilor in comunism de ce aminteste de atita preorti ortodoxi si oameni ortodocsi care si-au dat viTa pt Hristos?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.