X

SFIDĂTOR. Papa Francisc va BEATIFICA în timpul VIZITEI în România șapte episcopi greco-catolici care au sfârșit în temnițele comuniste datorită refuzului de a trece la ORTODOXIE

În timp ce BOR se grăbește să-l primească ca pe un ierarh pe Papa cel ERETIC, sfinții ortodocși care au sfârșit în temnițele comuniste, așteaptă cuminți să fie CANONIZAȚI. Ca și cum acestea nu ar fi de ajuns, acest papă vine să-i beatifice pe ereticii ce-au refuzat dreapta credință și să-i sfideze pe ADEVĂRAȚII SFINȚI la ei acasă, pe pământul lor. Și totul cu acordul ierarhilor români.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iată știrea:

Papa Francisc a autorizat marţi, 19 martie, promulgarea decretului care va permite beatificarea la Blaj, în 2 iunie 2019, a şapte episcopi greco-catolici care au murit în închisorile comuniste.

Potrivit unui comunicat de presă al Vaticanului, Sfântul Părinte Francisc a primit în audienţa sa pe şeful Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, Cardinalul Angelo Becciu. În timpul audierii, Pontiful Suprem a autorizat Congregaţia să promulge mai multe decrete printre care şi cel privind ”martiriul slujitorilor lui Dumnezeu Valerio Traiano Frenţiu, Vasile Aftenie, Giovanni Suciu, Tito Livio Chinezu, Giovanni Bălan, Alessandro Rusu şi Giulio Hossu, episcopi; ucişi în ura credinţei în diverse locuri din România între 1950 şi 1970”.

Odată cu interzicerea cultului greco-catolic de către comunişti, în 1948, refuzul episcopilor greco-catolici de a trece la Biserica Ortodoxă s-a soldat cu persecuţii şi, în cazul unora dintre ei, moartea în temniţele comuniste.

Procesul de beatificare este o fază în procesul de canonizare (de recunoaștere a sfințeniei) în Biserica Catolică.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

  1. Da. E f. ciudat ce spune. Comunistii i-au bagat pe greco-catolici la puscarie ca nu voiau sa treaca la ortodocsie? Ce destepti erau comunistii astia ca voiau sa-i treaca de partea adevarului… Si pe atatia ortodocsi si preoti ortodocsi de ce i-au bagat? Ca sa treaca la catolicism? Ce iubitori de Dumnezeu erau comunistii astia… Sa se duca la extrateristrii lui pe care-i iubeste.

      1. Marius Niculescu,
        Asa din replici ….suntem doxa!
        “Lumineaza-ne” tu daca stai bine la capitolul asta!…..dar daca ai citit ce vor “baietii” sa citesti…mai bine stai cuminte.

  2. Comunistii au interzis cultul greco-catolic pt ca Stalin decretase acest lucru. Acesta dorea sa taie orice influenta vestica in toate statele sovietice. Binenteles ca acest lucru s-a intamplat si in tara noastra. Interzicandu-le greco-catolicilor cultul, li s-a lasat totusi alternativa de a trece in Biserica Ortodoxa Romana. Comunistii au facut aceasta nu pt ca erau ei mari iubitori ai ortodoxiei, ci pentru ca aceasta era biserica noastra nationala si probabil ca nu au vazut in ea un pericol asa de mare incat s-o interzica, fiind de ajuns doar sa suprime anumite voci. Culmea e faptul ca in prostia lor comunistii chiar le-ar fi facut un bine greco-catolicilor daca acestia acceptau trecerea la ortodoxie. Privind in sens duhovnicesc lucrurile, poate aceea era vocea Lui Hristos chemandu-i in biserica Sa, insa ei fiind orbi si surzi, au ales in schimb moartea.

  3. Vă puneți mintea c-un eretic iezuit?
    E mai rău ca un păgân!
    Nu vedeți ce moacă are?
    Las să beatifice, ce ne privește pe noi?
    AAaa…că BOR doarme-n papuci, laș și dezamăgitor, durânndu-l undeva de sângele vărsat al mucenicilor noștri, e altceva!
    ÎI ARATĂ CÂT SUNT DE COMUNIȘTI ȘI DE CINE ASCULTĂ!

    1. Magda, BOR e cumva prescurtarea de la Biserica Ortodoxă Română ? Dacă da, atunci se acordă la feminin. Apoi, în caz că nu știi, din BOR fac parte atât slujitorii, cât și poporul credincios. Este o confuzie frecventă, din partea necredincioșilor, dar și a credincioșilor, de a considera că BOR=Clerul ortodox. Cu alte cuvinte, și tu faci parte din BOR (dacă participi la viața Bisericii Ortodoxe Române). Dar, pentru că, evident, ai făcut o confuzie și ai vrut să te referi la ierarhie, te întreb, cu ce ești tu mai bună decât „BOR” ? Atât timp” cât spui „Las să beatifice, ce ne privește pe noi ?”

      1. Acum am văzut mesajul….
        Ady, de ce să mă intereseze pe mine faptul că beatifică pe unul de-al lor?
        Ce amestec avem noi în chestia asta?
        Suntem cumva greco-catolici și nu știam?
        Iar faptul că BOR doarme în papuci, este foarte adevărat!
        Și ierarhia (în mod susținut și intenționat) O FACE, iar ceilalți – mirenii, cu mici excepții, sunt în acord cu ierarhia…unii din convingere, alții -din indiferență ori ne-știință!

  4. @marius niculescu
    daca replica mi-ai adresat- o mie se vede ca nu prea ai simtul umorului. Era o ironie la asa zisa dragoste de Dumnezeu pe care o aveau comunistii pentru EL. Daca citesti mai atent poate iti dai seama ca e ironie. E adevarat ca stalin dorea sa taie orice influenta vestica, deci catolica. Dar daca in preocupa atat soarta crestinilor in comunism de ce aminteste de atita preorti ortodoxi si oameni ortodocsi care si-au dat viTa pt Hristos?

  5. ANATEMA !
    ANATEMA !
    ANATEMA !
    peste ERETICII CATOLICI INDIFERENT DE ‘RIT’ !
    CU COPOSU, CU HOSSU, CU FRANCIC !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button