X

Parteneriatul civil între homosexuali a fost respins de senatori. Asociațiile LGBTQ anunță că vor reclama la CEDO

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Senatorii au respins, luni, două proiecte de lege care prevedeau că persoanele de același sex (lesbiene, homosexuali, bisexuali și transgen) puteau încheia un parteneriat civil în scopul organizării vieții comune ca familie, potrivit Mediafax.  Legile au fost respinse în contextul în care anul trecut a picat referendumul pentru interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex. Deputații vor avea ultimul cuvânt de spus.

Cele două proiecte au fost asumate, la vremea depunerii acestora, anul trecut, de PSD și ALDE.

Cum au apărut ele?

PSD a susținut modificarea Constituției prin modificarea definiției familiei ca fiind căsătoria între „bărbat și femeie”, spre deosebire de căsătoria „între soți” așa cum este în prezent. La acea vreme, coaliția de guvernare a susținut că, la pachet cu revizuirea Constituției, să li se ofere homosexualilor şi lesbienelor, drept compensaţie, posibilitatea de legalizare a concubinajului printr-un „parteneriat civil”.

Acum, cele două proiecte au fost respinse după ce și referendumul a picat.

Cele mai multe pentru respingere au venit de la PSD.

De aceste proiecte ar fi beneficiat comunitatea LGBTQ care se referă la lesbiene, homosexuali, bisexuali și transgen.

„Parteneriatul civil reprezintă uniunea liber consimţită între două persoane, încheiat în condiţiile legii”, prevede proiectul.

Astfel, noţiunea de parteneriat civil este definită în proiect drept „uniunea dintre două persoane de sex diferit sau de acelaşi sex prin declararea sa în faţa ofiţerului de stare civilă în scopul organizării vieţii private comune şi a gospodăririi împreună”, prevedea proiectul de lege inițiat de deputații Andrei Gerea și Ion Popa.

O altă prevedere a inițiativei ALDE arăta că partenerii aveau obligația să întrețină copiii celuilalt partener. Parteneriatul civil înceta prin decesul sau declararea judecătorească a morţii unuia dintre parteneri. Acesta se putea desface prin decizia unilaterală a unuia dintre parteneri consemnată în scris de către ofiţerul de stare civilă.

Spre deosebire de propunerea legislativă a lui Florin Manole şi Ovidiu Raeţchi, proiectul ALDE prevede folosirea unui interpret autorizat, în cazul în care parteneriatul civil este încheiat între cetăţeni străini sau persoane surdomute.

Senatorii au respins, însă, și proiectul de lege al deputaților Florin Manole și Ovidiu Raețchi, împreună cu colegi din USR și UDMR, cu privire la parteneriatul civil.

”Nu putem trece peste cerințele Curții Europene a Drepturilor Omului care ne obligă să oferim tuturor cuplurilor o recunoaștere și protecție legală a relației lor și să respectăm dreptul fundamental la viață privată. Nu putem să ignorăm drepturile și nevoile copiilor născuți în afara căsătoriei. Proiectul de lege este benefic tuturor persoanelor care au ales să nu se căsătorească, dar trăiesc împreună, ca soț și soție, de ani și zeci de ani. Legea parteneriatului civil oferă o formă de protecție și partenerilor de același sex, punând capăt unei discriminări și marginalizări pe care românii au demonstrat recent că o resping”, spune senatorul USR Vlad Alexandrescu, unul dintre inițiatorii proiectului de lege.

Camera Deputaților este for decizional.

Asociațiile LGBTQ amenință că merg la CEDO după votul din Senat contra parteneriatului civil

Asociațiile MozaiQ și ACCEPT, reprezentante ale comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgen) au condamnat, luni, faptul că senatorii au respins proiectele privind legalizarea parteneriatelor civile.
„Votul dat astăzi (luni, n.r.) de majoritatea senatorilor este unul rușinos și arată din nou că politicienii nu au înțeles semnalul dat de cetățeni la referendumul din octombrie 2018, privind modificarea Constituției. Astăzi, în România există peste 400.000 de cupluri necăsătorite, care au relații trainice și de durată și care nu beneficiază de nicio protecție din partea statului în cazuri de urgențe medicale, moștenire, partajul bunurilor comune sau asigurări medicale”, precizează reprezentanții Asociației MozaiQ, printr-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.Potrivit sursei citate, în condițiile în care CCR și Curtea de Justiție a UE cer României să recunoască cuplurile gay/necăsătorite, clasa politică are obligația de a pune în acord legislația curentă cu deciziile curților. „Votul dat astăzi (luni, n.r.) de senatori ne arată că mai avem mult de lucru în România pentru a ajunge la o protecție a cuplurilor gay. Noi, MozaiQ, vom continua să cerem clasei politice să ne recunoască” a declarat Robert Rațiu, președinte MozaiQ.„Proiectele legislative respinse astăzi de Senat merg la Camera Deputaților, care este cameră decizională. Solicităm deputaților, atât în comisiile de specialitate, cât și în plen, să se ralieze demersurilor de recunoaștere a parteneriatelor civile și să avizeze favorabil o astfel de legislație. Este absolut esențial pentru comunitatea LGBT și pentru democrația din România”, se mai arată în comunicatul MozaiQ.

Precizările vin după ce Senatul a respins, luni, două proiecte de lege care prevedeau că persoanele de același sex puteau încheia un parteneriat civil în scopul organizării vieții comune ca familie.

Şi Asociaţia ACCEPT a reacţionat luni, spunând că s-a încălcat Convenția Europeană a Drepturilor Omului și că ia în calcul să se adreseze CEDO.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

  1. Asigurare medicală poate face oricine.
    În caz de urgență medicală, doctorul de pe salvare nu te întreabă dacă ești creștin, ateu, căsătorit, burlac, eunuc, femeie, barbat, ciclop, sau excrocizat.
    Partaj, moștenire, donație se face la Notar
    Am văzut cazurile românilor din UE care au rămas fără copii și care au fost plasați în familii de demenți
    În cazul ăsta poți să aplici legea lui Drasius.
    Dacă LGBT vrea lege să se facă referendum cu întrebarea
    Sunteți de acord cu parteneriatele civile?
    Atunci facem și noi boicot
    Și să vedem cât la suta din populația tarii are apucături
    Referendum doar pt aceste drepturi LGBT
    Nu și alte întrebări cetățenești.
    Și as vrea sa-l văd pe Mai Marele
    Il Presidente Johanes cum votează noaptea ca hoții.
    Apropo, unde a fost REZIST pe 7 octombrie?

  2. Mai bine sa-i reclame la udemereu, caci ei, udemereu, sunt mari iubitori de lgbti, fiindca la referendum ei acesti …. fii ai oamenilor i-au indemnat pevotantii lor sa fie pro sodoma.
    Numele lor …..sters …. cartea ….. vietii.

  3. Vor fi in continuare presiuni. Singura solutie: Roexit ! In Anglia si Franta deja se striga pe strazi: Brexit si Frexit ! Si steagul UE pe care spalatii pe creier de la #rezist il flutura la noi, in vest nu e purtat sau i se da foc !

  4. NICIODATA PE TERITORIUL ROMANIEI !ASTIA NU SUNT MINORITATE CI BOLNAVI PSIHIC SI TREBUIE TRATATI CA ATARE.IAR C.E.D.O.ATATA TIMP CA A HOTARAT CA COPII DE LA FAMILIE MAMA SI TATA SA FIE DATI IN CUSTODIA DE HOMO S-AU LGBT NU SE MAI POATE CHEMA CEDO CACI INCALCA DREPTURILE FAMILIEI NATURALE

  5. Adică la ora actuală PSD este mai de dreapta decât partidele așa-zis de dreapta. Mă bucur că declarațiile lor politice au fost contrazise de faptă. Iubitorii de lgbtiști nu ar trebui să mai ajungă în parlament.

    1. Cati romani crezi tu ca doresc asta?Eu din cate aud/vad (mai ales pe statia auto,fiindca fac 2,3 sute de km pe zi,minim, in fiecare zi ),pe la mall-uri,prin anturajele mele sau pe strada printre oamenii ,,evoluati” (atentie -astia domina covarsitor tara ),aproape nimeni nu invinuieste /banuieste de ceva rau pe M…UE.Ba, dincontra aud doar….daca n-ar fi ue,am muri de foame….afara se castiga bani,aici se moare de foame (e o blasfemie sa zicem asta ,dar asa e exprimarea multora-se moare de foame….Doamne fereste sa se moara si de foame,ca atunci va fi …vai si amar de noi)…..mai avem bafta ca ne dau occidentalii bani,ca romanii nostri doar ii fura ,mai ales dracnea si PSD,bineinteles,ca deja basescu cel spurcat, e un mare facator de bine ptr romani in comparatie cu penalul si coruptul dracnea (termeni batuti in cap ca pe cuie la dresat de catre tv)….in comunitate ( de parca ar fi vreodata tratat coada de lopata a romaniei, la egalitate cu una germana sau italiana sau franceza sau…etc) toate-s roz.Nu cred ca pe noi romanii ne intereseaza ceva in ziua de azi mai mult decat..masina (toata lumea azi conduce pe cararile extraaglomerate,sparte,inguste,cu curbe de raza mica, ale patriei…dar la deal si dar la vale…),telefonul destept care e idolul si nelipsita noastra ,,putere” (daca ma enervezi sun la 112 sau pro tv…daca e ceva ce nu-mi place la moaca ta …te filmez si mai apoi la pro tv sau 112….daca nu-mi plac serviciile publice sau private, pe bani publici ,cu toate ca eu habar n-am de cum se face orice lucru…dar nu mai conteaza,totul e ca e din banii mei/nostri….si e dreptul meu sa sun la pro tv sau 112…si alte rahaturi transmise de la idiotii utili ptr cei DRESATI),mancarea cu baxul(daca ne uitam pe la carefururi si cauflanduri….se vinde tata,zeci de mii de tone de carne/zi…..dar na,se moare de foame),vacanta (in fiecare uichend si de cateva ori pe an mai mult ca….doar muncim si am evoluat ) sau ce-ai mai postat pe desteptul de telefon ,cu ce freza ,,te faci” si ce apa de colonie te dai …s.a cateva rahaturi ,pe nimeni nu intereseaza altceva.In mediul rural,ala mai indepartat de 20 km de oras ,minim,la 7 dimineata nea mitica bea….ghici ce?!…..asa e nu e cafea ,bea un pet de berula ,ca nu stie ca mai exista bere din sapun si aia ,la sticla de jumate,macar.Asta-i draga noastra populatie (amestec de fel de fel de natii….ca daca ai stat 10 ani in italia,ai adus toti dracii si basinile de acolo cu tine si nu prea mai te leaga sufletul de romanism) in proportie de peste trei sferturi.Iti recomand sa circuli prin tara si sa fii atent ,facand pe prostul de multe ori,la a zice …altceva decat pe pro tv….si sa vezi reactia celor….dresati de azi.Si brexit e o intreaga galceava ,facuta cu un scop de catre papusarii jidani,ca nu stau ei sa …decida baba teresa mey si basina juncker cel betiv al m…ue,daca-i laie sau balaie.Face parte din regia si planul papusarilor aceasta ….negociere (hahaha).Nu mai sunt solutii omenesti,asta se vede din avion.E ceva ciudat,ca scopul jidanilor, dupa planul dracalaului lor Al Pike ar fi….sa asmute din interior oamenii unii impotriva altora ,sa se omoare intre ei ,ceva de genul razboaielor locale si civile.Daca va fi vreodata un ROEXIT,nu va fi ca asta doreste POPORUL,multimea,gloata,pulimea ,ci….face parte din planul –world domination al jidanilor sionisti.

  6. Slava lui Dumnezeu pentru această decizie!!
    Romanii nu vor fi niciodată de acord cu această lege, și 10 referendumuri de s-ar face, decât cei vânduți occidentului!!!
    Suntem ORTODOCȘI, asta este firea noastră!!
    Tocmai de asta nu se face referendum cu întrebarea explicită, că n-ar vota nici 1% pentru spurcații LGBT .
    AFRA CU LGBT DIN ROMÂNIA, plecați în Occidentul spurcat care vă dă drepturi
    și lasati-ne așa homofobi… și să nu vă mai întoarceți vreodată!!!
    ROMÂNIA este pământ SFANT și nu va primește.

  7. Fraților, asta e o decizie bună. LGBT nu are ce cauta la noi. Sa rămână în U. E. Ar fi bine dacă România ar iesi din UE, dar ma întreb: câți români vor sa o ia de la capăt. Sa se întoarcă și sa muncească doar pt mâncare și haine? La noi nu se vrea. Romanul nu mai vrea sa lupte pt credință, tradiții și pt țară. E mânjit pe la nas cu bani munciți la alții. E greu cu românul. Ne uram unii pe alții și de aia nu ne ajuta Dumnezeu. Noi inca suntem sub blestemul de la ’89. Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button