X

Uniunea Europeana suspendă zborurile avioanelor Boeing 737 Max

Agentia Europeana pentru Siguranta Aviatiei (EASA) a decis, marti seara, suspendarea zborurilor avioanelor Boeing 737-8 Max si 737-9 Max in spatiul Uniunii Europene, dupa accidentul aerian din Etiopia, soldat cu 157 de morti.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

“In urma tragicului accident al unui avion Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines (cursa ET302), Agentia UE pentru Siguranta Aviatiei ia toate masurile pentru a garanta siguranta pasagerilor.  Ca masura de precautie, EASA a publicat astazi o directiva pentru siguranta aeronautica, in vigoare de la ora 19.00 UTC (22.00, ora Romaniei), prin care se suspenda toate operatiunile de zbor cu toate aparatele de tip Boeing Model 737-8 MAX si 737-9 MAX in Europa.

In plus, EASA a publicat o directiva de siguranta, in vigoare de la ora 19.00 UTC (22.00, ora Romaniei), prin care se suspenda toate zborurile comerciale efectuate de companii care au sedii in tari terte cu avioane de aceste tipuri, spre UE sau dinspre UE”, a transmis institutia marti seara intr-un comunicat postat pe site-ul propriu.

Anterior, Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Olanda au decis interzicerea tranzitului avioanelor de tip Boeing 737 Max 8 prin spatiul lor aerian. Turcia a luat o decizie similara.

Compania Boeing si Administratia Federala pentru Aviatie din SUA au dat asigurari ca acest model de avion este sigur.

Un avion de tip Boeing 737 Max 8 s-a prabusit duminica in Etiopia, iar toate cele 157 de persoane aflate la bord au murit. Este al doilea avion de acest tip care se prabuseste in ultimele cinci luni.

Marea Britanie, China, Franta, Germania, Etiopia, Singapore, Australia, Indonezia si Malaysia au suspendat zborurile avioanelor Boeing 737 Max 8.

Potrivit expertilor, pilotii probabil au avut dificultati in dezactivarea unui sistem automat care impiedica intrarea in picaj a avionului. Compania Boeing analizeaza posibilitatea actualizarii dispozitivului software care coordoneaza acest sistem.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button