X

Gheorghe Hagi sancționează politica românească: ”În România există doar certurile de azi pe mâine”

Image result for hagi conferinta de presa

La capătul meciului disputat luni, dintre FCSB și Viitorul, scor 1-2, Gheorghe Hagi a tras un nou semnal de alarmă în privinţa situaţiei în care a ajuns fotbalul românesc, iar, de această dată, a făcut referire la infrastructura pe care România o pune la dispoziţie sportului.

Deşi a obţinut o victorie mare împotriva FCSB-ului, chiar pe Arena Naţională, Hagi a simţit că e momentul să împărtăşească una dintre părerile sale. Antrenorul Viitorului e nemulţumit de direcţia pe care a luat-o sportul în România în ultimii 30 de ani:

”Ce înseamnă să ştii să învesteşti, să ai stadioane pline. De ce nu mai sunt? Sunt doar trei-patru stadioane renovate. De ce, că au trecut 30 de ani? E greu în ditamai oraşul să renovezi un stadion? Nu avem 10-15 milioane? Fiecare primărie e obligată să facă asta.

România nu mai există. În România există doar certurile de azi pe mâine. Ne băgăm ceva, una în alta, altuia. Ne zicem una de alta şi uităm de valori. Uităm ce înseamnă să produci şi să mergem să ne luptăm cu cei de afară. Nu mai avem mândrie! Cine ne-a adus pe noi aici? Că pe vremea mea ne luptam cu Europa! Cine ne-a adus, asta este întrebarea lui Hagi? Hagi s-a întors de 10 ani, a luat-o de jos, pentru că mi-aţi spus să o iau de jos şi am produs o fabrică. Am investit în infrastructură. 10 milioane de euro numai în infrastrutură”, a declarat fostul decar al naţionalei în conferinţa de presă de după victoria cu vicecampioana României.

Hagi a adus aminte şi de o cerinţă mai veche în privința participării echipelor din România direct în grupele competiţiilor europene:

„Eu vreau să mă lupt cu ăia de afară, să produc jucători şi să avem o echipă naţională cu care să ne luptăm cu ăia de afara! Să avem echipe în Europa. Când întrebam de ce nu ne primesc UEFA şi FIFA în Champions League, am avut dreptate. Şi am dreptate. De ce nu e campioana în Champions League? Sunt 40 de milioane care ar face bine fotbalului românesc, iar UEFA e obligată să nu ne trateze aşa, pentru că nu suntem pe câmp. Suntem câştigători de Champions League şi de Supercupa Europei. Subsemnatul a dat gol. Ne luptam cu Maradona, cu toţi. Vorbesc despre o generaţie crescută de români înainte de 1990.

Dar de ce ăia de la Ploieşti au putut? 17 milioane de euro… nu trebuie să ceri aprobare la Bucureşti. Este decizie internă până în 17 milioane. De ce nu s-au făcut stadioane? Mergem pe nişte terenuri… Şi ne luăm de cei de la Sepsi că sunt susţinuţi de Guvern (n.r. Guvernul de la Budapesta). Păi dacă vedeţi ce fac cei din Ungaria… Duceţi-vă să vedeţi cum investesc şi cum arată! Aţi văzut că au început să ne nimicească şi la handbal şi la toate”, a adăugat Hagi.

NOTĂ OrtodoxINFO

Până la ideea de arene, stadioane, care sunt mijloace de a face bani și de a ține omul ocupat cu distracții, sportul este important pentru un popor. Și trebuie practicat încă de la grădiniță. Înainte erau numeroase pepiniere de sportivi din toate categoriile educației fizice și asta ne făcea o națiune sănătoasă, cu creierul aerisit, mai greu de îndobitocit, deși eram sub dictatură.

Cât despre politica românească, Hagi are perfectă dreptate. Nu vedem decât circ politic, șicane între actorii politici, pe spatele românilor. Indiferent de partid!

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Uncategorized
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.