X

Șerbănescu vs. Vasilescu despre aducerea aurului în România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Analistul economic Ilie Șerbănescu a explicat, pentru DC News, care este motivul pentru care BNR ține marea parte din aurul României în Marea Britanie și de ce noul proiect de lege propus de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae este potrivit.

“Nu vi se pare normal să îți păstrezi tezaurul la tine în țară, mai ales într-un moment în care lupta este mare pe plan internațional?! Marea Britanie iese din UE ca să nu mai stea sub talpa germană. Este cel mai bine să păstrezi aurul în țara ta. În contextul externalizării aurului, s-a constatat, în istoria noastră, că l-am pierdut.

Să ni-l fure în cazul ăsta, dacă ne opunem la legea respectivă. În ceea ce privește motivul pentru care l-am ținut acolo, întrebați-l pe Isărescu. Altfel cum ar fi fost un guvernator etern? Acesta este tributul pentru a beneficia de așa-zisa putere. Dar tu tot nu ai putere. Ești un vătaf”, ne-a explicat Șerbănescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi senatorul PSD Şerban Nicolae au depus miercuri la Senat o propunere legislativă care prevede că depozitele de aur constituite de Banca Naţională a României (BNR) în străinătate nu pot depăşi 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă.

Proiectul care modifică Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României mai prevede că BNR va urmări menţinerea rezervelor la un nivel adecvat tranzacţiilor externe ale României şi, dacă există pericolul diminuării rezervelor, să prezinte un raport Parlamentului şi Guvernului.

Adrian Vasilescu, consultant BNR, a avut o primă reacție legată de proiectul de lege privind depozitele de aur ale României.

Banca Naţională a României aşteaptă o solicitare de aviz cu privire la proiectul de lege referitor la rezerva de aur, iar acesta va fi însoţit de un amplu document de explicaţii şi atunci nu este corect ca voci de la BNR să înceapă să-şi spună părerea în spaţiul public înainte de a pleca acest document, a declarat pentru Agerpres Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României (BNR).

‘Banca Naţională nu va intra în dezbaterea publică privind proiectul de lege cu rezerva de aur. Motivul este unul singur. Legea Băncii Naţionale spune aşa: sunt cinci atribuţii ale Băncii Naţionale şi articolul 2, punctul 1, litera e arată că Banca Naţională printre cele cinci atribuţii administrează rezervele internaţionale ale României. Iar articolul 3, punctul 2 zice că orice proiect de act normativ care priveşte domeniile în care Banca Naţională are atribuţii va fi adoptat după ce în prealabil s-a solicitat avizul Băncii Naţionale a României. Deci Banca Naţională, potrivit legii, aşteaptă o solicitare de aviz. Avizul acesta va fi însoţit de un amplu document de explicaţii şi atunci nu este corect, nu este normal, nu este uzual ca voci de la Banca Naţională să înceapă să-şi spună părerea în spaţiul public înainte de a pleca acest document de la Banca Naţională care să exprime poziţia Consiliului de Administraţie al acestei instituţii‘, a spus Adrian Vasilescu.

Propunerea legislativă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi senatorul PSD Şerban Nicolae au depus miercuri la Senat o propunere legislativă care prevede că depozitele de aur constituite de Banca Naţională a României (BNR) în străinătate nu pot depăşi 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă.

Proiectul care modifică Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României mai prevede că BNR va urmări menţinerea rezervelor la un nivel adecvat tranzacţiilor externe ale României şi, dacă există pericolul diminuării rezervelor, să prezinte un raport Parlamentului şi Guvernului.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

 1. Stăpânii banilor din UE, posibili aliați ai BNR în lupta cu Parlamentul
  MAI CONCRET SE SUGEREAZA CA LEGILE UE CARE REGLEMENTEZA ACTIVITATEA BNR SUNT DEAUPRA PUTERILOR PARLAMENTULUI ROMANIEI !

  „În mai multe rânduri, oficialii BNR au susținut că pentru orice modificare adusă Legii 312/2004 trebuie cerut avizul de la încă un for: Consiliul General al Guvernatorilor Băncilor Centrale al Băncii Centrale Europene. Este vorba de un organism format din 28 de guvernatori (din țări membre UE, din spațiul euro, dar și non-euro) care se reunește la date fixe, dar poate fi convocat pentru situații speciale.”

  https://evz.ro/stapanii-banilor-din-ue-posibili-aliati-ai-bnr-in-lupta-cu-parla.html

 2. Dupa cele intamplate cu Tezaurul Romanesc pierdut la rusi, cu atata usurinta sa-l trimiti in alta tara, cu atat mai mult in conditii de pace.

  Mi se pare un inalt act de tradare.

  Noi, poporul nu am fost intrebati daca suntem de acord. In continuare se fac multe multe lucruri fara sa ni se ceara parerea.

  Un referendum am avut cerut de popor si a fost tergiversat si boicotat subtil.

  Unde e libertatea ceruta cu sange in `89 ?

 3. Completare:

  Chestiunea aurului, moda asta de a trimite aurul in alta parte, mi se pare un preambul al imperiului lui antihrist.

  Asa cum e scris in Protocoalele Inteleptilor Sionului, evrei vor sa puna mana pe tot aurul din lume.

  Si sau gasit aceste modalitati, ca smecherii sa tina aurul fraierilor, ca in final, in urma unui eveniment sa tot ramana acolo tot tot si sa se spuna ca, acum ne-am unit si suntem un imperiu global si fiecare tara trebuie sa-si cedeze aurul, caci vorba aia: toti suntem unul acum. Fie ca ne convine, fie ca nu. Si daca aurul e acolo unde este si ei nu vor sa ti-l dea, ce faci ? Te razboiesti cu smecherii cand tu ca tara nu ai un cuvant de spus, nu ai armata, nu ai decat o pozitie geostrategica pe care ti-ai pus-o in mana altora sa profite de ea.

  Si asta asa, gratuit.

  Strabunicul meu a murit tanar, dand aur tarii. tatl meu s-a pensionat facand asta. Mult, mult aur au dat strabunii mei si ai altora acestei tari, cu sacrificii enorme, chiar cu pretul vietii si al sanatatii. Sa vina acum niste venetici si corifei, sa huzureasca si sa-si faca conace unde cultiva vita de vie, veselindu-se in weekenduri cu vinul tradarii.

  Avem o tara bogata, cum nu a vazut occidentul si sa traim ca niste caini haituiti de soarta. Nu e corect !

  Sa-i certe pe ei Dumnezeu.

  1. Pe ultrascurt inca o dovada ca BNR,nu e o banca a poporului roman,precum nici FED nu e a americanilor,ca si aia e nationala,dar controlata de 12 capuse particulare si cu…perciuni lungi.Problema e ca noi,grosul oamenilor din Romania, nu putem sa credem ca ,,teoria conspiratiei” defapt nu e o teorie, ci e un fapt,un adevar adevarat si sumbru si e primordial sa ne informam cat mai urgent de asa ceva. Ar trebuie sa intelegem ca toti ,,liderii” nostri si sclavii perciunilor defapt sunt credinciosi,dar scopului lor si nu neamului nostru sau a altor neamuri.E pacat ca suntem prea creduli pe de o parte si dezinteresati pe de alta parte ,de aici ni se trag multe rele !Iertati-ma!

 4. Studiu de caz.

  Venezuela
  Păpușarii lumii umblă la rotițele mecanismului economic din Venezuela, aduc populația într-o stare de sărăcie cumplită și îi urcă populația în cap lui Maduro cu scopul de a-l înlocui pe acesta cu un lider care să respecte și să execute ordinele lor. Mai precis care să le permită americanilor să exploateze cel mai mare zăcământ de petrol din lume.

  România.
  Păpușarii lumii umbla finuț la mecanismul economic din România, produc la fel de finuț scumpiri care sa urce populația în cap liderului momentului. În cazul acesta Dragnea PSD. Următorul pas este ca, beneficiind de ajutorul populației, băieții să-și pună liderul pe care să-l poată controla și care să le poată executa ordinele. Unul din aceste ordine: homosexualii să fie legalizați.

  Cam asa se lucrează. Cu ajutorul populației.

 5. Foto – TĂBLIȚE DE LA SINAIA, DIN AUR, PE UN SITE RUSESC?

  Tăblițele galbene sunt prezentate ca fiind din aur. Am observat că unele au același conținut cu variantele existente în România, din plumb (adică de culoare gri), iar pe site-urile rusești sunt prezentate în varianta galbenă. De aceea, nu putem ști dacă sunt reale sau sunt pur și simplu imagini editate. Specialistul rus Alexei Umnov-Denisov ne asigură că a studiat și plăci din aur. Este posibil ca unele să existe și în varianta din plumb și în varianta din aur…

  E evident că rușii interpretează istoria într-un aiuristic sens panslavist. „Totul era de origine slovo-ariană”, neputând accepta o civilizație superioară în teritoriile geto-dacice, care își consemna istoria in scris, în timp ce ei, slavii, vor fi fost la stadiul de umile triburi împrăștiate prin stepele și pădurile de dincolo de Nipru.

  https://danielvla.wordpress.com/2019/02/28/foto-tablite-de-la-sinaia-din-aur-pe-un-site-rusesc/

  Informații conform cărora Carol I ar fi păstrat un număr de tăblițe în forma lor originală, din aur, pe care le-ar fi lăsat moștenire regelui Carol al II-lea. Acesta ar fi scos din țară un număr de exemplare în 1940, în urma fugii sale în Portugalia. Un alt număr de tăblițe, iar fi rămas fiului său Mihai. Acesta (regele Mihai), după evenimentele de la 23 august 1944, în speranța păstrării lui pe tronul României de către sovietici, i le-ar fi dăruit (aproximativ 50 de tăblițe) unui general rus. Inutil însă căci s-au descotorosit de el în 1947.

  https://danielvla.wordpress.com/2019/02/27/din-nou-despre-tablitele-de-la-sinaia-noi-informatii-despre-existenta-unor-tablite-originale-din-aur/

  În condițiile actuale, de topirea tăblițelor de aur nu mai poate fi vorba, din moment ce avem și dovezi palpabile că plăcuțele de aur nu mai sânt o simplă poveste și că cel puțin o parte din ele există, așa cum vom vedea mai jos.

  În ceea ce privește celelalte 314 tăblițe de aur ele s-ar afla undeva în Rusia, la Moscova date rușilor, după 23 August, 1944. Și în acest caz, există 2 versiuni. Una susține că rușii le-au cerut în momentul când s-a semnat tratatul de pace cu Uniunea Sovietică, din septembrie al aceluiași an. Cealaltă versiune spune că Mihai I le-a dat rușilor cu condiția să-l lase pe tron, dar rușii nu s-a ținut de cuvânt.

  În schimb, autorul rus vine cu o altă versiune. El susține că nu a fost topită nicio tăbliță, iar ele se află în România, în diverse locuri bine păzite sau chiar la unele muzee, dar ele nu pot fi văzute decât de persoane cu aprobări speciale.

  Alexei Umnov-Denisov, lingvistul rus care a studiat TĂBLIȚE DE LA SINAIA, DIN AUR ȘI DIN PLUMB, sustrase din România

 6. @Cosmin

  Cosmin, la comentariul tău cu specificația “Completare” m-am electrizat total. Mi s-a pus un nod în gât. Și mi-au dat lacrimile.

  În ce hal am ajuns noi românii?

  Și, ca și cum întregul tău text nu ar fi fost de ajuns, ai mai încheiat și cu propoziția

  “Să-i certe pe ei Dumnezeu.”

  Aceasta de pe urmă m-a electrocutat total așa cum paramedicii electrocutează un pacient care a suferit un atac de cord.

  Am în agenda WhatsApp -ul lui un fost polițist din Târgoviște cu care te rog să mă crezi că nu m-am văzut la față in viața mea. Și am schimbat mesaje tot timpul. Nici nu-mi aduc bine aminte în ce circumstanțe am schimbat numerele de telefon.

  Știi ce mi-a zis deunăzi pe WhatsApp?

  “Dacă voi fi pus in situația să aleg, voi alege să fac exact cum a făcut Constantin Brâncoveanu.”

  Ei bine, dragă Cosmin, când am văzut acest mesaj pe ecranul telefonului meu am sărit în sus de pe canapea urlând ca atunci când echipa naționala României de fotbal a înscris într-un meci important.

  Te iubesc fratele meu.

  Pentru unul ca tine m-aș așeza în calea glonțului în timpul unui eventual război.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button