X

România execută agenda globală: prioritățile Președinției române a Consiliului UE sunt egalitatea de șanse și combaterea antisemitismului

Imagini pentru „Lupta împotriva antisemitismului: o abordare ciamba

Egalitatea de şanse şi combaterea antisemitismului se numără printre priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, care a participat la sesiunea de nivel înalt a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului şi la segmentul ministerial al Conferinţei pentru Dezarmare, desfăşurate la Geneva.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În alocuţiunea susţinută în cadrul Consiliului pentru Drepturile Omului, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a subliniat angajamentul ţării noastre în promovarea agendei globale a drepturilor omului, în concordanţă cu valorile şi obiectivele agreate împreună cu partenerii din Uniunea Europeană, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

În calitate de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, România are printre punctele prioritare susţinerea politicilor care să garanteze respectarea drepturilor omului, cu accent pe combaterea antisemitismului, egalitatea de şanse, combaterea violenţei domestice şi protecţia copilului, a arătat oficialul, potrivit sursei citate.

De altfel, evidenţiază MAE, în programul Preşedinţiei române, pilonul patru este dedicat stimulării coeziunii în jurul valorilor ce au fundamentat construcţia europeană. Aceasta, apreciază ministerul, „este o metodă eficientă pentru a combate rasismul, intoleranţa, xenofobia, populismul şi orice formă de discurs generat de ură”.

Combaterea antisemitismului este tema multor conferinţe de nivel înalt, organizate sub egida Preşedinţiei României la Consiliului Uniunii Europene, precum „Lupta împotriva antisemitismului: o abordare comună pentru o mai bună protejare a comunităţilor evreieşti din Europa – de la practici la acţiuni” (7 februarie, Bruxelles).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

    1. Asta am observat si eu. Se vorbeste numai despre antisemitism si holocaust.
      In momentul de fata se pare ca se afla in topul prioritatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button