X

O femeie ce utilizează întotdeauna ecranul telefonului la luminozitate maximă îndură acum 500 de ”găuri” pe cornee

Sursa: Apple Daily

O femeie ce utilizează întotdeauna ecranul telefonului la luminozitate maximă îndură acum 500 de găuri pe cornee

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dacă vă imaginați că radiația emisă de smartphone-uri este inofensivă, gândiți-vă din nou. 

O doamnă în vârstă de 25 de ani și-a distrus fără să știe ochii, timp de doi ani, doar pentru că a setat luminozitatea ecranului la maximum, pe smartphone-ul ei. Acest incident s-a întâmplat în Taiwan, în martie 2018, când ea a început să observe că ceva nu este în regulă.

Conform Apple Daily, doamna supranumită Chen este secretară și, datorită naturii slujbei ei, trebuie să aibă telefonul cu ea în orice moment, în timp ce angajatorii ei se așteaptă ca Chen să le răspundă prompt la mesaje. Nu numai aceasta, dar ea trebuia să se deplaseze și afară, ceea ce însemna că de multe ori trebuia să privească ecranul direct sub soare.

Firește, ea a ajustat luminozitatea ecranului la cel mai înalt nivel și a uitat să o reducă după orele de lucru. Noaptea, Chen a oprit lumina în camera ei și a urmărit seriale pe ecranul strălucitor al telefonului ei. Probabil că se obișnuise deja și nu a observat că era prea strălucitor, așa că nu a mai ajustat luminozitatea.

Sursa: Apple Daily

Acestă treabă a durat doi ani, până în martie 2018, când a constatat în cele din urmă că ceva nu era în regulă cu ochii ei. La început, ea a încercat să atenueze disconfortul cu lacrimi artificiale, dar acest lucru nu a ajutat-o prea mult. În curând, starea ei a devenit mai severă și după numai patru luni, ochii ei au devenit însângerați și dureroși.

La spital, Chen a fost informată de către medici că vasele de sânge din corneea stângă erau congestionate cu sânge, iar vederea ei a rămas doar cu 0,6 [din capacitate]. În același timp, vederea la ochiul ei drept a ajuns, șocant, la numai 0,3 [din capacitate], cu peste 500 de ”găuri” pe cornee. Ea a fost imediat tratată cu steroizi și a început să arate semne de recuperare după trei zile. Fiuu…

Potrivit medicului care a tratat-o, ecranul telefonului smart al lui Chen a emis constant lumina cu puterea de 625 lumeni, ceea ce înseamnă cu 300 lumeni mai mult decât nivelul recomandat.

Utilizarea telefonului cu o asemenea luminozitate, timp de peste două ore, produce un efect asupra ochilor la fel ca și când ar fi copți într-un cuptor cu microunde”, a spus medicul.

De asemenea, utilizatorii au fost rugați să nu oprească lumina [în cameră] noaptea, când folosesc telefoanele. Mai mult, li se recomandă să își fixeze luminozitatea ecranului la 250 lumeni, deoarece această acțiune poate ajuta la reducerea tensiunii oculare și a deteriorărilor cauzate de razele albastre.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button