X

ADAPTATĂ vremurilor. Biserica eretică a Angliei RENUNȚĂ la slujba de duminică și lasă ,,prejudecățile” oferind bunătate celor LGBT

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Depășită de vremuri, așa numea această lege Arhiepiscopul de Willesden, care a încurajat preoții să fie mai deschiși și a  propus demersul de adaptare la prezent a Bisericii Anglicane.

Astfel, o regulă veche de 400 de ani a fost invalidată iar preoții nu mai au obligația să țină slujbe în fiecare duminică.

Decizia, validată la vârful Bisericii Angliei, întrerupe, astfel, o tradiție instaurată din 1603, potrivit căreia preoții își adunau enoriașii în fiecare duminică la biserica din parohiile pe care le păstoreau.

Biserica Anglicană s-a confruntat cu o problemă de mai multe decenii: tot mai puțini oameni participau la slujbe.

Drept urmare, preoții anglicani erau nevoiți să aibă în grijă chiar și 20 de biserici simultan. În aceste condiții, era imposibil pentru preoți să poată ține slujbe în toate bisericile care le erau atribuite.

Preoții anglicani trebuie să se poarte mai frumos cu persoanele LGBT

Sinodul Bisericii Anglicane a stabilit să introducă șase principii pastorale cu scopul de a îmbunătăți comportamentul preoților față de minoritățile sexuale.

Bisericile sunt încurajate să privească diferențele ca pe „un dar și nu o problemă” și să promoveze „încrederea” și „generozitatea”. Preoții sunt încurajați să-și înfrunte prejudecățile, să fie buni și respectuoși cu minoritarii.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Biserica anglicana s-a nascut cand Henric al VIII lea s-a suparat pe papa ca nu il lasa sa divorteze de Caterina de Aragon ca sa se insoare cu amanta lui Anne Boleyn. Regele/regina Angliei a fost capul bisericii mai putin cand fiind catolic, suveranul, in buna traditie catolica ii aducea pe credinciosi la dreapta credinta prin diverse metode. Oricum suveranii englezi au fost modele de virtute crestina. Asa ca nu inteleg de ce se mai mira cineva, cand Iisus a spus clar a dupa roade ii vom cunoaste. Daca Iisus ar veni azi sa ii spuna femeii adultere sa nu mai pacatuiasca presa ar tipa ca asta este intoleranta, incitare la ura, discriminare si ingradirea drepturilor omului

  2. cum adica “suveranii englezii au fost modele de virtute crestina”? poate cei ante schismei din 1054.de atunci au luat-o la vale cu unele exceptii (regii apuseni)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button