X

Trump vrea să vândă URGENT tehnologie NUCLEARĂ Arabiei Saudite

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Administrația președintelui Donald Trump trece peste aprobarea Congresului pentru a încheia cât mai rapid vânzarea de centrale nucleare către Arabia Saudită. Experții sunt îngrijorați că această decizie ar încălca legislația SUA privind transferul de tehnologie, potrivit unui nou raport publicat de un comitet al membrilor Congresului, informează AlJazeera.

Analiștii de securitate avertizează că tehnologia făcută disponibilă de SUA va permite Arabiei Saudite să producă armament nuclear în viitor, ceea ce ar putea declanșa o cursă a înarmării în Orientul Mijlociu.

Legislatorii din SUA sunt preocupați și în legătură cu stabilitatea țării sub conducerea prințului coroanei Mohammed bin Salman. Preocupările acestora vizează cazul jurnalistului Jamas Khashoggi și războiul din Yemen.

Mai mulți avertizori de integritate au avertizat Casa Albă împotriva transferului de tehnologie riscantă către Arabia Saudită.

Un raport detaliat întocmit de House Oversight Committee face public un plan secret de construcție a zeci de centrale nucleare în Arabia Saudită.

Acum, democrații lansează o investigație pentru a afla dacă membrii administrației Trump au grăbit cu bună știință vânzarea de tehnologie nucleară în ciuda numeroaselor obiecții legale.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Probabil ca se doreste sa-i incaiere pe arabi cu iranienii. Distrugerea armelor nucleare iraniene cu ajutorul Arabiei Sauditer.

    PS: Daca se ofera arme nucleare, inseamna ca la nivel inalt Arabia Saudita este ferm controlata asemenea Pakistanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button